Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 10 – 4 maart 2015

Verkiezingsnieuws
Woensdag 18 maart 2015 kunt u weer stemmen. U kunt uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van provinciale staten van Gelderland. En u kunt ook stemmen voor de leden van het algemeen bestuur van het waterschap Rivierenland.

Waar kunt u stemmen?
In de gemeente Wijchen kunt u op 22 plaatsen stemmen. Een overzicht van alle stembureaus vindt u op onze website. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 7.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. In alle stembureaus is bij de toegang naar en inrichting van het stembureau rekening gehouden met minder-valide kiezers. Op elk stembureau kan, als er een minder-valide kiezer komt, een stemhokje verlaagd worden. Verzorgingscentrum Meander, Passedwarsstraat 69 Wijchen en verzorgingcentrum La Verna zijn zodanig ingericht dat er steeds één verlaagd stemhokje aanwezig is.

Hulp aan kiezers
Kiezers mogen uitleg krijgen over het stemproces en het stemmen met het stembiljet van stembureau leden of van derden. De regel is wel dat kiezers als enige in het stemhokje stemmen, zodat er geen sprake kan zijn van beïnvloeding. Mensen die door een lichamelijke beperking niet zelf hun stem kunnen uitbrengen, mogen hulp krijgen in het stemhokje. Dat zijn bijvoorbeeld kiezers met Parkinson of kiezers die zo slechtziend zijn dat zij niet zelfstandig (eventueel met behulp van de leesloep) hun stem kunnen uitbrengen.

Meer informatie over de verkiezingen kunt u vinden op www.wijchen.nl.

Officiële start De Komeet
Woensdag 4 maart opent wethouder Paul Loermans De Komeet in het Noorderlicht. De Komeet is een plaats waar jonge kinderen opvang, onderwijs en ondersteuning krijgen. Kinderen tussen 4 en 7 jaar worden hier begeleid in hun ontwikkeling. U vindt De Komeet sinds september 2014 in een prachtige ruimte in het Noorderlicht.

De eerste stap, Kans & Kleur, Entrea, Driestroom en Dichterbij verzorgen samen de opvang en passend onderwijs. De gemeente Wijchen stimuleert deze ontwikkeling. Deze organisaties zorgen ervoor dat het kind geobserveerd, onderzocht en, als dat nodig is, behandeld wordt. Bij voorkeur op een gewone kinderopvang/peuterspeelzaal/school in Wijchen. De deskundige begeleiding komt zoveel mogelijk naar de locatie van het kind toe.

Opvang en onderwijs dichtbij
Het uitgangspunt is kinderen opvang en onderwijs dichtbij huis te geven. Deze kinderen krijgen gewone begeleiding waar het kan en speciale ondersteuning waar het nodig is. De specialistische hulp die nodig is, komt zoveel mogelijk naar het kind toe. Samen met ouders en betrokkenen vanuit de verschillende organisaties wordt bekeken wat er nodig is voor een goede ontwikkeling.

Meer informatie
Voor informatie en advies gaat u naar de sociale wijkteams. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via 024 642 57 59. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook naar: [email protected].

Schoonmaken bestrating centrum Wijchen
Maandag 9 maart 2015 beginnen wij met het schoonmaken van de bestrating in het centrum van Wijchen. Wij halen kauwgum, groene aanslag en andere viezigheid weg. Vorig jaar hebben wij al een deel van het centrum schoongemaakt. Dit jaar maken wij de delen schoon die vorig jaar niet aan de beurt kwamen. Ook de plaatsen die weer erg vies zijn, maken we dit jaar weer schoon.

De werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag. Wij doen ons best om de overlast tot een minimum te beperken. Heeft u nog vragen? Dan kunt u terecht bij wijkbeheerder Johan van Wichen via telefoonnummer 024 751 71 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

5 maart                – Informatiebijeenkomst 12 maart
– Commissievergadering -1- 19 maart
– Commissievergadering -2-

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente \ de gemeenteraad \ vergaderingen \ Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Informatiebijeenkomst kasteeltuin
Dinsdag 17 maart organiseert de gemeente Wijchen een bijeenkomst over de toekomst van de kasteeltuin. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal van het Kasteel. U bent van harte welkom om met ons te praten over de toekomst van de kasteeltuin. Wat zijn uw ideeën? Wat vindt u van de kasteeltuin en de mogelijkheden ervan?

Voor de kasteeltuin hebben wij nog geen plannen uitgewerkt. Tijdens de eerste bijeenkomst willen wij een projectgroep samenstellen die de komende twee maanden regelmatig bij elkaar komt. De projectgroep bespreekt de reacties, wensen en ideeën en werkt deze uit in een aantal  schetsontwerpen. Deze ontwerpen leggen wij daarna voor aan de gemeenteraad.

Wilt u bij de informatiebijeenkomst aanwezig zijn? Of deelnemen aan de projectgroep? Dan vragen wij u vriendelijk een e-mailbericht te sturen aan [email protected]. Opgeven voor de projectgroep kan natuurlijk ook op 17 maart.

Publicaties
De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl. Hier leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Ook kunt u hier een e-mail attendering instellen zodat u automatisch op de hoogte gehouden wordt van de publicaties in uw omgeving. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Algemene bekendmaking
Nieuwe regelingen

  • Wijzigingsverordening Verordening verrekening Bestuurlijke boete bij recidive gemeente Wijchen vastgesteld;
  • Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Wijchen vastgesteld;
  • Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Wijchen vastgesteld;

Algemene bekendmaking
Verleende drank- en horecavergunning

  • Weg door de Berendonck 29, Wijchen, Waterskicentrum de Berendonck

Ontvangen milieumelding
Door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen is de volgende milieu melding in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer op vermelde datum geaccepteerd:

  • Oosterweg 302a, Wijchen, wijziging inrichting, 23-02-2015.

Ter inzage / informatie
Schriftelijke stukken over een onderwerp zoals bedoeld in de publicatie zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn voor vragen en voor het maken van een afspraak bereikbaar via telefoonnummer 024 751 71 11. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 tot 12.00 uur en tussen 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar [email protected].

Verleende APV vergunningen

  • Dorpsstraat ongenummerd (nabij Dorpsstraat 45), Bergharen, standplaatsvergunning
  • Holenbergseweg ongenummerd (nabij Holenbergseweg 10), Wijchen, standplaatsvergunning
  • Leurseweg ongenummerd (nabij Leurseweg 5), Leur, stookvergunning
  • Markt 3, Wijchen, terrasvergunning voor Brownies & Downies
  • Touwslagersbaan ongenummerd (nabij Touwslagersbaan 6), Batenburg, standplaatsvergunning

Ontvangen sloopmeldingen

  • Hoekgraaf 19, Bergharen
  • Oosterweg 292, Wijchen

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

  • Boskantse Broekstraat 46, Wijchen
  • Everardusplein ongenummerd, Wijchen
  • Heumenseweg 9, Wijchen
  • Huurlingsedam 28, Wijchen
  • Nieuweweg 279 D, Wijchen
  • Oosterweg 292, Wijchen
  • Polshof 49, Batenburg
  • Saltshof 3434, Wijchen

Verleende omgevingsvergunningen

  • Huurlingsedam 50, Wijchen
  • Mandenmaker 59, Wijchen
  • Nieuweweg 279 D Wijchen
  • Teersmortelweg 14, 16, 26 t/m 36, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen