Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 37 – 14 september 2016

Deze week o.a. Pssst…. boef in de wijk!, Informatieavond pgb, Nieuw hondenbeleid en verleende APV vergunningen

Pssst…. boef in de wijk!
Binnenkort stuurt de politie een “boef” onze wijken in. Doel is om te kijken hoe succesvol de vele Whatsapp-groepen in onze wijken zijn.
Heeft uw wijk wél zo’n BuurtWhatsapp, maar doet u zelf nog niet mee? Meld u dan snel aan bij Marleen Borgonjen van Meer Voormekaar in Wijchen. U kunt haar bellen op 024 641 84 59. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Kijk op de website wijwijchen.nl voor de Whatsapp-groepen in uw buurt.
Waarom een BuurtWhatsapp?
Een BuurtWhatsapp is er om elkaar te waarschuwen als er iets vreemds in de wijk of straat gebeurt. Er rijdt bijvoorbeeld midden in de nacht langzaam een auto door de straat. Dan is het erg handig om elkaar met een app te waarschuwen of gegevens uit te wisselen. En als het echt verdacht is, kunt u meteen de politie bellen via 112. De Whatsapp-groepen in de buurt passen prima bij het initiatief Wijchen Waakt! Bij Wijchen Waakt werken bewoners en politie samen om de veiligheid te vergroten. Kijk op www.wijchen.nl voor meer informatie.
Vang de boef!
Over vier weken stuurt de politie een boef de wijk(en) in. Misschien ook wel in úw straat! Degenen die de boef het eerste opmerken of het beste via de Whatapps-groepen informeren, krijgen een leuke prijs.
Over twee weken vertellen wij meer hierover…

Informatieavond pgb
Woensdag 21 september organiseren wij een informatieavond over het persoonsgebonden budget (pgb). Wilt u meer weten over het pgb of heeft u vragen? Kom dan naar de informatieavond. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom in het wijkgebouw Noorderlicht aan de Roerdompstraat 76 in Wijchen. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 21.15 uur.
Hoe ziet het programma eruit?
Wij verwelkomen u om 19.00 uur met koffie en thee. Om 19.15 uur opent wethouder Rob Engels de avond. Daarna zijn er verschillende presentaties van:

  • de Sociale Verzekeringsbank (SVB), landelijke organisatie die de PGB uitvoert;
  • Per Saldo, een belangenorganisatie voor pgb-houders;
  • de gemeente Wijchen.

Heeft u vragen?
Heeft u nu al vragen? Dan kunt u uw vragen voor de bijeenkomst sturen naar [email protected]. Dan kunnen wij deze vragen in de presentaties beantwoorden. U kunt ook na afloop vragen stellen aan de medewerkers van de verschillende organisaties.
Meldt u zich alvast aan?
Dan weten wij op hoeveel bezoekers wij mogen rekenen. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. U kunt het sociaal wijkteam ook bellen via 024 642 57 59. Geeft u ook door met hoeveel personen u komt?

Vergaderingen en bijeenkomsten
Vanaf september 2016 vergadert de gemeenteraad op een andere manier. Eens in de twee weken is er een politieke avond. Deze bestaat uit verschillende onderdelen. Inwoners zijn van harte welkom.
22 september Politieke avond
– 19.00 uur: Gesprekstafel
– 20.30 uur: Commissievergadering
– 21.45 uur: Raadsvergadering

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente via www.wijchen.nl/vergaderingen. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek terecht (in de hoofdvestiging in Wijchen). De stukken kunt u ook bekijken aan de balie in het gemeentekantoor.

Nieuw hondenbeleid
De gemeente heeft speciale regels voor het uitlaten van honden. Het doel van die regels is om overlast van honden te voorkomen. En we willen natuurlijk ook zorgen voor een schone en veilige leefomgeving. Wist u dat we in juli ons hondenbeleid hebben aangepast? De belangrijkste veranderingen leest u hieronder.
Wat is er veranderd?
Honden moeten binnen de bebouwde kom overal aan de lijn. Op de speciale honden-uitlaatplaatsen mag uw hond vrij rondlopen. In Wijchen zijn er zes losloopgebieden voor honden. Dat betekent dat een hond hier ook los mag lopen. Een speciaal bord laat zien dat dat het om een ‘losloopgebied’ gaat. Honden mogen niet overal komen. Op een kinderspeelplaats bijvoorbeeld of op een sportterrein zijn zij niet welkom. Sommige plekken zijn sinds kort aangepast. Wilt u weten welke dit zijn? Kijk dan op www.wijchen.nl/hondenuitlaten voor meer informatie.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen over de regels of de plekken? Stuur dan een e-mail naar Lambert van Beusekom via [email protected].

GGD start gezondheidsonderzoek
Vanaf 15 september kunt u een uitnodiging krijgen voor de GGD Gezondheidsmonitor. Dit is een landelijk onderzoek van de GGD naar de gezondheid en het welzijn van Nederlanders van 19 jaar en ouder. De vragen gaan bijvoorbeeld over alcoholgebruik en bewegen. Maar het gaat ook over de voorzieningen in uw omgeving. De gemeente en de GGD kunnen de uitkomsten gebruiken om de gezondheid te verbeteren.
De computer kiest wie een uitnodiging krijgt voor het onderzoek. Dat is dus een kwestie van toeval. De GGD beschermt uw gegevens en gebruikt deze alleen voor het onderzoek. U kunt de vragenlijst zowel schriftelijk als digitaal invullen. Door mee te doen maakt u kans op leuke prijzen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Edisonstraat 47, Wijchen

 

Mededeling voorgenomen kap

  • Diepvoorde achter nr. 1919, Wijchen, 1 tulpenboom.
  • Helmkruidstraat achter nr. 37, Wijchen, 3 paardekastanjebomen.
  • Abersland voor nrs. 1403 en 1407, Wijchen, 2 lijsterbessen.
  • Elsland achter nr. 1938, Wijchen, 2 paardekastanjebomen.

Verleende APV vergunningen

  • De Weem 1, Bergharen, evenementenvergunning en ontheffing voor de Zondagswet voor de Bergharense Wandel2daagse op 15 en 16 oktober 2016 voor een periode van drie jaar.
  • Grasveld Pauwstraat-Tunnelweg ongenummerd, Wijchen, evenementenvergunning en geluidsontheffing voor de Markt van Vogelvereniging De Goudvink op 2 oktober 2016 voor een periode van drie jaar.

 

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Boomsestraat 30, Balgoij
  • De Gamert 2430, Wijchen
  • Kruisbergseweg 26, Wijchen
  • Laantje ongenummerd, Wijchen
  • Leurseweg 13 en 13A, Leur
  • Oude Klapstraat 13, Wijchen
  • Veenhof 2341, Wijchen
  • Vijverlaan 16, Wijchen

 

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Walstrostraat ongenummerd (nabij nummer 13), Wijchen

 

Verleende omgevingsvergunningen

  • Bullekamp 14, Wijchen
  • Campuslaan 14, Wijchen
  • Dorpsstraat 5, Hernen
  • Herenstraat 17, Wijchen
  • Saltshof 2556, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen