Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 11 – 13 maart 2015

70 Jaar bevrijding, Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst
Op 4 mei herdenken we in Wijchen alle Nederlandse oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Maar wij herdenken ook de Nederlandse slachtoffers van de oorlogssituaties en vredesoperaties die na de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Op 5 mei vieren we dat wij in Nederland 70 jaar in vrijheid leven. Ook in Wijchen staan we hier uitgebreid bij stil.

De kasteeltuin richten wij van 2 tot en met 5 mei in als Tuin van de Vrijheid. Hier ontmoet je mensen die zich inzetten voor onze vrijheid en die van anderen. Kom kijken naar soldaten in volledig authentieke kleding en naar originele militaire voertuigen. Veteranen kunnen herinneringen ophalen op het veteranenterras. Zondagavond 3 mei is er in de kasteeltuin een bijzondere voorstelling. Deze heet  ‘Slagen voor de Vrijheid’. De voorstelling bestaat uit een artistiek klankbeeld over oorlog, vrede en vrijheid. Van vroeger en van nu.

De Atletiekvereniging Wijchen haalt in de vroege ochtend van 5 mei het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Burgemeester Verheijen neemt het bevrijdingsvuur om 11.00 uur op de Markt in Wijchen in ontvangst. Daarna zijn er verschillende muzikale optredens op het marktplein en in de Antonius Abtkerk. Het complete programma vindt u binnenkort op www.wijchen.nl.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met evenementencoördinator Tanja Bruins. U kunt haar bereiken via [email protected] of via 024 751 71 11.

Wmo-raad Wijchen zoekt leden
De Wmo-raad Wijchen (in oprichting) is op zoek naar enthousiaste leden/deelnemers. De raad bestaat uit inwoners van de gemeente Wijchen die hun tijd vrijwillig ter beschikking stellen. De Wmo-raad Wijchen adviseert het college van burgemeester en wethouders. Het is de bedoeling dat de Wmo-raad in de tweede helft  van 2015 begint met haar activiteiten.

De wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil dat iedereen zo lang mogelijk mee kan doen in de maatschappij. Meedenken en praten over hoe wij dat in Wijchen doen, gebeurt in de Wmo-raad. De leden van deze raad hebben vanuit hun achtergrond kennis van het sociale domein.

Bent u de inwoner…

  • die betrokken is bij de samenleving en bij de bewoners van de Batenburg, Balgoij, Hernen, Alverna, Bergharen, Niftrik, Leur of Wijchen?
  • die een netwerk heeft of wil bouwen met bijvoorbeeld gehandicapten, senioren, jongeren en mantelzorgers?
  • die over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden beschikt?
  • die minstens één dagdeel per week werkzaamheden voor de Wmo-raad kan verrichten?
  • die beschikt over tenminste een HBO werk- en denkniveau?

Dan zijn wij op zoek naar u!

Een uitgebreid profiel kunt u opvragen via [email protected] of via 024 64 20 429. Wij zien de e-mail met uw sollicitatie graag uiterlijk 31 maart 2015 tegemoet. Deze e-mail stuurt u naar [email protected]. In de e-mail staat wie u bent, wat u doet en waarom juist u geschikt bent voor de Wmo-raad Wijchen. Na de brievenselectie worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek.

Vergaderingen en bijeenkomsten
De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

19 maart              Commissievergadering -2-

26 maart              Raadsvergadering

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente \ de gemeenteraad \ vergaderingen \ Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Balgoijseweg na 19 maart weer open
Waterschap Rivierenland begon in januari met de vervanging van twee duikers onder de Graafseweg én de Balgoyseweg in Wijchen. Dit is nodig om de waterhuishouding in het Overasseltsebroek te verbeteren. Bij de Balgoyseweg is vanaf 19 januari een wegomleiding ingesteld. Er is hard gewerkt om de duikers op tijd klaar te krijgen. Met resultaat. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en daarom kan de wegafsluiting bij de Balgoyseweg op 19 maart worden opgeheven. Het totale project is voor de zomervakantie afgerond.

Leerlingen Pro-college richten plantenborders kasteeltuin in
Maandagmiddag 16 maart richt de gemeente samen met leerlingen van het Pro-college de vaste plantenborders in de kasteeltuin in. Het zijn de borders naast het pad dat langs het kasteel ligt. De leerlingen helpen met het planten van de verschillende soorten vaste planten. Dinsdag 17 maart organiseert de gemeente Wijchen een bijeenkomst over de toekomst van de kasteeltuin. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal van het Kasteel. U bent van harte welkom om dan met ons mee te praten.

Evaluatie verkeersdrempels Kerkeveld
Woensdagavond 17 maart evalueert de gemeente Wijchen de tijdelijke drempels in de 10e straat van de Meren in Kerkeveld. In wijkcentrum de Brink kunnen belangstellenden vanaf 20.00 uur meepraten. De zaal gaat om 19.30 uur open.

Publicaties
De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl. Hier leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Ook kunt u hier een e-mail attendering instellen zodat u automatisch op de hoogte gehouden wordt van de publicaties in uw omgeving. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Algemene bekendmaking
Nieuwe regelingen

  • Beleidsregels Leerlingenvervoer 2015 vastgesteld;
  • Beleidsregels Leerlingenvervoer 2013 ingetrokken;
  • Verordening Langdurigheidstoeslag ingetrokken;
  • Afstemmingsverordening WWB, IOAW en IOAZ ingetrokken;
  • Gewijzigde beleidsregels geldterugregeling vastgesteld;

Ontvangen milieumelding
Door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen is de volgende milieu melding in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer op vermelde datum geaccepteerd:

  • Wezelsedijk 58 Wijchen, verandering, het houden van 9 paarden in stal 2 en stal 4, de resterende gebouwen worden gebruikt voor opslag van werktuigen, opslag van hout en als garage, 04-03-2015.

Ter inzage / informatie
De schriftelijke kunt u iedere werkdag bij voorkeur op afspraak inzien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn voor vragen en voor het maken van een afspraak bereikbaar via telefoonnummer 024 751 71 11. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 tot 12.00 uur en tussen 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar [email protected].

Verleende APV vergunningen

  • De Wijchert 4, Wijchen, evenementvergunning Tweestromenloop op 31 mei 2015
  • Gildeplein ongenummerd, Niftrik, Niftrik Cultureel op 28 juni 2015

Ontvangen sloopmeldingen

  • Heumenseweg 296, Wijchen
  • Oude Klapstraat ongenummerd (nabij nummer 80), Wijchen

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

  • Diemewei 4037, Wijchen
  • Holenbergseweg 17, Wijchen

Verleende omgevingsvergunningen

  • Boomsestraat 36, Balgoij
  • ’t Blok 15, Bergharen
  • Veenseweg 17, Wijchen
  • Warmoezenier 11, Wijchen

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Het Hoge Rot fase 2B bouw nummers 3, 4, 18 tot en met 23, Hernen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen