Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 40 – 5 oktober 2016

Deze week o.a. Medewerkers bureau Toezicht, Vergaderingen en bijeenkomsten, Op zoek naar werk? Kom over de brug!, Kunstcollectie online bekijken, WOZ-waarden 1 oktober openbaar en Werk aan de weg

Medewerkers bureau Toezicht
Kent u onze medewerkers van bureau Toezicht? Zij stellen zich graag aan u voor.
Wij zijn van links naar rechts: Nelianne Bunt, Sanne van de Wetering, Edith Hubers en Joey Wanmaker van bureau Toezicht. U kunt ons door de hele gemeente tegenkomen als wij aan het werk zijn. Met onze aanwezigheid willen wij ongewenst gedrag en vervelende situaties voorkomen. Ook maken wij graag een praatje met de inwoners van Wijchen. Dus als u ons ziet, schroom dan niet en spreek ons gerust aan.
Wat doen wij?
Wij zijn onder andere marktmeester. Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de weekmarkt. Maar wij treden ook op bij parkeeroverlast, zwerfvuil, en hondenoverlast. En wij zorgen ervoor dat de fietsenstallingen in het station opgeruimd en netjes blijven. Ook hulpverlening valt binnen ons takenpakket. Kortom, wij staan in veel situaties voor u klaar!
Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten? Dan kunt u ons altijd aanspreken. Wij hebben de gemeente onderverdeeld in vier gebieden. Zo weet u wie u het beste kunt aanspreken. U kunt contact zoeken met Sanne van de Wetering voor Wijchen-Centrum en het buitengebied. Heeft u vragen over Wijchen-Noord? Dan is Joey Wanmaker uw eerste aanspreekpunt. Uw vragen over Wijchen-Zuid kunt u aan Edith Hubers en Nelianne Bunt stellen. Maar natuurlijk vervangen wij elkaar bij afwezigheid. U kunt ons bereiken via 024 751 71 11. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Kunstcollectie online bekijken
Zondag 30 oktober om 20.00 uur start de online veiling van een deel van de gemeentelijke kunstcollectie. Hieronder leest u waar u deze kunstwerken alvast kunt bekijken.
Kunstwerken bekijken?
Op https://wijchen.veilingenvankunst.nl kunt u bekijken welke kunstwerken wij verkopen. Er hangen ook nog kunstwerken in een aantal etalages van winkeliers in het centrum. Deze hangen er nog tot dinsdag 11 oktober.
Waarom een veiling?
De gemeente Wijchen verhuist volgend jaar naar het voormalige pand van de Rabobank. Wij hebben een collectie van ongeveer 400 kunstwerken. Omdat we niet alles mee kunnen nemen naar de nieuwe locatie, veilen wij een deel van de kunstwerken.
Hoe werkt de veiling?
Woont u in Wijchen en wilt u bieden? Dan moet u zich eerst registreren op https://wijchen.veilingenvankunst.nl. Bieden kan pas vanaf 30 oktober.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.wijchen.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Wil Fest via telefoonnummer 024 751 73 52 . U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].

WOZ-waarden 1 oktober openbaar
Vanaf 1 oktober 2016 zijn de WOZ-waarden van woningen openbaar. Dan kunt u op www.woz-waardeloket.nl de WOZ-waarde vinden van de woningen in alle gemeenten die zijn aangesloten bij de Landelijke Voorziening WOZ.
Welke informatie krijgt u te zien?
U krijgt van de door u geselecteerde woning de WOZ-waarde te zien en de openbare gegevens die bekend zijn bij de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Andere gegevens, zoals het taxatieverslag, krijgt u niet te zien.
Munitax doet ook mee
Munitax is namens de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen aangesloten bij de Landelijke Voorziening WOZ. Kijk voor meer informatie op www.munitax.nl of op www.woz-waardeloket.nl.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming) en de raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. U kunt de volledige agenda vinden op www.wijchen.nl/vergaderingen.
6 oktober Politieke avond
19.00 uur:     Gesprekstafel. Onderwerp: schuldhulpverlening.
20.00 uur:     Commissievergadering
13 oktober Politieke avond
19.30 uur:     Extra gesprekstafel. Onderwerp: op een andere manier verdelen van geld voor welzijn en zorg (populatiegebonden bekostiging).
20 oktober Politieke avond
19.00 uur:     Gesprekstafel. Onderwerpen: ambtelijke fusie Druten-Wijchen, digitale informatieborden en realisatie fitnesspark.
20.45 uur:     Commissievergadering
21.45 uur:     Raadsvergadering

Werk aan de weg
Vanaf vrijdag 7 oktober beginnen wij met het onderhoud aan verschillende wegen en fietspaden. Op deze plekken zijn wij tussen 7 en 14 oktober aan het werk:

  • de fietspaden langs Westerdreef tussen de rotonde Oudelaan/Zesakkers en de Stationslaan;
  • de Ravensteinseweg vanaf de rotonde Drutenseweg tot aan de aansluiting op de Maasbandijk;
  • de Panhuisweg.

 

Spoorwegovergangen dicht
In het weekend van 8 en 9 oktober werkt ProRail aan het spoor. Daarom zijn de overgangen bij de Klapstraat, Passeweg en Tunnelweg in Wijchen dicht. De overgangen gaan zaterdagnacht om 0.00 uur dicht en maandagochtend om 6.00 uur weer open. U wordt met borden omgeleid.
Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ProRail op. U kunt ProRail bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast ook buiten kantoortijden.

Onderhoud begroeiing in uiterwaarden
In opdracht van Rijkswaterstaat haalt Krinkels-CSO vanaf 10 oktober de begroeiing in de uiterwaarden bij de Loonse Waard weg. Dit gebeurt in het kader van het Programma Stroomlijn. Door begroeiing te verwijderen op plekken waar de rivier het snelst stroomt, verminderen we de kans op overstromingen. Op de website www.uitvoeringstroomlijn.nl/uw-uiterwaard kunt u zien welke begroeiing in de Loonse Waard weggehaald wordt.

Op zoek naar werk? Kom over de brug!
Zoekt u werk? Dan bent u iedere maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur van harte welkom in de foyer van het kasteel van Wijchen. U vindt hier allerlei vacatures en u kunt tips krijgen van medewerkers van het WerkBedrijf. Maar het is óók een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Een afspraak maken is niet nodig. U loopt gewoon even binnen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Carla Jenniskens via 06 46 82 41 79 of Corinne Lim via 06 46 82 41 83. Zij vertellen u er graag meer over. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook naar [email protected] of [email protected].

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Nieuweweg 235, Wijchen

Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Hoogbroekseweg 3

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 september 2016 het bestemmingsplan Buitengebied, Hoogbroekseweg 3 in Alverna heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de herbouw van de woning op het perceel. Het plangebied is gelegen op het perceel aan de Hoogbroekseweg 3 in Wijchen.
Ter inzage
Schriftelijke stukken behorende bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeente-kantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBHoogbroekseweg3-VGBP.
Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 6 oktober 2016. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. 

Verleende apv vergunning

  • Bijsterhuizen 2402, Wijchen, evenementenvergunning, en geluidsontheffing voor viering 80-jarig bestaan De Boer Machines op 7 oktober 2016.
  • Touwslagersbaan ongenummerd, Batenburg, evenementenvergunning, geluidsontheffing, besluit tijdelijke verkeersmaatregelen, ontheffing voor de Zondagswet, en ontheffing drank en horeca wet voor Batenburgse Kermis op 14 tot en met 18 oktober 2016 (voor een periode van drie jaar).
  • Woordsestraat 17, Wijchen, ontheffing geluid voor 50e verjaardag op 8 oktober 2016.

 

Algemene Bekendmakingen
Drank en horeca

  • De Lingert 6465, Wijchen, ontheffing drank- en horecawet, viering 10-jarig bestaan wooncomplex op 16 oktober 2016.

 Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 5016, Wijchen
  • De Gamert 2425, Wijchen
  • De Geer 1135, Wijchen
  • Elstweg 4, Wijchen
  • Hoogbroekseweg 3, Wijchen

 Verleende omgevingsvergunningen

  • De Gamert 2521, Wijchen
  • Dorpsstraat 61, Hernen
  • Herenstraat 7, Wijchen
  • Nieuweweg 235, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen