Nieuw theaterseizoen ’t Mozaïek van start

Foto: wijchen.nieuws.nl

Het nieuwe theaterseizoen van ’t Mozaïek begint op zaterdag 5 september met een voorstelling van Dirk Scheele. Het theaterseizoen start vroeger dan ooit tevoren en is aangepast aan alle eisen van deze tijd. Zo is de theaterzaal omgebouwd naar een theatercafé waar ongeveer zeventig bezoekers terechtkunnen. Een aantal voorstellingen vindt meerdere keren per avond plaats. De komende maanden komen onder anderen Javier Guzman, Wim Daniëls en Mariska van Kolck naar Wijchen.

In verband met de coronamaatregelen heeft ’t Mozaïek diverse veranderingen doorgevoerd. De kaarten kunnen per huishouden direct via de website worden geboekt; dat gezelschap komt ook aan één tafel. De toegangsprijzen zijn lager dan voorheen omdat er geen kosten voor garderobe en consumptie inbegrepen zijn. In de theaterzaal, die is ingericht als een theatercafé, staan stoelen en tafels, bij familievoorstellingen aangevuld met banken voor de kinderen die vooraan willen zitten. Er kunnen ongeveer zeventig bezoekers bij een voorstelling. Om meer mensen de kans te geven de voorstellingen te zien, zijn de aanvangstijden aangepast.

Geen abonnementen

Met de nieuwe inrichting is het mogelijk om tijdens de voorstelling een hapje en drankje te nuttigen. De snacks kunnen bij het bestellen van de kaarten aangevinkt worden; de drankjes kunnen bij de voorstelling ter plekke worden besteld. Wie na de voorstelling wil blijven, kan bij binnenkomst een plekje voor de nazit reserveren. Vanwege alle veranderingen en beperkingen wordt dit seizoen niet gewerkt met abonnementen of ‘sterkaarten’. De programmering vanaf januari is nog niet zeker.

Javier Guzman

Javier Guzman

Dirk Scheele opent het nieuwe theaterseizoen van ’t Mozaïek op zaterdag 5 september met drie voorstellingen: om 11.00, 14.00 en 16.00 uur. Scheele zingt voor jong en oud oud-Hollandse liedjes. De eerste avondvoorstelling is vrijdag 11 september. Cabaretier Javier Guzman treedt die avond twee keer op: vanaf 19.00 en 21.00 uur.

In oktober komen onder anderen taalexpert en ‘woordkunstenaar’ Wim Daniëls, goochelaars/mentalisten Rob en Emiel, en zangeres Mariska van Kolck naar ’t Mozaïek.

 

Programma

Het programma voor september:

zaterdag 5 september: Dirk Scheele met In Holland staat een huis (11, 14 en 16 uur)

vrijdag 11 september: Javier Guzman met Raspopulist (oudejaarsconference 2020) (19 en 21 uur)

zaterdag 26 september: Niet Schieten met 25 jaar lust en leed (19 en 21 uur)

Op de site van ’t Mozaïek staat een compleet overzicht van de voorstellingen in september en oktober.

Reacties