Benefietdiner en kunstveiling van Stichting Zaare

Foto: Stichting Zaare

Op donderdag 21 maart organiseert Stichting Zaare een benefietdiner, gecombineerd met een kunstveiling. Hiermee hoopt de stichting geld op te halen, zodat er meer weduwen geholpen kunnen worden.

Zaare is een klein plaatsje vlakbij Bolgatanga , maar Zaare betekent ook in de taal die daar gesproken wordt ‘welkom’. Stichting Zaare heeft een drieledig doel: bouwen van de woningen, de kinderen van de weduwen naar school laten gaan en de weduwen een vak laten leren. Tot nu toe werd het meeste geld besteed aan de bouw van de huizen, een dak boven je hoofd is toch een belangrijke levensbehoefte.

De Wijchense Stichting Zaare helpt weduwen en hun kinderen in de Upper East van Ghana door middel van een bouw- en educatieproject.
De stichting ondersteunt deze weduwen door:
1. hen een goed dak boven hun hoofd te geven
2. de weduwen een vak te laten leren en hen de gelegenheid geven hun vak uit te oefenen,
waardoor ze beter in hun levensonderhoud en dat van hun kinderen kunnen voorzien.
3. hun kinderen de kans te geven naar school te gaan
Zij doet dit in samenwerking met haar contactorganisatie WOM (Widows and Orphans Movement) in Bolgatanga en ook met Francis en Teni Anaabah, die veel weduwen in Zaare, een klein dorpje ten noorden van Bolgatanga, kennen.

Tijdens het benefietdiner wordt er een Ghanese maaltijd geserveerd in Het Kook College Wijchen, Edisonstraat 1B. U kunt zich opgeven om samen te koken vanaf 15.00 uur of alleen samen te eten om 18.00 uur. De kosten voor het samen eten zijn 15 euro per persoon, exclusief drankjes. Verder worden er kunstwerken geveild van regionaal, nationaal en internationaal bekende kunstenaars, zoals Topé, Frans van de Heuvel, Lucy Besson en Alexander Bobkin.
De veiling begint om 20.00 uur en is ook toegankelijk voor mensen die niet meegegeten hebben. De veiling zal begeleid worden door notaris van Hövell. De kunstwerken zelf kunnen vanaf 19.30 bekeken worden.

Ook zullen enkele kunstenaars tijdens het eten en de veiling aanwezig zijn. Zij kunnen informatie geven over hun kunstwerken. Wilt u zich opgeven voor het eten en/of meer informatie over de te veilen kunstwerken, stuur dan voor 14 maart een mailtje naar [email protected]. We hopen veel mensen te kunnen ontvangen. Kijk voor meer informatie op www.zaare.nl of op facebook.nl/stichtingzaare

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen