Horeca Wijchen gaat komende weken actievoeren

Foto: Horeca Wijchen

Horecabedrijven in Wijchen gaan de komende weken acties voeren om ‘Den Haag’ duidelijk te maken dat uitgebreidere steun hard nodig is om te overleven. “Dit houden we niet langer vol”, zegt Marco Megens, uitbater van de restaurants De Leurse Hof, ’t Verlangen en Meneer Smit.

“We willen niet zielig doen, maar zonder extra steunmaatregelen en heropening van de horeca is dat biertje in het café, dat kopje koffie op het terras of dat heerlijke diner in het restaurant in 2021 niet meer mogelijk.’

Positieve acties

Om aandacht te vragen voor de nood gaat de horeca in Wijchen de komende tijd actievoeren. “Het is een feit dat we niet zo door kunnen. We gaan een campagne starten in de hoop dat dit met een domino-effect landelijk door gaat zetten. Positieve acties om steun, aandacht en begrip te vragen. Alleen met elkaar hebben wij een stem in Den Haag om ook in 2021 nog te kunnen genieten in de horeca.”

Bouwhekken

Morgen (vrijdag) wordt in het centrum van Wijchen de eerste actie opgezet. “Vrijdag gaan we bouwhekken in het centrum plaatsen met zwarte doeken met de slogan ‘Zonder extra steun van de overheid raken we de horeca kwijt!’. We gaan de mensen laten zien hoe Wijchen erbij komt te staan als we op deze manier doorgaan. De hekken komen voor elke horecazaak te staan en alle kerstverlichting gaat uit om de sfeer uit het centrum te halen en te laten zien dat hoe belangrijk de horeca is.”

Kerstboom

Andere acties zijn onder meer een grote kerstboom op de Markt waarvoor Wijchenaren als steun aan de horeca een kerstbal kunnen kopen, en banners op sociale media waarop zwart-witfoto’s van gezichten van horecamedewerkers staan, om het “leed dat erachter zit ook een gezicht te geven”, zegt Megens.

 

Reacties