Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 35 – 31 augustus 2016

Deze week o.a. Verleende APV vergunningen, Aandacht voor taal op Wijchen Present, Op zoek naar werk? Kom over de brug!, Open Monumentendag 10 en 11 september en Start werkzaamheden parkeergarage station Wijchen.

Aandacht voor taal op Wijchen Present
De gemeente Wijchen en het ROC Nijmegen afdeling Wijchen besteden op zondag 4 september extra aandacht aan duidelijke taal. Dit doen zij van 11.00 tot 16.00 uur tijdens het jaarlijkse evenement “Wijchen Present” in ’t Mozaïek. Zo zijn er voorbeelden te zien van moeilijk en eenvoudig taalgebruik.
Moeite met lezen en schrijven
Wist u dat maar liefst 1,5 miljoen mensen in Nederland moeite hebben met lezen en schrijven? En daardoor veel informatie niet begrijpen? Informatie die nodig is om goed mee te kunnen doen in onze samenleving. Het aantal mensen dat moeite heeft met taal groeit nog steeds. Die groei is zeker te stoppen. Ten eerste door hen weer of beter te leren lezen en schrijven. Maar ook door onze taal eenvoudiger te maken. Want waarom moeilijk doen, als het ook gemakkelijk kan?
Week van de Alfabetisering
Er is ook aandacht voor duidelijk taalgebruik tijdens de Nationale Week van de Alfabetisering. Deze week begint op 5 september. Wilt u hierover meer weten? Bel dan met Mia Pouwels van het ROC via telefoonnummer 06 44 94 78 09 of stuur een e-mail naar [email protected].
Stand gemeente Wijchen
Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in de stand van de gemeente Wijchen. Zo zijn medewerkers van Wijkbeheer aanwezig om inwoners te informeren. Verder kunnen kinderen een kleurplaat voor de kermis ophalen. Iedereen die een kleurplaat ophaalt krijgen voor de kermis een … kortingsmunt!

Start werkzaamheden parkeergarage
Deze week begint BAM met de bouw van de parkeergarage. In anderhalf jaar tijd realiseert het bedrijf de nieuwe parkeergarage naast station Wijchen. Dit betekent dat de parkeerplaats naast het station nu echt afgesloten is. U kunt in plaats daarvan parkeren in de Kasteeltuin. Volg daarvoor de aanwijzingen op de borden.
Meer informatie
Wij willen u graag op de hoogte houden tijdens de bouw van de nieuwe parkeergarage. Zo kunt u alle informatie vinden op www.wijchen.nl/station. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Nick Bos op 024 751 72 17. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Open Monumentendag 10 en 11 september
Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘Iconen en Symbolen’. Ook in Wijchen en de kerkdorpen wordt hier aandacht aan besteed. U kunt op 10 en 11 september gratis een bezoek brengen aan één of meer deelnemende monumenten in de gemeente Wijchen.
Waar kunt u terecht?
U kunt op de volgende plekken terecht:

  • Alverna: het voormalig klooster.
  • Balgoij: de oude Sint Jans Toren.
  • Batenburg: ruïne slot Batenburg en de oude St. Victorkerk.
  • Hernen: de molen en de St. Judocuskerk.
  • Leur: de kerk en de Vlaamse Schuur.
  • Niftrik: het Gildehuis.
  • Wijchen: de Wijchense Molen, het Kasteel en de kasteeltuin.

Meer informatie
Meer informatie en het programma vindt u op de facebookpagina van de Open Monumentendag Wijchen (www.facebook.com/OpenMonumentendagWijchen). Of op de evenementenkalender van de gemeentelijke website.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Vanaf september 2016 vergadert de gemeenteraad op een andere manier. Eens in de twee weken is er een politieke avond. Deze bestaat uit verschillende onderdelen. Inwoners zijn van harte welkom. Donderdag 8 september is de eerste politieke avond. Dit is de voorlopige planning.
8 september Politieke avond
19.00 uur: Gesprekstafel
20.30 uur: Commissievergadering
21.45 uur: Raadsvergadering

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente via www.wijchen.nl/vergaderingen. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek terecht (in de hoofdvestiging in Wijchen). De stukken kunt u ook bekijken aan de balie in het gemeentekantoor.

Doe mee met de Nationale Fiets Telweek
De Nationale Fiets Telweek organiseert in de derde week van september het grote nationale fietsonderzoek. Door middel van een innovatieve onderzoeksapp brengen zij het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers één week lang in kaart. Om goed zicht te hebben op de huidige uitdagingen in het fietsverkeer, kunt u helpen door de gratis app te downloaden.
Fiets je mee?
Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. U kunt de Fietstel-app op een smartphone downloaden. Op 19 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag automatisch te meten. Het onderzoek duurt een week. Om mee te tellen – en bovendien kans te maken op een gloednieuwe Veloretti designfiets – hoeven deelnemers in die week alleen met locatievoorzieningen aan op de fiets te stappen!
Meer informatie
Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.fietstelweek.nl. Hier vindt u alle informatie over de Fiets Telweek en het downloaden van de app.

Op zoek naar werk? Kom over de brug!
Zoekt u werk? Dan bent u iedere maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur van harte welkom in de foyer van het kasteel van Wijchen. U vindt hier allerlei vacatures en u kunt tips krijgen van medewerkers van het WerkBedrijf. Maar het is óók een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Een afspraak maken is niet nodig. U loopt gewoon even binnen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Carla Jenniskens via 06 46 82 41 79 of Corinne Lim via 06 46 82 41 83. Zij vertellen u er graag meer over. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook naar [email protected] of [email protected].

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Verleende omgevingsvergunning uitgebreid activiteit milieu

  • Lagestraat 48, Niftrik

Verleende APV vergunningen

  • Achter Boomsestraat 2A, Balgoij, evenementenvergunning, geluidsontheffing, en ontheffing drank en horeca wet voor de Kermis van 9 tot en met 12 september 2016.
  • Cornelis Drebbelstraat 18, Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing, en ontheffing drank en horeca wet voor de opening van het nieuwe bedrijfspand op 16 september 2016.
  • Kasteellaan 9, Wijchen, evenementenvergunning voor de open monumentendag Kasteel Wijchen op 10 september 2016, verleend voor drie jaar.
  • Marktpromenade 1, Wijchen, terrasvergunning La Passione.
  • Weg door de Berendonck ongenummerd, Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing, ontheffing drank en horeca wet, besluit tijdelijke verkeersmaatregelen, en ontheffing Zondagswet voor de Strong Viking familie editie op 10 en 11 september 2016.

Verleende omgevingsvergunningen

  • Abersland 2502, Wijchen
  • Bijsterhuizen 5005, Wijchen
  • Herenstraat 17, Wijchen
  • Lagestraat 46, Niftrik

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen