Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 41 – 12 oktober 2016

Deze week o.a. Stop heling!, Loket Duurzaam Wonen Plus opent haar deuren, Pssst… boef in de wijk!, Werk aan de weg en Sponsor een rotonde

Stop heling!
Maak het dieven niet te makkelijk. Voordat je het weet koop je gestolen spullen. En hier verdienen dieven weer geld aan. Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. Hieronder vind je tips om heling te voorkomen. Want als we heling voorkomen, leveren inbraak en diefstal de dief niets meer op.
Tips om heling te voorkomen

  • Controleer het serienummer via www.stopheling.nl als je een tweedehands product wilt kopen. Hiermee controleer je of het aangeboden product bij de politie als gestolen geregistreerd staat.
  • Vul het meldformulier van de politie in als Stopheling aangeeft dat het product gestolen is.
  • Registreer je eigendommen in de Stopheling-app. Upload foto’s van kostbaarheden zonder serienummer in de app.
  • Doe bij diefstal altijd aangifte bij de politie en geef daarbij serienummers en foto’s door.
  • Maak je smartphone onbruikbaar voor dieven.

Wat vind je nog meer op www.stopheling.nl?

Op de website vind je bijvoorbeeld informatie over de Stopheling-app, In deze app kun je al je waardevolle spullen registreren. Dat lijkt veel werk, maar helpt je in geval van diefstal of brand. Ook kun je deze lijst gebruiken om je spullen goed te verzekeren. Kijk op www.wijchen.nl voor meer informatie over deze app.

Loket Duurzaam Wonen Plus opent haar deuren
Goed nieuws voor huiseigenaren in de regio Nijmegen. Wilt u uw woning mooier, comfortabeler en energiezuiniger maken? Dan is het loket Duurzaam Wonen Plus misschien iets voor u!
Loket op donderdagmiddag open
In Wijchen is het loket vanaf donderdag 13 oktober open. Iedere donderdagmiddag kunt u hier van 13.30 tot 17.00 uur terecht. Maar u kunt ook gebruikmaken van het digitale loket via www.duurzaamwonenplus.nl.
Waarvoor kunt u bij het loket terecht?
U kunt bij het loket terecht voor gratis en onafhankelijke informatie en een persoonlijk advies over energiebesparende maatregelen. Maar ook voor informatie over het zelf opwekken van energie en het verduurzamen van uw woon- en leefomgeving. De adviseurs kunnen u ook helpen bij de verschillende financieringsmogelijkheden en het aanvragen van subsidies. Energiebesparende maatregelen in en rond uw woning zorgen voor meer wooncomfort én een lagere energierekening. Hiermee kunt u de waarde van uw woning verhogen en het energielabel verbeteren.
Meer informatie
Kijk op www.duurzaamwonenplus.nl voor meer informatie, de locatie en openingstijden van het loket bij u in de buurt. Of bel ons op 024 751 71 11.

Pssst… boef in de wijk!
Vanavond stuurt de politie een “boef” onze wijken in. Doel is om te kijken hoe succesvol de vele Whatsapp-groepen in onze wijken zijn. Heeft u de BuurtWhatsapp in uw straat of wijk? Doe dan mee. Deelnemers maken kans op een mooie prijs!
Waarvoor gebruik je een BuurtWhatsapp?
Een BuurtWhatsapp is er om elkaar te waarschuwen als er iets vreemds in de wijk of straat gebeurt. Er rijdt bijvoorbeeld midden in de nacht langzaam een auto door de straat. Dan is het erg handig om elkaar met een app te waarschuwen of gegevens uit te wisselen. En als het echt verdacht is, kunt u meteen de politie bellen via 112. De Whatsapp-groepen in de buurt passen prima bij het initiatief Wijchen Waakt! Bij Wijchen Waakt werken bewoners en politie samen om de veiligheid te vergroten. Kijk op www.wijchen.nl/boefindewijk voor meer informatie.
Vang de boef!
Vanavond stuurt de politie een boef de wijk(en) in. Misschien ook wel in úw straat! Degenen die de boef het eerste aanspreken of het beste via de Whatapp-groepen informeren, krijgen een leuke prijs. Om 21.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in het kasteel. U bent van harte uitgenodigd!

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen kunt u de agenda vinden.
13 oktober Politieke avond
19.30 uur:     Extra gesprekstafel. Onderwerp: op een andere manier verdelen van geld
voor welzijn en zorg (populatiegebonden bekostiging).
20 oktober Politieke avond
19.00 uur:     Gesprekstafel. Onderwerpen: ambtelijke fusie Druten-Wijchen, digitale informatieborden en realisatie fitnesspark.
20.45 uur:     Commissievergadering.
21.45 uur:     Raadsvergadering.
3 november Politieke avond
16.00 uur:     Raadsvergadering over de begroting.

Werk aan de weg
Wij werken aan verschillende wegen en fietspaden. Op deze plekken zijn wij tussen 14 en 21 oktober aan het werk:

  • 14 oktober werken wij aan de Heumenseweg tussen de toegangsweg naar het skicentrum en de Hessenbergseweg. Op deze dag werken wij ook aan de Veerweg in Batenburg.
  • Van 17 t/m 19 oktober werken wij aan de Heumenseweg tussen Gomarius Messtraat en de toegangsweg naar het skicentrum.
  • Van 17 t/m 19 oktober werken wij ook aan de kruising van de Graafseweg met de parallelweg. Dit gebeurt ter hoogte van de Havenweg.
  • Van 17 t/m 28 oktober bestraten wij de parkeerplaatsen an het Bospad tegenover v.v. Alverna.
  • Van 18 t/m 20 oktober werken wij aan de Huurlingsedam vanaf de Oosterweg tot aan het kinderdagverblijf.
  • Van 18 t/m 20 oktober werken wij ook aan fietspad de Tandem.

Meer informatie en vragen?
Kijk voor meer informatie op www.wijchen.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Nick Bos. Hij is telefonisch bereikbaar via 024 751 72 17. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Rondwandeling Vormersbos
Woensdagmiddag 19 oktober om 16.00 uur organiseert de gemeente Wijchen een rondwandeling door het Vormersbos. We starten bij basisschool De Boskriek. Een bosbouwdeskundige vertelt u over de werkzaamheden die dit najaar plaatsvinden in het bos. Zo halen wij dit jaar een aantal bomen en struiken weg in het bos naast Kronenland 15e straat en naast Abersland 35e en 37e straat. Op kale plekken planten wij kleine bomen of struiken. Verder snoeien wij de struiken in de bomenlaan en maken wij ingangen vrij van overhangende takken.
Aanmelden?
Wilt u met ons mee wandelen? Dan kunt u zich aanmelden op onze website www.wijchen.nl via het meldingsformulier bij ‘zelf online regelen’. U kunt zich ook aanmelden bij wijkbeheerder Jan Janssen via 024 751 71 11. Als er geen aanmeldingen zijn, gaat de rondwandeling niet door.

Sponsor een rotonde
Wilt u een rotonde sponsoren en reclame maken voor uw organisatie? Dat kan nog op een paar rotondes. Voor een gering bedrag kunt u de rotonde inrichten en daarmee véél bekendheid geven aan uw bedrijf. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van sponsoring van een rotonde in de gemeente Wijchen? Neem dan contact op met Patricia van Wolferen via 024 751 72 29. Op www.wijchen.nl vindt u meer informatie over de sponsoring van rotondes.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Vijverlaan 16, Wijchen

Verleende apv vergunning

  • Markt ongenummerd, Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing, ontheffing voor de Zondagswet en ontheffing drank en horeca wet voor Wijchen Schaatst van 15 december 2016 tot en met 8 januari 2017.
  • Nieuweweg 203, Wijchen, evenementenvergunning, ontheffing voor de zondagsopenstelling voor vier vlooienmarkten op 16 oktober 2016, 20 november 2016, 22 januari 2017 en 5 maart 2017.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Breekwagen 18, Bergharen
  • Kraaijenberg 8701, Wijchen
  • Loffertweg 15, Hernen
  • Nieuweweg 240, Wijchen

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Industriepark 16, Wijchen
  • Wegelaar 1, Balgoij

Verleende omgevingsvergunningen

  • De Gamert 2425, Wijchen
  • Leemweg 5, Wijchen
  • Meester van Coothlaan 36, Wijchen
  • Tienakker ongenummerd, Wijchen
  • Veenhof 2341, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen