Naïef Alverna verliest van Nemelaer

Alverna moest het zondag thuis opnemen tegen Nemelaer. Het werd een mooie pot voetbal waarin Alverna iets te naïef was en tegen een 3-4 nederlaag opliep.

Hoewel Alverna wist van de klasse van spits Joeri Vugts, was het toch diezelfde Vugts die na twee minuten al aan de aandacht kon ontsnappen en de 0-1 kon maken. Maar gelukkig is het zes minuten later alweer gelijk; een afgeslagen hoekschop wordt door Levi Raja Boean richting doel geschoten en door Sander Bisseling precies op de juiste manier van richting veranderd 1-1. Na dit doelpunt blijft Alverna de druk op de tegenstander houden en voetbalt het in die fase beter dan Nemealer, dat zich echter zeker niet verstopt.

Er zijn kansen over en weer en na 30 minuten is het wederom Sander Bisseling die de trekker overhaalt en de 2-1 aantekent. En dan vijf minuten voor rust misschien wel een beslissend moment in de wedstrijd. Scheidsrechter Michielsen had bij de 3-1 van Sander Bisseling als enige een handsbal geconstateerd en keurde de treffer af.

De tweede helft begon identiek aan de eerste. Opnieuw ontsnapte Joeri Vugts na twee minuten en stelde Bram Bergmans in staat om de 2-2 aan te tekenen. Ook na deze treffer golft het spel op en neer en zijn beide ploegen op zoek naar meer. De eerste die zichzelf beloont na een uur is Joeri Vugts. Wederom is hij z’n tegenstander te snel/slim af en scoort de 2-3. Opnieuw moet Alverna in de achtervolging en uit een reeks hoekschoppen is het captain Jari van Ginkel die de 3-3 binnen kopt. Er ontpopt zich een spannend laatste kwartier met kansen over en weer. En opnieuw blijkt de klasse van Vugts en consorten. De Alverna verdediging laat zich naïef aftroeven door Gijs van Baast en die stelt Joeri Vugts in staat om z’n hattrick te voltooien, 3-4.

In de slotfase is het pompen of verzuipen voor Alverna en probeert het met lange ballen de stand te veranderen. Dit levert uiteindelijk niet meer op dan het gebruikelijke gevaar van mogelijkheidjes en halve kansen, zonder tot scoren te komen. Op basis van de hele wedstrijd moet je constateren dat Nemelaer de gevaarlijkere ploeg was en daardoor ook de winst pakte. Een elftal dat met z’n achten werkt om de klasse voorhoede te laten renderen. Alverna zal zich zeker tegen dit soort spitsen beter moeten wapenen en minder naïef moeten verdedigen. Voorin is het bij het ontbreken van een ‘aanspeelpunt’ noodzakelijk om diepgang en snelheid te hebben en daar ontbrak het vandaag aan.

Komende twee zondagen volgen ontmoetingen met Brabantia; komende zondag 31 maart thuis en 7 april uit in Eindhoven.

Opstelling Alverna: Robert Zaalman, Job Gielen (‘85 Jens Arnouts), Jari van Ginkel, Mels Lantang, Tjalling Kamerman, Mats Hegman, Dennis Arts (’44 Rens v Lanen), Cas vd Wal, Levi Raja Boean (’69 Danny Meijer), Sander Bisseling, Sven van Gelder.