Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 38 – 21 september 2016

Deze week o.a. Werken aan de weg, controle hondenbelasting, Vergaderingen en bijeenkomsten en Tegemoetkoming schoolkosten

Werken aan de weg
Van 3 oktober tot en met 18 november werken wij op verschillende wegen in de gemeente Wijchen weer aan de weg. In deze periode werken wij op ongeveer zestien verschillende plekken. Wij werken aan straten, fietspaden en een parkeerterrein. Op een paar plaatsen repareren we kleine beschadigingen in het asfalt.
Waar zijn we aan het werk?
Op www.wijchen.nl en ons twitteraccount @gemwijchen houden wij u op de hoogte wanneer we op welke plek werken. Omdat de uitvoering van de werkzaamheden afhankelijk is van het weer kan het gebeuren dat we de planning veranderen.
Is er veel overlast?
Als wij aan de weg moeten werken, is er altijd een beetje overlast. Wij doen ons best zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Op sommige plaatsen zijn wij wat langer bezig en op andere weer korter. Aanwonenden krijgen op tijd te horen wat er bij hen voor de deur gaat gebeuren. En hoe lang dit duurt. Op plekken waar we werken, leiden we het verkeer met borden om. Soms zijn er verkeersregelaars die het verkeer regelen.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Adri Cocu via 024 751 72 18 of via mailto:[email protected]

Controle hondenbelasting
Heeft u één of meer honden? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Het is belangrijk dat u bij aanschaf van een hond zelf binnen 14 dagen aangifte doet. Niet iedereen weet dit en soms wordt het wel eens vergeten. Van 27 september tot 16 december controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.
Wie controleert er?
De controleurs van Munitax voeren de controles uit. Het is mogelijk dat een controleur in deze periode ook bij u aanbelt. Natuurlijk kunnen de controleurs zich legitimeren met een legitimatiebewijs dat zij van Munitax hebben gekregen. Bent u niet thuis en vermoedt de controleur dat u een hond heeft waarvoor geen aangifte is gedaan? Dan laat hij een aangifteformulier in uw brievenbus achter. U bent verplicht dit formulier in te vullen en terug te sturen. Ook als u geen hond heeft.
Hoe geef ik mijn hond aan?
Op de website www.munitax.nl kunt u uw hond aangeven. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. U kunt ook een aangifteformulier bij Munitax opvragen. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 024 67 80 962.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming) en de raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom.

22 september Politieke avond
19.00 uur        Gesprekstafel (onderwerp: beleidsplan leerplicht)
20.00 uur        Raadsvergadering

6 oktober Politieke avond
19.00 uur        Gesprekstafel (onderwerp: schuldhulpverlening)
20.30 uur        Commissievergadering
21.45 uur        Raadsvergadering

13 oktober Politieke avond
19.00 uur        Extra gesprekstafel (onderwerp: verdelen van geld voor welzijn en zorg (populatiegebonden bekostiging)

U vindt de volledige agenda op de website van de gemeente via www.wijchen.nl/vergaderingen. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. U kunt de stukken zijn ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Tegemoetkoming schoolkosten
De gemeente Wijchen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Voor mensen met weinig geld is dit vaak moeilijker. Vandaar dat wij een minimabeleid hebben om dingen voor mensen met een klein inkomen toch mogelijk te maken.
Welke regelingen zijn er?
Eén van de regelingen is de regeling voor schoolkosten. Dan kunt u een deel van de schoolkosten voor schoolgaande kinderen tussen 12 en 18 jaar vergoed krijgen. Het gaat dan om kosten voor dingen als een schooltas, excursie, de ouderbijdrage of de kosten voor een schoolkamp. Een andere regeling is de gratis computer voor mensen met een laag inkomen met schoolgaande kinderen van 10 tot 18 jaar.
Wat moet u doen?
U kunt een aanvraag indienen bij de gemeente. Dit kunt u op twee manieren doen. Download het aanvraagformulier via www.wijchen.nl/schoolkosten. Of neem contact op met Vraagwijzer in het Molenhuis aan de Brockhorstlaan 2. U kunt daar elke werkdag terecht van 8.30 tot 12.30 uur. Bellen kan ook van maandag tot en met donderdag tot 17.00 uur (vrijdag tot 12.30 uur) via telefoonnummer 024 751 71 11. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].
Meer informatie?
Op www.wijchen.nl kunt u lezen hoe alles werkt. Als u wilt weten voor welke regelingen u nog meer in aanmerking komt, raden wij u aan eens te kijken op www.nibud.nl/berekenuwrecht.

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal
De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Uw gemeente op z´n mooist” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal. Op www.euregio.org kunt u alle informatie over de fotowedstrijd nalezen.
Hoe doet u mee?
Als u mee wilt doen dan kunt u tot 31 oktober 2016 uw foto’s in een gesloten enveloppe onder vermelding van “Fotowedstrijd” insturen naar Euregio Rijn-Waal, Postbus 220, 7040 AE ´s-Heerenberg. U kunt uw foto’s ook digitaal insturen naar [email protected].

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Nieuwe regelingen

  • Wijziging Nadere regels kleine evenementen Beleidsregel externe veiligheid Gemeente Wijchen vastgesteld.
  • Wijziging jeugdleerlingensubsidie muziekonderwijs vastgesteld.
  • Jeugdleerlingensubsidie muziekonderwijs 2016 ingetrokken.
  • Wijzigingsbesluit Mandaatbesluit Omgevingsdienst Regio Nijmegen vastgesteld.
  • Reglement basisregistratie personen van de gemeente Wijchen (2014) ingetrokken.
  • Reglement basisregistratie personen van de gemeente Wijchen (2016) vastgesteld.

Milieumelding

  • Korte Herreweg 6, Balgoij

Vastgesteld bestemmingsplan Breekwagen 7
Burgemeester en wethouders van Wijchen hebben met toepassing van artikel 3.6 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening het wijzigingsplan “Breekwagen 7, Bergharen” vastgesteld. Het plan voorziet in de wijziging van de agrarische bestemming naar een woonbestemming op het perceel aan de Breekwagen 7 in Bergharen.
Ter inzage
Het wijzigingsplan is iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBBreekwagen7-VGBP.
Beroep
De termijn voor het indienen van een beroep bedraagt zes weken en vangt aan op 22 september 2016. Gedurende deze termijn kan tegen het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het wijzigingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kan verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Mededeling voorgenomen kap

  • De Meren voor nr. 1509, Wijchen, 1 valse christusdoorn
  • Hoefsestraat naast nr. 2, Wijchen, 1 sierkers
  • Homberg voor nr. 2508, Wijchen, 1 iep
  • Passedwarsstraat voor nr. 18, Wijchen, 1 sierpeer
  • Tienakker bij nr. 1, Wijchen, 1 es
  • Zandweg achter nr. 16, Wijchen, 1 es

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Leemweg 5, Wijchen
  • Nieuweweg ongenummerd, Wijchen
  • Spoorstraat 77 G, Wijchen

Verleende omgevingsvergunningen

  • Esdoornstraat 14, Wijchen
  • Mandenmaker 3, Wijchen
  • Saltshof 1730, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen