Knappe zege AWC op koploper UDI’19

06 okt , 23:30 Sport
awc udi19 6 10 2024 09d9f31c a168 4c19 8cd8 33be0ae38611
In een aantrekkelijke wedstrijd heeft AWC een knappe en verdiende 2-1 overwinning behaald op koploper UDI’19. AWC stijgt door de zege naar de vierde plek in de 4e divisie C.
De Udenaren wonnen de eerste 6 wedstrijden van dit seizoen met een doelsaldo van 19-4, maar moesten zich zondag in eigen huis gewonnen geven.

Mooie actie

In de 23e minuut tikte Bas Brussaard, na een mooie actie van Safa Kizir, de 0-1 achter de Udense doelman TJ Odunze. UDI, dat 3 basisspelers miste, zette hier weinig tegenover en kwam niet echt tot grote kansen. De Wijchenaren daarentegen bleven gevaarlijk in de omschakeling. Het bleef tot de rust echter 0-1.
Foto's: Hans VelvisFoto's: Hans Velvis

Strafschop

Kort na de pauze scoorde Vinay Saltani, na voorbereidend werk van Brussaard, 0-2. De gasten gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die bleef lang uit. In de laatste minuut van het duel kreeg UDI een strafschop die door Lowie van Zundert werd benut. De eindstand werd derhalve 1-2.

Weer thuis

UDO blijft koploper; AWC is gestegen nar de vierde plaats. Komende zondag (14.00 uur) spelen de Wijchenaren thuis. Tegenstander is dan Best Vooruit dat laatste staat met 3 punten.