Dubbelexpositie in het Kunsthuis

Foto:

In het Kunsthuis in Wijchen is de komende weekeinden de expositie Tekenen van deze tijd te zien met werk van Ger Pekel en Geert Lemmers. De eerste maakt sculpturen, de tweede een combinatie van schilder- en fotografisch werk.

Ger Pekel maakt eigentijdse grote en kleinere sculpturen in een persoonlijke stijl. Hij heeft in de loop der jaren een geheel eigen beeldtaal ontwikkeld die zeer herkenbaar is: niet gelikt en in elke omgeving op z’n plaats. Hij werkt ongebonden, maar zijn sculpturen passen probleemloos bij de moderne kunstuitingen van nu. Pekel volgde zijn vakopleiding bij Ole Langerhorst in Frankrijk en zijn kunstopleiding op de academie in Arendonk in België.

Photoart

Van Geert Lemmers is een combinatie van schilderen en fotografisch werk te zien. In de ‘photoart’ die hij maakt verwerkt hij schilderijen en foto’s in complexe collages en onderwerpt ze aan een diepgaande digitale bewerking. Dit proces resulteert in kleurrijke beelden. In 2017 won Lemmers twee internationale prijzen: de Francisco Goya Award (Barcelona ) en de onderscheiding Visual Art Master (Lecce, Italië).

Weekeinden

De dubbelexpositie is te zien in het Kunsthuis aan de Kasteellaan 22-24 (voormalig gemeentehuis) en is tot en met 13 september toegankelijk op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Reacties