Prode en Van Eldijk Passie voor Vers genomineerd voor de MVO Award 2019

Foto: MVO Award

Dit jaar kreeg Rijk van Nijmegen Uitdaging maar liefst 28 nominaties binnen. Op basis van een eerste selectie gaan zes kandidaten door naar de volgende ronde. Dit zijn De Duivelsberg, Hotel Credible, Peutz, Prode, Van Eldijk Passie voor Vers en weMaron. Allen mooie voorbeelden van maatschappelijk verantwoorde en zichtbaar betrokken ondernemers in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen of Wijchen.

weMaron, Beuningen
“Applicaties bouwen die de wereld een stukje beter maken” is het gedachtegoed. Dat vat weMaron letterlijk op. Door mensen te ondersteunen in de echte wereld met sociale interactie. Ze bouwen een oplossing die een maatschappelijk probleem oplost. Waarbij ze duurzame alternatieven ‘afdwingen’ en kiezen voor maximaal hergebruik van materialen.

Hotel Credible, Nijmegen
Met name in de horeca zijn er wereldwijd veel sterk opkomende trends op het gebied van duurzaamheid. Healthify, Circularity en Food polism zijn voorbeelden hiervan. Hotel Credible integreert deze wereldwijde trends in haar bedrijf. Met als resultaat: een bewust duurzame bedrijfsvoering die gedragen wordt door het hele team en door de klanten. Zo wordt duurzaam ook commercieel aantrekkelijk.

Van Eldijk Passie voor Vers, Wijchen
De afgelopen twee jaar is door Van Eldijk Passie voor Vers hard gewerkt om ‘Van lokaal voor lokaal’ op te richten. De doelstelling is om zoveel mogelijk lokale voeding in te kopen en weer te verkopen. Lokaal betekent hierbij 50 kilometer rondom Wijchen. Een eerlijke en transparante handel voeren tegen een goede prijs. De passie van Van Eldijk.

Peutz, Molenhoek
De adviseurs van Peutz helpen om nieuwe en bestaande gebouwen energiezuinig en duurzaam te maken. Hierbij letten zij niet alleen op energieverbruik en duurzaamheid. Ze zorgen hiermee ook voor comfortabele en gezonde gebouwen. Dit resulteerde eerder al in een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) Award 2019.

Prode, Wijchen
Prode kiest bewust voor de lange termijn. Zowel in oplossingen als samenwerkingen. Dit laat Prode zien in een bewuste keuze voor een pand vlakbij het station. Maar ook in energiebesparende maatregelen. Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk onderdeel van het personeelsbeleid. Maatschappelijke organisaties en goede doelen als het Ronald McDonald Huis, Beat Batten en Wijchen Schaatst kunnen op Prode rekenen. Ondernemen doe je met en in je omgeving.

De Duivelsberg, Berg en Dal
“Genieten in het groen” is de slogan. Het pannenkoekenhuis staat midden in de natuur. Daarbinnen is beleving een belangrijk instrument. Vanaf het begin is De Duivelsberg betrokken bij het project ‘Zorgeloos op vakantie’. Zij zetten zich in voor een mooie bosbeleving voor iedereen. Daarnaast is er aandacht voor het welzijn van het personeel waaronder medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nieuwsgierig wie de 10de editie van de MVO Award wint?
Kom dan naar de uitreiking van de MVO Award 2019 op maandag 3 juni bij WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Aanmelden kan via de website www.rijkvannijmegenuitdaging.nl. Rijk van Nijmegen Uitdaging vindt het leuk als u een introducé(e) meeneemt.

Reacties