Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 48 – 30 november 2016

Deze week o.a. Avondje weg? Licht aan en deur op slot!, Test NL-Alert: is jouw telefoon al ingesteld?, Wij gaan voor duurzaam, doet u mee? en Vergaderingen en bijeenkomsten

Avondje weg? Licht aan en deur op slot!
De gemeente vraagt al haar inwoners mee te doen met de campagne tegen inbraken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we het inbrekers niet te makkelijk maken. Ook als we ’s avonds even niet thuis zijn. Om een inbraak te voorkomen als u ’s avonds weg bent, is het belangrijk dat u het volgende doet.
Niet thuis? Licht aan!
Inbrekers hebben een hekel aan licht. Als de woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Als u ’s avonds weg bent, laat dan altijd een lamp aan. Bent u van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds niet thuis? Zet dan een tijdschakelaar op een lamp. En vergeet de buitenlamp niet!
Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!
Trek uw deur niet alleen dicht maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk. In de regio werken erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven. Zij adviseren over maatregelen om inbraak te voorkomen. Bovendien kunnen deze bedrijven de werkzaamheden uitvoeren. Denk aan het installeren van goed hang- en sluitwerk. Een erkende PKVW-bedrijf bij u in de buurt vindt u HIER.

Test NL-Alert: is jouw telefoon al ingesteld?
Een grote brand, explosie of gifwolk. In zo’n geval is het de bedoeling dat iedereen een berichtje krijgt met belangrijke informatie. Dit alarmmiddel heet NL-Alert. Maandag 5 december om 12.00 uur test de overheid het systeem. Ontvang jij het berichtje ook? Dan is jouw mobiel goed ingesteld en weet je wat je moet doen als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.
Wat moet ik doen om NL-Alert te kunnen ontvangen?
NL-Alert is standaard ingesteld op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar nlalert.nl, stel je mobiel in en help anderen met instellen.
Waar kan ik terecht als ik vragen heb over NL-Alert?
Meer informatie over NL-Alert lees je op www.nl-alert.nl. Staat het antwoord op je vraag niet op de website? Neem dan contact op met ‘Informatie Rijksoverheid’ via www.rijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur (lokaal tarief).

Wij gaan voor duurzaam, doet u mee?
|De herfst is begonnen en de temperatuur gaat weer naar beneden. Verwarming en verlichting maken uw huis prettig en gezellig. Door energie te besparen, kan uw rekening naar beneden. De medewerkers van het Loket Duurzaam Wonen Plus geven u graag advies hoe u dat kan doen.
Loket Duurzaam Wonen Plus
Bij het Loket duurzaam Wonen Plus kunt u terecht voor gratis en onafhankelijke informatie en een persoonlijk advies. Elke donderdagmiddag kunt u hiervoor vrij binnenlopen. U kunt ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Verschillende inwoners zijn al langs geweest om meer te weten te komen over zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Maar zij willen ook meer weten over dak-, gevel- en spouwisolatie. De adviseurs kunnen u ook advies geven over subsidies van de Rijksoverheid. En over de zogenaamde duurzaamheidslening
Meer informatie
Kom langs bij het loket in het gemeentekantoor. Het loket is elke donderdagmiddag geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Of kijk op www.duurzaamwonenplus.nl voor meer informatie.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen kunt u de agenda vinden.

1 december
19.00 uur:     Gesprekstafel: Evaluatie Ruimtelijke Kwaliteit
19.35 uur:     Commissievergadering
21.45 uur:     Raadsvergadering
15 december
19.00 uur: Gesprekstafel: Overlast op parkeerplaats kasteeltuin
19.35 uur: Commissievergadering
21.45 uur: Raadsvergadering

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Lagestraat 46, Niftrik (buiten behandeling stellen aanvraag Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets).

Verleende APV vergunningen/bijzondere wetten

  • Markt 3, Wijchen, ontheffing drank en horecawet voor Brownies & Downies Wijchen tijdens Wijchen Schaatst, 16 december 2016 tot en met 8 januari 2017.
  • Lagestraat 19, Niftrik, ontheffing Zondagswet voor de snuffel- en boekenmarkt, 8 januari 2017.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Acaciastraat 6, Wijchen (bouw dakkapel).
  • Acaciastraat 30 A, Wijchen (aanleg inrit).
  • Bijsterhuizen 25e straat ongenummerd, Wijchen (werkzaamheden afgraven en verharden).
  • Graafseweg 916 A, Wijchen (wijzigen pand tot woonhuis).
  • Havenweg 22A, Wijchen (afwijken bestemmingsplan tijdelijk gebruik maatschappelijke doeleinden en kantoor).
  • Herenstraat 17, Wijchen (afwijken bestemmingsplan bouwhoogte en plaatsen reclamebord).
  • Heumenseweg 304, Wijchen (afwijken bestemmingsplan bouw buiten bouwvlak en wijzigen berging).
  • Hoogbroekseweg 3, Wijchen (bouw woning, veranderen inrit).
  • Suikerbergseweg 2, Wijchen (wijzigen gevels).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Grotestraat 21, Bergharen (afwijken bestemmingsplan aanleg paardenbak).
  • Huurlingsedam 73, Wijchen (bouw woning en aanleg inrit).
  • Huurlingsedam 75, Wijchen (bouw woning en aanleg inrit).
  • Saltshof 1520, Wijchen (wijzigen voorgevel).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen