Topprestatie Wijchense kickbokster Sanne Smits

Afgelopen zaterdag heeft de 15-jarige Sanne Smits uit Wijchen een tweede plaatst weten te behalen op de Internationale kampioenschappen K1 Kickboksen in Duitsland. Een prestatie van wereldformaat.

Sanne Smits heeft daar ongelooflijk goed gepresteerd. Het is een sterk bezet toernooi met deelnemers uit sterke kickbokslanden. Na haar winst in de halve finale moest ze, in tegenstelling tot haar tegenstandster, in de ring blijven voor de finale partij. Doordat Sanne te weinig rust kreeg, kon ze het niet bolwerken tegen haar sterke opponente. Sanne zette toch een prima partij neer, maar uiteindelijk wist haar tegenstandster de partij met één punt verschil te winnen.

Voor de net 15 jaar geworden Sanne ligt er een mooie kickbokscarrière in het verschiet. Zeven jaar van hard trainen heeft resultaat gehad en het einde is nog lang niet in zicht. Zij heeft zich weten op te werken naar de top van Nederland. Ook dit jaar zal Sanne hard gaan trainen (bij House of Boxing) om volgend jaar professioneel te gaan uitpakken. Wel zoekt ze hiervoor nog enkele sponsoren.

Een prijs om trots op te zijn
Sanne Smits beker

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen