Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 7 – 11 februari 2015

Bedank uw mantelzorger!
De gemeente Wijchen waardeert haar mantelzorgers. Maar mensen die mantelzorg ontvangen, waarderen dat nog veel meer. Wilt u uw mantelzorger(s) bedanken? Dan kunt u voor 2015 bij de gemeente een bedrag van 150 euro aanvragen. Dit bedrag kunt u gebruiken om uw mantelzorger(s) in het zonnetje te zetten. Het maakt niet uit of één of meerdere mensen u helpen. U bekijkt zelf hoe u het geldbedrag wil gebruiken om hen te bedanken. Wij noemen dit de ‘Mantelzorgwaardering’.

Aanvragen Mantelzorgwaardering 2015
U kunt de bijdrage voor 2015 aanvragen via Vraagwijzer. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo heeft u minstens acht uur per week mantelzorg ontvangen. Het gaat dan om meer dan wat familieleden of huisgenoten normaal gesproken voor elkaar doen. Verder heeft u in 2015 minstens drie aaneengesloten maanden mantelzorg gekregen. U kunt vanaf april dit jaar een aanvraag insturen. De waardering wordt één keer per jaar gegeven. Kijk voor meer informatie op onze website.

Mantelzorgcompliment 2014
Wilt u uw mantelzorger(s) uit 2014 extra bedanken? En heeft u hiervoor nog geen aanvraag ingestuurd? Dan kunt u tot uiterlijk 30 april 2015 het mantelzorgcompliment 2014 aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden of u in aanmerking komt op www.svb.nl.

WOZ-bureau: gratis of niet?
Via advertenties en reclamefolders bieden bureaus en makelaars zich aan om voor inwoners gratis bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking. Dit gebeurt vaak volgens het zogenaamde ‘no cure – no pay’ principe. Maar hoe werkt dit nu, en is gratis wel écht gratis?

Werkwijze bureaus
Het is belangrijk om te weten dat deze bureaus en makelaars een vergoeding voor hun kosten krijgen van de gemeente. Deze vergoeding krijgen zij voor zaken waarbij het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is veranderd. Afhankelijk van de afhandeling van het bezwaarschrift voor een woning kan deze vergoeding € 235,- tot € 670,- bedragen. Deze door de gemeente betaalde vergoedingen worden verrekend met de tarieven van de onroerende zaakbelastingen voor het volgende belastingjaar. Uiteindelijk betalen alle belastingbetalers mee aan deze extra kosten. Dus gratis is in dit geval uiteindelijk niet gratis.

Verkeerde WOZ-waarde?
Munitax doet namens de gemeenten haar uiterste best de WOZ-waarde zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Als u vindt dat Munitax een fout heeft gemaakt, belt u ons dan op telefoonnummer 024 678 09 62. Wij zijn elke werkdag tussen 8.30-12.30 uur bereikbaar. Wij nemen de aanslag en/of de WOZ-beschikking dan met u door. Komen we er samen niet uit, dan kunt u alsnog schriftelijk bezwaar maken. Dat bezwaar moet binnen zes weken na de datum op uw aanslagbiljet ingediend worden.

Munitax wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde passen we deze voor u aan. Wij helpen u graag en altijd gratis!

Bijeenkomst Innovatiefonds Leefbaarheid
Heeft u een vernieuwend idee om Wijchen nog prettiger te maken? De gemeente heeft er geld voor over! Heeft u een idee maar weet u niet zeker of u met dit idee kunt meedoen? Heeft u nog vragen? Kom dan naar de bijeenkomst op 24 februari om 20.00 uur in het kasteel van Wijchen. U bent van harte welkom!

Doe mee met uw idee!
Wat is nu écht vernieuwend? In elk geval een idee dat in de gemeente Wijchen nog niet bestaat. Ook moet het idee bijvoorbeeld de leefbaarheid ten goede komen en een meerwaarde hebben op sociaal-maatschappelijk gebied.  Doe ook mee met uw idee en dien een plan in bij het Innovatiefonds Leefbaarheid. Meld uw idee aan vóór 12 maart 2015 en maak kans op een bijdrage uit het innovatiefonds. Kijk voor meer informatie over het indienen van uw idee op www.wijchen.nl/innovatiefondsleefbaarheid.

Aanmelden
De bijeenkomst op dinsdag 24 februari is  toegankelijk voor iedereen. U hoort hier meer over het fonds en hoe u kunt meedoen. Maar ook als u al een idee hebt ingediend, bent u van harte uitgenodigd. Wilt u erbij zijn? Stuur dan een mail naar [email protected] om u aan te melden voor de bijeenkomst op 24 februari.

Bijdrage voor muziekles jeugdleden muziekverenigingen
De gemeente Wijchen stelt geld beschikbaar voor jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen. De gemeente betaalt mee aan de kosten van muzieklessen die jeugdleden volgen om het muziekdiploma A en/of B te halen.

Jeugdleden leren nog beter muziek maken
De gemeente wil met de bijdrage bereiken dat de jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen nog beter muziek leren maken. Zo kunnen zij meedoen met het orkest van de vereniging. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat de Wijchense muziekverenigingen nog lang kunnen doorspelen. Om mee te kunnen doen in een orkest of harmonie van een muziekvereniging, heeft een lid tenminste een B muziekdiploma nodig.

Aanvraag indienen
Op onze website vindt u alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage in de kosten. U kunt uw aanvraag voor het schooljaar 2014/2015 indienen door het aanvraagformulier volledig in te vullen en vóór 1 mei 2015 bij de gemeente in te leveren. Meer informatie vindt u op www.wijchen.nl.

Vergaderingen en bijeenkomsten
De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

25 februari         Extra raadsvergadering

26 februari         Themabijeenkomst

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente \ de gemeenteraad \ vergaderingen \ Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Publicaties
De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl. Hier leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Ook kunt u hier een e-mail attendering instellen zodat u automatisch op de hoogte gehouden wordt van de publicaties in uw omgeving.

Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Algemene bekendmaking

Nieuwe regelingen

  • Wijzigingen van het CAR-UWO;
  • Regeling Jeugdleerlingensubsidie Wijchense muziekverenigingen 2015.

Ruimtelijke ordening

Ontwerpwijzigingsplan Van Balverenlaan 2 Leur

Burgemeester en wethouders van Wijchen zijn van plan om met toepassing van artikel 3.6. lid 1 sub a Wro het bestemmingsplan Kern Leur 2007 te wijzigen. Het plan voorziet in een wijziging van de bestemming van een schuur naar wonen. Het plangebied is gelegen aan de Van Balverenlaan 2 in Leur.

Ter inzage / informatie
Schriftelijke stukken behorende bij het ontwerpbestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig.

Zienswijzen
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 12 februari 2015. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijchen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Ruimtelijke ordening

Ontwerpbestemmingsplan Laarsdijk 3 Bergharen
Burgemeester en wethouders van Wijchen zijn van plan om met toepassing van artikel 3.6. lid 1 sub a Wro het bestemmingsplan ”Buitengebied” te wijzigen. Het plan voorziet in het vergroten van het bouwblok van 1 hectare naar 1,5 hectare. Het plangebied is gelegen aan Laarsdijk 3 in Bergharen.

Ter inzage / informatie
Schriftelijke stukken behorende bij het ontwerpbestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.laarsdijk3-OW01.

Zienswijzen
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 12 februari 2015. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijchen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Verleende APV vergunningen

  • Dorpsstraat 35, Bergharen
  • Graafseweg 600, Wijchen
  • Kasteellaan 1 en 2, Wijchen
  • Pius XII straat 85, Wijchen
  • Urnenveldweg 10, Wijchen

Mededeling voorgenomen kap

  • Sluiskamp voor nr. 3134, 3 sierpruimen en bolacacia;
  • Sluiskamp voor nr. 3184, 1 apenboom;
  • Veenhof 25e straat voor nr. 2507, 3 metasequoia’s.

Ontvangen sloopmelding

  • Huissteden 1203, Wijchen
  • Boomsestraat 36, Wijchen

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

  • Grootestraat 18, Batenburg
  • Piekenbroek 1, Hernen
  • Aambeeld 30, Wijchen
  • Bijsterhuizen 2007 en 2023, Wijchen

Verleende omgevingsvergunningen

  • Hoeveweg 7a, Balgoij
  • Vormersesluisweg 1, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen