AWC verliest wedstrijd in tien minuten (fotoserie)

AWC zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. De Wijchenaren wisten voor de vierde keer op rij niet te winnen en moesten na de 7-0 nederlaag vorige week tegen Longa’30, dit keer thuis een 3-1 verlies tegen Kampong incasseren. Een verlies dat in slechts 10 minuten tot stand kwam.

De winterstop heeft AWC geen goed gedaan. Bivakkeerde de ploeg van trainer Camiel Jager voor die tijd comfortabel in de top 3, na de winterpauze haalde het elftal slechts 1 punt uit 4 duels. In de stand zakken de Wijchenaren daardoor naar de middenmoot.

Voorsprong

AWC startte goed tegen de nummer 2 van de ranglijst met gelijk een goede kans voor Fren Stevens die op keeper Job Peeters kon doorlopen, maar strandde bij de doelman. Daarna kwam een kans voor Lennart Nieuwenhuis die zich na 6 minuten mooi vrij speelde en met links de bal binnenschoot: 1-0. Daarna ging het spel op en neer en er waren niet veel kansen meer in de eerste helft. Met een kleine voorsprong voor de Wijchenaren ging de rust in.

Ontketend

In de tweede helft was een ontketend Kampong te zien dat met 3 goede aanvallen in 10 minuten de stand op 1-3 wist te brengen. Jort de Zeeuw maakte van dichtbij de 1-1, Berend Witteveen kopt de 1-2 binnen en Merijn Muskens zette de 1-3 op het scorebord. AWC probeerde daarna nog aan te zetten, maar Kampong verdedigde goed.

Ranglijst

Op de ranglijst neemt Kampong nu de koppositie in de vierde klasse B over van Orion dat verrassend met 4-0 verloor van Venray. AWC, dat wel de eerste periodetitel won, staat nu op de zevende plek met 6 punten achterstand op Kampong.

Met nog 10 of 11 wedstrijden te spelen, maken nog een groot aantal ploegen kans op de titel. Ook AWC dat 26 februari op bezoek gaat bij HVCH dat in punten gelijkstaat met de Wijchenaren.