Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 36 – 7 september 2016

Deze week o.a. Halen en brengen treinreizigers, Spoorwegovergangen dicht, Kermis in Balgoij, Parkeerverbod Bronckhorstlaan en Verleende APV vergunningen

Halen en brengen treinreizigers
Vorige week is de parkeerplaats aan de zuidkant van het station definitief afgesloten. Tijdens de bouw van de parkeergarage zijn verschillende voorzieningen verplaatst. Ook de plek waar u treinreizigers kunt afzetten en ophalen.
Waar kunt u reizigers afzetten?
De rotonde op de Stationslaan is geen veilige plek om reizigers af te zetten of op te halen. Daarom hebben wij aan de noordzijde van het station een kiss&ride plek aangelegd. Hier kunt u treinreizigers veilig afzetten en ophalen. Ook de invalidenparkeerplaatsen liggen op het parkeerterrein aan de noordzijde. U bereikt de parkeerplaats via de Meerkoetstraat. Denkt u eraan dat de Meerkoetstraat eenrichtingsverkeer is?
Fietsenstallingen
Ook tijdens de bouw van de parkeergarage letten wij erop dat de fietsenstallingen goed gebruikt worden. Zet uw (brom)fiets op de daarvoor bestemde plek. Fietsen die niet in het rek staan, kunnen weggehaald worden. In de week van 7 september halen wij fietsen weg die langer dan vier weken in de stalling staan.
Parkeerplaats Kasteeltuin
Voor reizigers hebben wij een tijdelijke parkeerplaats in de Kasteeltuin aangelegd. Deze parkeerplaats is bedoeld voor de auto’s die tijdens de bouw van de parkeergarage niet bij het station kunnen parkeren. De Kasteeltuin wordt alleen tijdens de bouw van de parkeergarage als parkeerplaats gebruikt.
Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Nick Bos via 024 751 72 17 of via [email protected].

Spoorwegovergangen dicht
In het weekend van 10 en 11 september en in het weekend van 8 en 9 oktober werkt ProRail aan het spoor. Daarom zijn verschillende overgangen afgesloten. U wordt met borden omgeleid.
Wanneer en waar wordt er gewerkt?

  • De overgangen op de Randweg Noord, Klapstraat, Passeweg en Tunnelweg in Wijchen zijn in het weekend van 10 en 11 september dicht.
  • En in het weekend van 8 en 9 oktober zijn de overgangen bij de Klapstraat, Passeweg en Tunnelweg in Wijchen dicht.
  • De overgangen gaan zaterdagnacht om 0.00 uur dicht en maandagochtend om 6.00 uur weer open.

Welke werkzaamheden worden uitgevoerd?
De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van bielzen (dwarsliggers) en spoorgrind (ballast). Verder vernieuwt de aannemer de overweg en zijn er drainage werkzaamheden.
Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ProRail op. U kunt ProRail bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Vanaf september 2016 vergadert de gemeenteraad op een andere manier. Eens in de twee weken is er een politieke avond. Deze bestaat uit verschillende onderdelen. Inwoners zijn van harte welkom. Donderdag 8 september is de eerste politieke avond.

8 september Politieke avond
– 19.00 uur: Gesprekstafel
– 20.30 uur: Commissievergadering
– 21.45 uur: Raadsvergadering

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente via www.wijchen.nl/vergaderingen. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek terecht (in de hoofdvestiging in Wijchen). De stukken kunt u ook bekijken aan de balie in het gemeentekantoor.

Kermis in Balgoij
Komend weekend is het weer kermis in Balgoij. De kermis staat opgesteld bij het dorpshuis. Kijk voor het programma in de feesttent op www.facebook.com/ballegoysekermis. Het kermisconcert van Harmonie Kunst en Vriendschap is zondag om 12.00 uur. U bent van harte welkom.

Parkeerverbod Bronckhorstlaan
Op de Bronckhorstlaan hebben wij een parkeerverbod ingesteld. Het gaat om het deel tussen de kruising met de Kasteellaan en de Molenstraat. Vanwege de vanwege de verbouwing van het nieuwe gemeentehuis kunt u hier niet parkeren.

Rijdtesestraat afgesloten
Van maandag 12 tot en met woensdag 28 september sluiten wij de Rijdsestraat bij de brug af. Deze sluiten wij af om de brug te repareren. Er is daarom geen doorgaand verkeer mogelijk. Behalve in het weekend van 17 en 18 september. Dan kan het verkeer wel over de Rijdtsestraat rijden.

Open Monumentendag
Zaterdag 10 en zondag 11 september is het weer Open Monumentendag. U kunt dan  gratis een bezoek brengen aan één of meer deelnemende monumenten in de gemeente Wijchen. Op www.facebook.com/OpenMonumentendagWijchen vindt u meer informatie.

\De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Mededeling voorgenomen kap

  • Diepvoorde naast nr 2722, Wijchen, 1 eik.

 

Verleende APV vergunningen

  • Kasteeltuin, gedeelte Kasteellaan en gedeelte Spoorstraat ongenummerd, Wijchen, besluit tijdelijke verkeersmaatregelen voor Oude voertuigen dag op 11 september 2016.
  • Pleintje voor Kasteellaan 22-24, Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing en ontheffing drank en horeca wet voor Borreltent Kermis Wijchen op 16 tot en met 20 september 2016.
  • Weg door de Berendonck ongenummerd, Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing, besluit tijdelijke verkeersmaatregelen, en ontheffing voor Zondagswet voor Run for Kika op 18 september 2016.

 Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Boomsestraat 18, Balgoij
  • Industriepark 16, Wijchen
  • Meester van Coothlaan 36, Wijchen
  • Tienakker ongenummerd, Wijchen

Verleende omgevingsvergunningen

  • Elzendweg 17D, Bergharen
  • Grotestraat 70, Wijchen
  • Het Hoge Rot 95 en 97, Hernen
  • Heumenseweg 300 en 302, Wijchen
  • Oude Klapstraat ongenummerd, Wijchen
  • Weg door de Berendonck ongenummerd, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen