Alverna ook volgend seizoen in de eerste klasse

Alverna heeft zich op donderdagavond gehandhaafd in de 1e klasse. In het restant (80 min) van de gestaakte wedstrijd van j.l. zondag tegen Best Vooruit wist Alverna met 0-1 te winnen.

Alverna begon gedreven aan de wedstrijd, om duidelijk te laten merken dat er geen negatieve verrassing in zou zitten. Na enkele minuten was er al een vrije schietkans voor Tjalling Kamerman na een pass van Dennis Arts. Even later was het wederom Dennis Arts die Sven Reijnen alleen voor de keeper zette, maar ook deze kans ging verloren. Halverwege de eerste helft liet men de teugels iets vieren en kwam Best iets meer in het spel. Veel kansen waren er verder niet meer tot aan de rust.

De tweede helft ontwikkelde zich langzaam aan tot een zomeravond-potje. Beide ploegen leken tevreden met het resultaat. Kansjes deden zich aan beide zijden nog wel voor, maar de doelmannen waren op hun post. De Alverna verdediging was er natuurlijk alles aan gelegen om de ‘nul’ te houden en zo samen met kampioen AWC de minst gepasseerde verdediging te zijn. Voorin deden zich nog wat kansjes voor via Sven van Gelder, Dennis Arts en de ingevallen Cas vd Wal, maar het vizier stond niet goed of de Bestse goalie redde. Vijf minuten voor tijd viel het doelpunt dan toch. Sven van Gelder verschalkte met een verdekt schot van 18 meter de doelman, 0-1. Hij schoot daarmee Alverna definitief in veilige haven en zal er volgend seizoen weer in de 1e klasse gespeeld worden. En dan waarschijnlijk toch weer een Wijchense derby, want ook sc Woezik speelt volgend seizoen in de eerste klasse.

Opstelling: Robert Zaalman (k), Job Gielen (’73 Mike Wouters), Kay Tassenaar, Jari van Ginkel, Derek de Bruijn (’60 Cas van de Wal), Mels Lantang, Sergio Vieira, Dennis Arts, Tjalling Kamerman, Sven van Gelder, Sven Reijnen (’62 Jens Arnouts).