Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 28 – 13 juli 2016

Deze week o.a.

Wijchen fleurt Vierdaagseroute op!
De 100e Vierdaagse krijgt in Wijchen een feestelijk, fleurig tintje. Doet u mee? Samen met onze inwoners en met Tuinwereld Wijchen maken we een kilometers lang lint van prachtige bloemstukken.
Bloemstuk maken
Maak samen met uw buurt, vereniging, collega’s, met familie, vrienden of met de school een prachtig bloemstuk met gladiolen. Zet het bloemstuk woensdag 20 juli langs het parcours van de Vierdaagse.
Grote workshop op de Markt
Zaterdag 16 juli organiseren wij samen met Tuinwereld Wijchen een grote workshop. Van 14.00 tot 16.00 uur kan iedereen op de Markt een bloemstuk maken. Burgemeester Hans Verheijen is er ook bij.
Aanmelden en meer informatie
Wilt u ook een bloemstuk maken? Meld u dan nu aan voor een workshop bij Tuinwereld Wijchen. Aanmelden kan via [email protected] of via 085 487 19 60. De workshop kost 15 euro. Woont u in Wijchen? Dan betaalt u slechts 5 euro. Kijk op www.wijchen.nl/vierdaagse voor de data en meer informatie.

Gezocht: leuke foto’s gemeentegids!
In het najaar van 2016 verschijnt de nieuwe gemeentegids. Uitgeverij Akse Media uit Den Helder maakt de gemeentegids in opdracht van de gemeente Wijchen. De uitgeverij is op zoek naar de mooiste foto’s van Wijchen voor plaatsing in de nieuwe gids. Daarom vragen de uitgeverij en de gemeente graag uw hulp. Doet u mee?
Foto’s aanleveren voor 10 augustus
Heeft u mooie foto’s uit Wijchen of de kernen? En vindt u het leuk als deze – met naamsvermelding natuurlijk – worden afgedrukt in de nieuwe gemeentegids? Stuur dan een e-mail met uw mooiste foto of foto’s naar [email protected]. Let op: de foto’s moeten een resolutie hebben van minimaal 300 dpi of 1MB. Kleinere formaten zijn namelijk niet geschikt voor plaatsing. Als u meerdere foto’s wilt sturen, dan kunt u dit doen via www.wetransfer.nl.
Auteursrechten
Natuurlijk geeft u bij de foto’s ook duidelijk aan wanneer en waar de foto’s in de gemeente gemaakt zijn. Het is belangrijk dat u de eigenaar bent van de auteursrechten van de foto. Als u personen fotografeert, moet u vooraf toestemming vragen aan de personen op de foto voor publicatie van de foto. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Als u foto’s instuurt, geeft u de gemeente Wijchen bovendien toestemming om de foto’s ook te gebruiken voor andere gemeentelijke uitingen als de website, folders, flyers en brochures.
Uitslag
In oktober maken wij bekend welke foto’s wij publiceren in de gemeentegids. De fotografen krijgen schriftelijk bericht. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Shanna Geraets via [email protected] of bel 024 751 72 58.

Vierdaagsenieuws
Restafval en oud papier ophalen
In verband met de doortocht van de Vierdaagse haalt DAR op 20 juli 2016 de grijze kliko’s niet op. Deze worden dus niet leeg gemaakt. Ook wordt het oud papier in het centrum op die dag niet opgehaald. Wordt uw restafval normaal op woensdag opgehaald? Dan gebeurt dit nu op vrijdag 22 juli. Op deze dag halen we ook het oud papier op.

Gesloten
Woensdag 20 juli 2016 zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer, het Sociaal Wijkteam Wijchen en de gemeentewerf de hele dag gesloten.

Clean Teams
Tijdens de doortocht in Wijchen zijn bij de Arcus en op de Magic Mile zogenaamde Clean Teams actief. Zij ruimen het zwerfafval op. En vragen bezoekers om hun afval in de prullenbakken te gooien. Op deze manier hopen wij dat er na de doortocht van de wandelaars minder afval achterblijft.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.

Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

 

Milieumeldingen

  • Cornelis Drebbelstraat 6, Wijchen

Vastgesteld bestemmingsplan “Thermen Berendonck” gemeente Wijchen

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 juni 2016 het bestemmingsplan Thermen Berendonck gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de vestiging van een wellnesscomplex in het recreatiegebied “De Berendonck” gelegen ten oosten van de kern Wijchen en wel tussen de plas en de A73. De wijzigingen bestaan hieruit dat aan het bestemmingsplan regels zijn toegevoegd voor landschappelijke inpassing van het complex alsmede dat enkele aanvullende onderzoeken zijn uitgevoerd.
Ter inzage
Schriftelijke stukken behorende bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BRDThermen-VG02.
Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 14 juli 2016. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voorontwerp bestemmingsplan “Huurlingsedam fase 2”
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw bestemmingsplan Huurlingsedam fase 2 wordt voorbereid voor het gebied tussen de Zuiderdreef – de weg Huurlingsedam – tot aan de Graafseweg. Het nieuwe bestemmingsplan zal gaan voorzien in woningbouw en zal conserverend zijn voor de aanwezige bestaande bebouwing aan de Huurlingsedam.Tegen het voornemen om voornoemd bestemmingsplan in procedure te brengen kunt u geen zienswijzen indienen en wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. Er worden ten aanzien van dit voornemen ook geen stukken ter inzage gelegd.
Naar verwachting zal in het vierde kwartaal van 2016 een ontwerp-bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment krijgt eenieder de gelegenheid om zienswijzen kenbaar te maken met betrekking tot het ontwerp-bestemmingsplan. Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan kennisgeving worden gedaan in de Wegwijs, de Staatcourant en via de website van de gemeente. In die kennisgeving zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe u daarover uw zienswijze kenbaar kunt maken.

Verleende APV vergunningen

  • Markt ongenummerd, Wijchen, het verlenen van drie vergunningen bestaande uit een evenementenvergunning, geluidsontheffing en ontheffing drank en horeca wet voor de vierdaagse feesten op de Markt van 18 t/m 22 juli 2016.

Verkeersbesluit

  • Twee buurtbushaltes, Bronckhorstlaan, Wijchen

Mededeling voorgenomen kap

  • Elstweg naast nr. 79, Wijchen, 2 haagbeuken

Sloopmelding

  • Oosterweg ongenummerd, Wijchen
  • Oosterweg 165, Wijchen
  • Stationslaan 12, Wijchen
  • Veenhof 2249, Wijchen

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Abersland 3606 en 3608, Wijchen
  • Edisonstraat 47, Wijchen
  • Heilige Stoel 6505, Wijchen
  • Heilige Stoel 6528, Wijchen
  • Herenstraat 7, Wijchen
  • Kamillestraat 4, Wijchen
  • Kasteellaan 77, Wijchen
  • Ruffelsdijk 6, Leur
  • Woeziksestraat 628, Wijchen

Verleende omgevingsvergunning

  • De Meren 1423, Wijchen
  • Het Hoge Rot ongenummerd, Hernen
  • Huurlingsedam 50, Wijchen
  • Markt 1 A, Wijchen
  • Nieuweweg 168, Wijchen
  • Zandweg 6, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen