Doelpuntenfestijn bij Woezik zaterdag tegen Nijmegen

Zou Nijmegen vandaag 11 spelers op het veld kunnen brengen? Nee bij de start niet, 10 waren er aanwezig en dat in combinatie met een coulante scheidsrechter die te laat aan de wedstrijd begon en een grensrechter van Woezik. Maar het voetballen ging Nijmegen goed af en Woezik bleef met lege handen.

Het deerde Nijmegen niet dat ze met 10 man moesten starten want al snel stond het 0-1 voor de ploeg uit Nijmegen. Na een kwartier meldde weer een Nijmegen speler zich en kon het met 11 spelers verder. Nijmegen benutte zeer goed de ruimtes die door Woezik weggegeven werden en dat resulteerde in een snelle aanval die aanvankelijk nog gestopt werden maar door slecht meeverdedigen was het een koud kunstje om de 0-2 binnen te tikken. Alsof het nog niet genoeg was, werd een foute terugspeelbal onderschept, gesoord en stond het 0-3. Wessel Verkooijen bracht door een goede actie Daan van Schijndel in stelling die beheerst afrondde 1-3. Even leek het weer een wedstrijd te worden maar de verdediging van Woezik bleef cadeautjes uitdelen en na een eenvoudige kapbeweging kon er gescoord worden. De ruststand was 1-4.

Degene die rustig hun koffie dronken in de rust en de eerste minuten van de 2e helft misten, die zullen met verbazing op het scorebord gekeken hebben want Nijmegen had er al weer 2 in liggen 1-6. Sander van Doornik verving hierna Boy Theunissen en Thijmen Renkens kwam in het veld voor Martijn Tersmette. Woezik ging nog meer op de aanval spelen en kwam zelfs terug in de wedstrijd door allereerst een penalty van Bryan Schippers en daarna 2 doelpunten van Wessel Verkooijen. Woezik had waarschijnlijk nog een cadeautje bewaard want de 4-7 van Nijmegen was er werkelijk eentje van het mooiste soort.
Nijmegen was een degelijke ploeg met snelle aanvallers die snappen dat ze de ruimte moeten zoeken, centraal achterin gaf men niks weg en doordat Woezik zo makkelijk de doelpunten weggaf, had het geen enkel recht op maar een punt. Wat rest is hard trainen en veel motivatie want het was een grote off-day.