AWC neemt de drie punten mee uit Heerlen

09 okt 2023, 7:30 Sport
img 0464
sv AWC
AWC lijkt weer de weg omhoog te hebben gevonden. In Heerlen werd Groene Ster op eigen terrein met 3-1 verslagen. Daar zag het na 3 minuten niet naar uit, want de gastheren scoorden uit een strafschop de 1-0.
Het antwoord van de Wijchenaren liet niet lag op zich wachten; in de 11e minuut scoorde Just Berends na een hoekschop met een hoofd de gelijkmaker.

Prachtige voorzet

AWC nam hiermee het heft in handen en met een prachtige voorzet van Bas Brussaard scoorde Boy Visser de 1- 2. Uit de vele kansen voor de gasten werd echter voor de pauze niet meer gescoord.

Kansen

In de tweede helft bleef het spel meer in evenwicht en moest AWC goed opletten bij uitbraken van de Limburgers. De verdediging hield echter goed stand en AWC kreeg in de tegenstoot vaak ook kansen.

Bevrijdende treffer

De spanning beef tot de 85e minuut; Ries Visser maakte toen, na een prachtige voorzet van Brussaard, de bevrijdende 1-3. Met deze overwinning klimt AWC naar de zevende plek op de ranglijst.
De Wijchenaren ontvangen komende zondag het Tielse TEC (14.00 uur) dat 1 punt meer heeft en vijfde staat.