Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 47 – 23 november 2016

Deze week o.a. Glas scheiden is nu nog makkelijker! Doet u ook mee?, Géén AZC in Wijchen, Lezing laaggeletterdheid en schulden en Gemeentegids Wijchen 2017

Glas scheiden is nu nog makkelijker! Doet u ook mee?
Maandag 28 november tussen 11.00 en 14.00 uur komt het Glas in ’t Bakkie-team naar de Albert Heijn op het Europaplein in Wijchen. Het team vertelt de mensen dat er meer glas uit de restcontainer en in de glasbak moet komen. Wethouder Agnes Schaap geeft om 11.30 uur het startsein voor de actie. U kunt bij het team niet alleen uw glas inleveren maar ook meedoen met de glasquiz. In deze quiz test het team uw kennis over het scheiden van glas. Komt u ook? Dan staat er een gratis glastas voor u klaar.
Wat hoort in de glasbak?
Is het glas? En zat er drank, voedsel of cosmetica in? Dan hoort het in de glascontainer. Bijvoorbeeld potten en flessen van sambal, pastasaus, kruidenpotjes, olijfolie, drankflessen, parfumflesjes en potjes van medicijnen en crème (alleen doorzichtig glas). U mag het glas met deksel en restjes in de glascontainer doen.
Wat hoort niet in de glasbak?
Vuurvast glas zoals ovenschalen, theekopjes en steen en porselein zoals servies en kruiken. Dit kunnen we namelijk moeilijk recyclen.
Informatie of vragen?
Informatie over glas vindt u op www.dar.nl, de digitale afvalwijzer www.dar.nl/afvalwijzer en de Dar app. Heeft u vragen? Neem dan van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur contact op met Dar via 024 371 6000 of [email protected].

Géén AZC in Wijchen
Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft de gemeente laten weten dat er géén AZC komt in de gemeente Wijchen. Het COA stelt dat er op andere plaatsen in het land momenteel voldoende opvanglocaties zijn voor asielzoekers. Hoewel het COA nooit bij de gemeente een formeel verzoek heeft gedaan een AZC te mogen openen, zijn er dit jaar wel oriënterende gesprekken geweest. Het COA heeft nu dus laten weten dat het geen verzoek bij de gemeente indient voor de opening van een AZC.
Door de grote vluchtelingenstroom in Europa ontstond er eind 2015 een tekort aan asielzoekerscentra in Nederland. De gemeente Wijchen liet het COA toen weten dat een AZC voor maximaal 350 bewoners onder voorwaarden mogelijk was voor een duur van vijf jaar.  Eén van die voorwaarden was dat inwoners betrokken bij de voorbereiding zouden worden.

Lezing laaggeletterdheid en schulden
Op vrijdag 25 november om 19.30 uur begint in de bibliotheek een bijeenkomst over laaggeletterdheid, armoede en schulden. Drie professionals en een ervaringsdeskundige vertellen over leven met laaggeletterdheid, armoede en schulden. Wat doet dit met iemand? Wat kun je eraan doen? De toegang is gratis.

Gemeentegids Wijchen 2017
De nieuwe gemeentegids 2017 is uit en wordt bij u bezorgd tussen 26 november en 4 december. Let op: heeft u een ‘NEE NEE’ of een ‘JA NEE’ sticker op uw brievenbus? Dan ontvangt u geen gemeentegids. U kunt altijd de digitale gids raadplegen via www.wijchen.nl. Wilt u toch een papieren exemplaar? Dan kunt u die vanaf 26 november ophalen in het gemeentekantoor.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen kunt u de agenda vinden.

24 november
19.30 uur:     Gesprekstafel Woonvisie
1 december
19.00 uur:     Gesprekstafel 1: Speelautomatenhallen
Gesprekstafel 2: Evaluatie Ruimtelijke Kwaliteit
19.35 uur:     Commissievergadering
21.45 uur:     Raadsvergadering

Bomen weg bij winkelcentrum Zuiderpoort
In de week van 28 november beginnen wij met het kappen van achttien bomen bij het parkeerterrein bij winkelcentrum Zuiderpoort. Hier komen nieuwe bomen voor terug. Verder repareren wij de bestrating waar dat nodig is. Het grootste deel van de werkzaamheden voeren wij pas in januari uit. Dit doen wij omdat wij het parkeerterrein rond de feestdagen niet open willen breken. Wij verwachten begin februari 2017 klaar te zijn.
Overlast en vragen
Tijdens de werkzaamheden kan het gebeuren dat uw woning moeilijk bereikbaar is. Hiervoor vragen wij uw begrip. Onze toezichthouder en de aannemer proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Marsha de Kraker via [email protected] of via 024 751 72 12.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Markt 6, Wijchen (veranderen bedrijf Bufkes).

Mededeling voorgenomen kap

  • Leemweg groenstrook achter nr. 36 t/m 44, Wijchen, 12 berken, eiken en dennen.
  • Molenstraat voor nr. 4, Wijchen, 1 eik.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Huurlingsedam 73, Wijchen (bouw woning en aanleg inrit).
  • Huurlingsedam 75, Wijchen (bouw woning en aanleg inrit).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Vijverlaan 16, Wijchen (afwijken bestemmingsplan afstand tot perceelgrens, bouw bedrijfshal en werkzaamheden archeologie).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen