Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 6 – 8 februari 2017

Deze week o.a. Deze week o.a. Kruisbergseweg afgesloten, Wijchense klimaattop, Snoeien platanen Ringlaan, Hondencontrole en Vergaderingen en bijeenkomsten

Kruisbergseweg afgesloten
Op maandag 20 februari sluiten wij de Kruisbergseweg af tussen de Hoefsestraat en de Tunnelweg. Dit doen wij omdat de Kruisbergseweg opnieuw bestraat wordt. De voorbereidingen voor deze werkzaamheden starten in de week van 13 februari. Laurant Groen-Infra  voert het werk in zes delen uit. Dit betekent dat we iedere keer een stukje van de Kruisbergseweg bestraten. We verwachten dat de Kruisbergseweg in juni weer helemaal open is.
Waarom sluiten we de Kruisbergseweg af?
We sluiten de Kruisbergseweg af om deze opnieuw te bestraten. Dit doen we ook met de trottoirs aan beide kanten van de weg. De klinkers van de weg gebruiken we opnieuw. We halen vier bomen weg langs de Kruisbergseweg. Hiervoor in de plaats planten we vijf nieuwe bomen terug. Ook planten we twee bomen op een andere plek.
Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Koen Willemsen van Laurant Groen–Infra via [email protected] of via telefoonnummer 024 641 72 00.

Wijchense klimaattop
Maandagmiddag 20 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur vindt de Wijchense klimaattop plaats. Wethouder Agnes schaap nodigt u hiervoor van harte uit in het kasteel van Wijchen. U komt toch ook? De toegang is gratis en vanaf 12.30 uur bent u welkom.
Wijchen energieneutraal in 2040?
Hoe we Wijchen energieneutraal krijgen in 2040 is de centrale vraag tijdens deze klimaattop. Deze bijeenkomst is de eerste stap voor klimaatmaatregelen in Wijchen. We kunnen deze niet alleen nemen en hebben onze inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen hierbij nodig. Daarom is iedereen welkom. Woningeigenaren, huurders, Verenigingen van Eigenaren, ondernemers, maatschappelijke organisaties, sportverenigingen, scholen enzovoort.
Programma
Op deze middag praten we u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van energie. Verder zijn er verschillende presentaties. Maar samen met u gaan we ook actief op zoek naar ideeën en mogelijkheden van samenwerking. De resultaten van deze middag nemen wij mee naar de volgende bijeenkomsten in maart en april. We sluiten de middag graag samen met u af met een drankje in de foyer. Heeft u een goed idee voor een energieneutraal Wijchen? Dan kunt u uw idee 20 februari met ons bespreken.
Aanmelden en meer informatie?
U kunt zich tot en met donderdag 16 februari aanmelden bij Patrick Aelmans, adviseur milieu en duurzaamheid. Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected]. Op www.wijchen.nl vindt u meer informatie over het programma en de sprekers.

Snoeien platanen Ringlaan
Maandag 13 februari beginnen we met het snoeien van de platanen langs de Ringlaan. Ieder jaar knotten we 25% van alle platanen langs deze weg. Wij zijn hier ongeveer twee weken mee bezig. In deze tijd kunt u een beetje overlast hebben van de snoeiwerkzaamheden. We ruimen het snoeiafval en het materiaal voor de weekenden op. Wilt u tijdens de werkzaamheden de parkeerplaatsen langs de weg vrijhouden?
Vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met wijkbeheerder Johan van Wichen via telefoonnummer 024 751 71 11 of mail naar [email protected].

Hondencontrole
Wij gaan extra controleren op honden die loslopen. Ook controleren wij op het niet opruimen van hondenpoep.
Waarom controleren wij extra?
Wij controleren extra omdat we de afgelopen tijd meer meldingen en klachten hebben gehad over loslopende honden. Maar ook over eigenaren van honden die de poep van hun hond niet opruimen. Dit controleren wij in verschillende wijken.
Wat verwachten wij?
Wij verwachten dat u uw hond altijd netjes aan de lijn houdt. Alleen in het losloopgebied mag uw hond loslopen. Wij verwachten ook dat u de poep van uw hond opruimt. Doet u dit niet en wij zien dit, dan krijgt u hiervoor een boete.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Alle regels voor hondenbezitters in onze gemeente vindt u op www.wijchen.nl/hondenuitlaten.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda.
9 februari
19.00 uur: Informatiebijeenkomst, herijking visie Oostflank Westflank centrum
20.00 uur: Commissievergadering
21.45 uur: Raadsvergadering
15 februari
19.30 uur: Commissievergadering, verbeteren doorstroming en veiligheid Kerkeveld (locatie ‘t Mozaïek)
16 februari
19.00 uur: Informatiebijeenkomst, toekomstbestendige zorgvoorzieningen Alverna
21 februari
19.30 uur: Raadsvergadering (locatie ‘t Mozaïek)

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Vastgesteld bestemmingsplan “herziening bestemmingsplan Buitengebied, Wegelaar 7”, Balgoij
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 januari 2017 het bestemmingsplan “herziening bestemmingsplan Buitengebied, Wegelaar 7” gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in het toevoegen van de aanduiding “Plattelandswoning” op de bedrijfswoning aan de Wegelaar 7 in Balgoij. De wijzigingen zijn doorgevoerd door een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 18 mei 2016. De kwaliteit van het woon- en leefklimaat is nader onderbouwd in het bestemmingsplan met een locatie specifiek onderzoek. En er is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor een drift afvangende voorziening tussen de plattelandswoning en de aanwezige boomgaard.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag het liefst op afspraak in te zien. Dit kan bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor, Kasteellaan 22-24 in Wijchen. U kunt bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur. Op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Dit kan via telefoonnummer 024 751 71 11 of stuur een e-mail naar [email protected]. Woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Op www.ruimtelijkeplannen.nl is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar. Het identificatienummer is NL.IMRO.0296.BGBherzWegelaar7-VG03.
Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit is zes weken en gaat in op 9 februari 2017. Tijdens deze termijn kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Belanghebbenden kunnen dit beroep instellen als ze zich op tijd met hun zienswijze tot de raad hebben gewend. En belanghebbenden die bewijzen dat ze dat terecht niet op tijd konden. Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat als u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Is binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend? Dan treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoning Diepestraat 2, Hernen
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerp bestemmingsplan Plattelandswoning Diepestraat 2 op het gemeentekantoor ligt om in te zien. Met dit bestemmingsplan wordt het gebruik van een voormalige (tweede) bedrijfswoning als woning voor de burger planologisch gereguleerd door de bedrijfswoning aan Diepestraat 2 in Hernen als plattelandswoning te zien.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het ontwerp bestemmingsplan kunt u iedere werkdag bij voorkeur op afspraak inzien. Dit kan bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor, Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn bereikbaar via telefoonnummer 024 751 71 11 van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Of per e-mail [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Dan zijn er geen mensen met kennis van de inhoud van het vak. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0296.BGBDiepestraat2-OW01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze is zes weken en gaat in op 9 februari 2017. Tijdens deze termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen stuurt u aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Wilt u mondeling uw zienswijze geven neem dan contact op met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Stationsplein 2, Wijchen, geluidsontheffing voor werkzaamheden tijdens de bouw van de parkeergarage in de periode 27 januari tot en met 5 juni 2017.

Sloopmelding:

  • Zandbergseweg 5, Hernen (verwijderen asbest dakbeschot uit hoofdgebouw).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen:

  • Heilige Stoel 5117, Wijchen (plaatsen tuinhuis).
  • Markt 6, Wijchen (gebruiksmelding brandveilig gebruik Bufkes).
  • Oosterweg 112, Wijchen (uitvoeren grondwerkzaamheden).
  • Ravensteinseweg 519, Niftrik (bouw in gemeentelijk monument en bouw vijf dakramen).
  • Vijgebos 20, Hernen (verbreden uitweg).

Van rechtswege verleende omgevingsvergunning:

  • Pieter Zeemanstraat 3, Wijchen (afwijken bestemmingsplan afstand perceelgrens en realiseren aanbouw).

Verleende omgevingsvergunningen:

  • Woeziksestraat 15, Wijchen (afwijken bestemmingsplan goothoogte, bouw woning en aanleg uitrit).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen