Smashing pakt knap een punt tegen Almere

BC Smashing heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen niet in winst weten om te zetten. In Almere werd het tegen een 7-1 nederlaag tegen F.I.T. BV dat tot nu toe alle wedstrijden met 8-0 had gewonnen.

Het mannendubbel Teun Gootzen/Casper Spaans speelde tegen Alex Vlaar en Dyon van Wijlick die de eerste set met 21-13 wonnen. Ook de tweede set ging naar Almere: 21-13.

Ella Peters en Lieke Maes redden het niet tegen Diede Odijk en Kirsten de Wit. De eerste set ging met 21-13 verloren. Ook in de tweede set namen het Wijchense dubbel een kleine voorsprong. Tot 14-14 bleef het spannend, maar Almere maakte het met 21-14 af.

Mannenenkel

Lieke Maes van Smashing viert het punt

In het mannenenkel speelde Yannic Smeets tegen Noah Haase die de eerste set met 21-13 won. Ook de tweede set werd door Haase gewonnen: 21-10. Spaans moest de winst aan Dennis Koppen laten: 21-9 en 21-4.

Eerste punt

Met een 4-0 achterstand mochten de vrouwen proberen nog punten binnen te halen. Maes speelde tegen Ieva Pope en wist de eerste set met gedegen spel te winnen (21-17). Ook de tweede set ging naar de Wijchense (21-16), die daarmee het eerste punt tegen Almere wist binnen te slepen.

Leonie Rovers speelde tegen Odijk en verloor de eerste set met 21-7. In de tweede set kwam ze beter in haar spel, maar toch de winst met 21-13 naar Almere.

Gemengd dubbel

In het gemengd dubbel speelden Ella Peters en Teun Gootzen tegen Dyon van Wijlick en en Kirsten de Wit. In de eerste set wist het Wijchense duo tot de 11 goed bij te blijven. Daarna slopen er wat foutjes in en won het mixkoppel van Almere met 21-11. De tweede set wist Almere met 21-15 te winnen.

Als laatste speelden Yannic Smeets en Leonie Rovers tegen Alex Vlaar en Rosalie Teuben. Het werd 21-11 en 21-15 met daarmee een 7-1 verlies als eindresultaat.