Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 31 – 3 augustus 2016

Deze week o.a. Mantelzorg, Online regelen en verleende APV/verguningen.

Mantelzorg
Zorgen voor een familielid of kennis vinden veel mensen heel normaal. Dit noemen we mantelzorg. Soms is daarbij wat hulp of ondersteuning welkom. Of iemand die even meedenkt. Herkent u dit bij uzelf of bij iemand anders? Dan is het Sociaal Wijkteam Wijchen er voor advies. Deskundigen op het gebied van mantelzorg kunnen u informatie geven over de mogelijkheden.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mantelzorgondersteuning in Wijchen? Dan kunt u binnenlopen bij een van de inlooppunten van het Sociaal Wijkteam. Voor locaties en openingstijden kijkt u op www.sociaalwijkteamwijchen.nl. Het Sociaal Wijkteam is telefonisch bereikbaar via 024 642 57 59. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].
Zomertijden Sociaal Wijkteam Wijchen
In de periode van 18 juli tot 28 augustus zijn de locaties van de Sociale Wijkteams vanwege de zomer minder vaak geopend. Zo kunt u die weken alleen terecht bij onze inlooplocaties in ’t Mozaïek en bij Meander (Passedwarsstraat 69 B in Wijchen). Alle andere locaties zijn dan dus gesloten. In ’t Mozaïek kunt u terecht op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. In de Meander kunt u terecht op maandag en woensdag van 9.00 tot 12.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.sociaalwijkteamwijchen.nl.
Online regelen
Een verhuizing doorgeven? Een trouwdatum reserveren? Een melding doorgeven over een kapotte lantaarnpaal, stoeptegel of overhangend groen? Een subsidie aanvragen? Meer en meer zaken kunnen digitaal geregeld worden! Wij breiden onze digitale dienstverlening steeds meer uit. Kijk op www.wijchen.nl/onlineregelen wat u allemaal vanuit huis kunt regelen.
Online afspraak maken
Heel veel kan digitaal maar een aantal zaken moet nog persoonlijk op het gemeentekantoor gebeuren. Het aanvragen en ophalen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs en de erkenning van een kind bijvoorbeeld. Wilt u snel geholpen worden aan de balie van het gemeentekantoor? Niet meer in de wachtrij staan? Dan kunt u online een afspraak maken. Heel eenvoudig via uw pc, mobiele telefoon of tablet. In een paar stappen maakt u de afspraak. De bevestiging ontvangt u direct per e-mail. Daarin staat ook een link om de afspraak te wijzigen of te annuleren. Ideaal voor u en voor ons! Ga snel naar www.wijchen.nl/afspraakmaken.
De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.
Nieuwe regelingen
• Aanwijzingsbesluit camperplaatsen Oude Klapstraat vastgesteld.
• Beleidsregel externe veiligheid Gemeente Wijchen vastgesteld.
• Beleidsvisie externe veiligheid inclusief uitvoeringsprogramma vastgesteld.
• Beleidsregels Externe Veiligheid 2007 ingetrokken.
• Wijziging nadere regels sandwichborden vastgesteld.
Milieumelding
• Bijsterhuizen 40e straat ongenummerd, Wijchen
• Markt 4, Wijchen
• Schaarsestraat 6, Bergharen
• Schaarsestraat 6, Berghar
• Schaarsestraat 6, Bergharen
• Schaarsestraat 6, Bergharen
Ruimtelijke ordening
Vastgesteld bestemmingsplan Graafseweg 288-302 Gemengde doeleinden, Wijchen
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 juni 2016 het bestemmingsplan “Graafseweg 288-302 Gemengde doeleinden” heeft vastgesteld. Het plan voorziet in het mogelijk maken van het bieden van 24 uurs zorg, begeleiding en dagbesteding door de bestemming te wijzigen van wonen naar een gemengde doeleindenbestemming gericht op zowel wonen als maatschappelijke dienstverlening. Qua bebouwing blijft het een en ander binnen de bestaande bouwregels. Ook landschappelijk wordt er niet voor een andere opzet gekozen.
Ter inzage
Schriftelijke stukken behorende bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBgrwg288302gem-VG01.
Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 4 augustus 2016. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Verleende APV vergunningen
• Berendonck, 6603 LN (aangrenzende postcode), Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing ten behoeve van de introductiedag sv Synergy op 16 augustus 2016.
• Elckerlyckweg ongenummerd, 6602 HJ Wijchen, besluit tijdelijke verkeersmaatregel in verband met zang- en theaterfestijn op 27 augustus 2016.
• Elzendweg ongenummerd, 6617 AV (aangrenzende postcode) Bergharen, evenementenvergunning en geluidsontheffing kindervakantieweek Bergharen 2016, 2017 en 2018.
• Gemeente Wijchen, collectevergunning ten behoeve van de stichting Oranje Fonds van 6 t/m 10 juni 2017.
• ‘t Heufke ongenummerd, tegenover nummer 18, 6634 AR Batenburg, evenementenvergunning en geluidsontheffing kindervakantieweek Batenburg 2016, 2017 en 2018.
• Kraaijenberg 75e straat, 6601 RZ (aangrenzende postcode) Wijchen, ontheffing artikel 35 drank- en horecawet voor een straatfeest op 3 september 2016.
• Oosterpark, 6602 HN (aangrenzende postcode) Wijchen, evenementenvergunning, kampeerontheffing, geluidsontheffing, verkeersbesluit, ontheffing artikel 35 drank- en horecawet ten behoeve van het Okie Dokie Dorp in 2016, 2017 en 2018.
Sloopmelding
• Aaldert 6, Bergharen
• Aalsburg 1828, Wijchen
• Broekstraat 13 en 19, Kranenhof 6 t/m 12, Tunnelpad 6, 7, 8, 12 t/m 16, Vijgebos 12, Hernen
• Oude Klapstraat 13, Wijchen
• Ploegstraat 10, Bergharen
Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen
• Grotestraat 70, Bergharen
• Heumenseweg 300, Wijchen
• Houtsestraat 2A, Balgoij
• Molenweg 24, Bergharen
• Saltshof 2556, Wijchen
Algemene bekendmakingen
Verleende omgevingsvergunning
• Markt 4, Wijchen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen