Kale man in zwarte auto zorgt voor onrust in Huurlingsedam

Een gezette kale man zorgt voor onrust bij de ouders van leerlingen van basisschool De Trinoom. De man probeerde een kind in de auto te lokken. De directie van De Trinoom stuurde daarom onderstaande brief naar de ouders.

“Vanmorgen, donderdag 10 november, is een leerling tussen 8.05 en 8.10 uur aangesproken op locatie de Brink door een wat gezette kale man in een zwarte auto.
Deze man verzocht de leerling in zijn auto te stappen.
De leerling is vervolgens snel op zijn fiets gestapt en hard weggereden.
Zwarte auto met bestuurder is daarop weggereden.
De leerling heeft het incident bij de leerkracht gemeld en vervolgens heeft de leerkracht kort met de leerling en de groep gesproken.
De schoolleiding heeft dit incident gemeld bij de politie.
Advies van de politie was om het incident niet groter te maken dan noodzakelijk.
Wij vinden het wel van belang u hierover te informeren en allicht in het algemeen te bespreken met uw kind(eren) hoe te handelen in dit soort situaties.”

De redactie van de website wijchen.nieuws.nl werd via een ouder op de hoogte gebracht en samen is besloten om dit bericht te plaatsen (zie reactie hierna).
“M.i. is het goed om ouders te waarschuwen. En hopelijk geeft het ook een schrikreactie voor degenen die geprobeerd heeft het betreffende kind in de auto te lokken.
Het kan toch niet zo zijn, dat er echt eerst eens iets moet gebeuren en we achteraf gaan concluderen of vragen krijgen waarom zijn “wij” niet gewaarschuwd dat er blijkbaar een kinderlokker actief is (geweest) in Wijchen? Kop in het zand steken doen we helaas al te veel in dit land,” aldus de verontruste ouder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen