Smashing kan tegen BC Drop Shot niet verrassen  

Maureen Zewald zorgde voor het enige Wijchense punt tegen Drop Shot.
Maureen Zewald zorgde voor het enige Wijchense punt tegen Drop Shot.
Foto: René Lagerwaard

De badmintonners van BC Smashing hebben tegen Drop Shot niet voor een verrassing kunnen zorgen. In de eigen sporthal Achterom wist alleen Maureen Zewald een punt te pakken.

BC Drop Shot, dat vorig seizoen als vierde in de eredivisie eindigde, heeft inmiddels als tegen  de nummers 1 tot en met 3 van vorig seizoen gespeeld en was gebrand op meer punten.

Opstelling

De opstelling van de ploeg uit Den Haag was een mix van jong en oud. Oud-international en negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama (hoogste WR: 7, 2004) speelde mee. Opvallend was dat Rosy Oktavia Pancasari, huidige WR 103, ontbrak in de opstelling.

WK Jeugd

Bij Smashing ontbraken de de jonge spelers Rune van Dalm en Casper Spaans nog steeds in verband met hun deelname aan het Wereld Jeugd Kampioenschap in Spokane, Washington waar de Nederlandse jeugdploeg beslag heeft gelegd op de 21e plek in het teamtoernooi. Tijdens het individuele toernooi was de derde ronde het eindstation voor de Nederlanders.

Invallers

Invallers voor de twee waren Dirk Terpstra en Timo Poos, beide normaal uitkomend in de eerste divisie én beiden al trouwe invallers voor het eerste team. Voor de nog steeds afwezige Lieke Maes (nekblessure) viel routinier Ilse van Aarle in. Zij speelde haar laatste wedstrijd voor het eerste team van Smashing 17 jaar geleden, toen als Ilse Bakker.

Poos en Terpstra speelden in het mannendubbel tegen Nick Fransman en Lars Kros. Het werd een spannende wedstrijd van. Het werd uiteindelijk 12-21 en 19-21. Maureen Zewald dubbelde voor de gelegenheid met Ilse van Aerle en zij namen het op tegen Iris van Leijsen en Kelly van Buiten. De tegenstanders maakten weinig fouten en waren de betere in de wedstrijd: 14-21, 12-21).

Yannic Smeets moest het in zijn partij tegen Dicky Palyama afleggen tegen de routinier en negenvoudig Nederlands kampioen. Foto: René Lagerwaard

Routinier

Yannic Smeets speelde de tweede mannensingle tegen de 45-jarige Dicky Palyama. De routinier speelde bekeken en zoals altijd efficiënt. Het werd 15-21, 10-21.

Leonie Rovers speelde haar single tegen Novi Wieland. Tussen de twee bekenden (vroegere trainingsmaatjes) hwerd het tot het eind spannend. Gedurende de hele wedstrijd wisselde de voorsprong. Wieland, dit seizoen nog ongeslagen in haar enkelpartijen, wist ook deze wedstrijd te winnen: 14-21, 21-18, 16-21). Tussenstand 0-4.

Oud-Smashinglid

Dirk Terpstra speelde tegen oud-Smashinglid Nick Fransman. Terpstra oogde fit, maakte weinig eigen fouten, maar moest toch zijn meerdere erkennen in een vooral aan het net scherp spelende Fransman: 13-21, 11-21.

Eerste puntje

Maureen Zewald speelde tegen invaller Thamar Peters. Die laatste had die middag toevallig nog tegen het tweede team van Smashing gespeeld om daarna meteen door te rijden naar Wijchen voor haar invalwedstrijd. Ze kwam zelfs op setpoint in de eerste set met 20-19, maar Zewald hield haar hoofd koel en won de eerste set met 22-20. De tweede set kon ze het spel van Peters beter lezen en nam ze in de rally het voortouw. Hiermee werd het eerste en enige punt van deze avond voor Smashing binnengehaald: 22-20, 21-14. Tussenstand 1-5.

Wisselvallig

Tot nu toe is het Smashing nog niet gelukt om met de mixen een puntje binnen te halen. Ook deze wedstrijd werden beide mixen gewonnen door de tegenstanders. Poos en Rovers speelden te wisselvallig om echt tegenstand te bieden tegen Palyama en Van Leijsen: 17-21, 14-21. Smeets en Van Aerle maakten er een tactische wedstrijd van, maar verloren ook in 2 sets van Kros en Kelly van Buiten (14-21, 16-21), waarmee de eindstand 1-7 werd.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd is zaterdag 28 oktober tegen DKC in Den Haag. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 11 november (19.00 uur) tegen F.I.T. Almere.

Stand

Bron: Badminton Nederland

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen