AWC wint met 1-0 van koploper HVCH

Foto: AWC

AWC heeft de thuiswedstrijd tegen koploper HVCH uit Heesch met 1-0 gewonnen. Hierdoor hebben de Wijchenaren zich mede aan kop genesteld. De derde ploeg die 12 punten heeft is Meerssen, komende zondag de tegenstander van AWC.

AWC startte met goed voetbal over de vleugels, waar Bas Brussaard zich kon uitleven. Jorn Reuvers vocht menig duel uit met de voorstopper van HVCH. De eerste kans was voor Yoeri Hubers, maar hij kon de bal niet in de hoek krijgen en schoot net naast. Ook HVCH kreeg kansen, maar AWC-keeper Tijn van de Groes wist iedere keer redding te brengen.

Achterhoede

Na een mooie aanval via Brussaard, Reuvers en weer Brussaard was het Fren Stevens die de bal vanaf links binnenschoot: 1-0. HVCH probeerde te antwoorden, maar de AWC-achterhoede gaf onder onder leiding van Nicky van de Groes geen krimp.

Rode kaart

Na de pauze ging HVCH de lange bal hanteren en dit was voor de achterhoede van AWC niet moeilijk te pareren. In het verloop van de tweede helft wisselde AWC diverse keren; in het veld kwamen Jaap Jansen, Daan de Bruijn, Vinay Saltani, Wiebe Veltmaat en Cas van der Wal. Het bleef tot het einde spannend, met nog een rode kaart voor een aanvaller van HVCH die doorliep op Van de Groes, die wel verder kon spelen.

Kop

Met de 1-0 overwinning staat AWC nu op kop, samen met HVCH en Meerssen dat volgende week zondag de tegenstander van de Wijchenaren is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen