Gelijkspel AWC met eerste tegentreffer

16 sep , 14:00 Sport
0b6a2959
AWC heeft aan de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Groene Ster uit Heerlen een punt overgehouden. Het werd 1-1, waarmee de Wijchenaren hun eerste tegendoelpunt in deze competitie incasseerden.
AWC begon goed aan de wedstrijd en probeerde druk te zetten op de verdediging van Groene Ster. Dit resulteerde in een aanval over links via Safa Kizir, die de bal naar het centrum van het strafschopgebied naar Boy Visser speelde. Die draaide weg van zijn tegenstander en krulde de bal in de rechterhoek: 1-0.

Net naast

De thuisploeg kreeg nog een goede kans uit een voorzet over rechts waarbij Jeroen van Schoonhoven een kopbal net naast zag gaan. Groene Ster speelde de bal snel rond en probeerde met een counter voor gevaar te zorgen, Dat resulteerde in de blessuretijd van de eerste helft in de gelijkmaker; Bas Breukers schoot de bal vanaf 16 meter in het doel.
Foto's: Peter van der HoevenFoto's: Peter van der Hoeven

Kansen

Groene Ster speelde de tweede helft beter dan AWC, maar de kansen waren voor de Wijchenaren, onder andere voor Safa Kizir dien doelman Voss op zijn weg vond. Ook de thuisploeg kreeg nog enkele mogelijkheden om de leiding te nemen, maar het resultaat was dat de wedstrijd werd besloten met en 1-1 eindstand.

Zuur

"Gezien het spelbeeld een terechte uitslag”, vond trainer Freek Thoone na afloop. “Het voelt voor ons vooral zuur dat we een grote kans krijgen op de 2-0 en in de tegenaanval de 1-1 valt. Dan krijg je toch een andere wedstrijd. Na rust hebben we beide een aantal mogelijkheden gehad voor de winst, maar is een gelijkspel in mijn ogen de juiste afspiegeling.”