Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 7 – 15 februari 2017

Deze week o.a. Bespaar op uw energie!, Vacaturemarkt op 23 maart!, Tijdelijk parkeerverbod Heilige Stoel 53e straat en Vergaderingen en bijeenkomsten

Bespaar op uw energie!
Wilt u weten hoe u (nog meer) energie kunt besparen? Vraag het de medewerkers van het Loket Duurzaam Wonen Plus. Zij geven informatie en advies over het isoleren, verbeteren en comfortabeler maken van uw woning. Maar ook over duurzame warmtevoorzieningen en alternatieven voor stoken op gas. In vier maanden tijd hebben zij al meer dan 350 inwoners uit de regio geholpen. Het loket in het gemeentekantoor in Wijchen is iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur geopend.
Subsidie
De Rijksoverheid geeft subsidie aan eigenaren van een woning. Om van deze regeling gebruik te maken, moet u minstens twee isolerende maatregelen nemen. Of een duurzame warmtevoorziening aanschaffen zoals een zonnecollector, pelletkachel of warmtepomp. Gespecialiseerde bedrijven uit de omgeving kunnen deze duurzame maatregelen voor u uitvoeren. Loket Duurzaam Wonen Plus helpt u om met deze bedrijven in contact te komen.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie of advies? Kijk op www.duurzaamwonenplus.nl. Of maak een afspraak via [email protected] of 024 75 11 11.

Vacaturemarkt op 23 maart!
Ondernemers ontmoeten werkzoekenden donderdag 23 maart tijdens Vacaturemarkt in ’t Mozaïek aan de Campuslaan in Wijchen. Het ultieme doel van de markt is het vinden van de juiste match. Maar er is méér! De markt kent een vrije inloop van 13.00 tot 17.00 uur. Wethouder Agnes Schaap van economische zaken opent de markt.
Het unieke van de markt is dat ondernemers ook écht vacatures aanbieden. Werkzoekenden kunnen hierover direct het gesprek met hen aangaan en kijken of er een match mogelijk is. Bezoekers krijgen pas een goed overzicht van de beschikbare vacatures op de Vacaturemarkt zelf. Het gaat in elk geval om banen in de techniek, de dienstverlening en de zorg. Ook kunnen bezoekers in contact komen met diverse uitzendbureaus.
HetWerkt!Wijchen organiseert de Vacaturemarkt. Het programma biedt trouwens meer dan vacatures. Zo kunnen bezoekers er advies krijgen over solliciteren. Ook zijn er deskundigen die mensen kunnen helpen bij het starten van een eigen bedrijf. Verder is er een kleding- en kleurencoach!
Reserveer een plek!
Bent u ondernemer en heeft u op dit moment nog openstaande vacatures? Reserveer dan gratis een plek op de Vacaturemarkt. Neem snel contact op met de organisatie via [email protected]. Eerst meer informatie? Elly Hendriks van Stichting HetWerkt!Wijchen vertelt u graag meer. Haar nummer is 06 51 40 66 85.

Tijdelijk parkeerverbod Heilige Stoel 53e straat
Van 15 februari tot en met 14 mei 2017 geldt een parkeerverbod in een deel van de 53e straat van de Heilige Stoel. Het gaat om het gedeelte tussen de 64e en 65e straat. Aan één kant van de straat mag u dan niet parkeren. Dit parkeerverbod geldt dag en nacht.
Waarom een parkeerverbod?
De komende tijd vinden er werkzaamheden plaats aan de huizen in de 53e straat. Dat betekent dat er extra vrachtverkeer door de straat komt. We willen ervoor zorgen dat de vrachtwagens niet tussen geparkeerde auto’s hoeven door te rijden. Zo blijft het veiliger voor alle weggebruikers.
Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw wijkbeheerder Rob Geertsen via [email protected] of via 024 751 71 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda.
15 februari
19.30 uur: Commissievergadering, verbeteren doorstroming en veiligheid Kerkeveld (locatie ‘t Mozaïek)
16 februari
19.00 uur: Informatiebijeenkomst, toekomstbestendige zorgvoorzieningen Alverna
21 februari
19.30 uur: Raadsvergadering (locatie ‘t Mozaïek)

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Verkeersbesluit

  • Abersland 1545, Wijchen, gehandicaptenparkeerplaats.
  • Homberg 2596, Wijchen, gehandicaptenparkeerplaats.

 

Ontwerp wijzigingsplan Oosterweg 290-292 en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerp wijzigingsplan Oosterweg 290-292 Wijchen op het gemeentekantoor ligt om in te zien. Het plan voorziet in een wijziging van de bedrijfsbestemming naar de bestemming ‘Wonen’. Het plangebied gaat over het perceel Oosterweg 290-292. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voor het voorliggende plan het voornemen heeft een hogere waarde te verlenen voor het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde van 48 dB tot maximaal 53dB, in overeenstemming met dat wat  bepaald is in artikel 110a van de Wet geluidhinder.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het ontwerp wijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde zijn iedere werkdag in te zien. Bij voorkeur op afspraak bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Dit kan via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Dan zijn er geen mensen met kennis van de inhoud van het vak. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0296.BGBOosterweg290-OW01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 16 februari 2017. Tijdens bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp van het wijzigingsplan indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Suikerberg, Woeziksestraat en Veenhof, Wijchen, evenementenvergunning en besluit tijdelijke verkeersmaatregelen. Voor de Carnavalsoptocht van de Paschalisschool op 24 februari 2017, voor een periode van drie jaar.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Aalsburg 1615, Wijchen (afwijken bestemmingsplan overschrijden nokhoogte, uitbreiden woning).
  • Blauwe Hof 4319, Wijchen (afwijken bestemmingsplan overschrijden achtergevelrooilijn en maximale nokhoogte, uitbreiden woning).
  • De Maasakkers ongenummerd, Balgoij (bouw woning).
  • Kasteellaan 86, Wijchen (afwijken bestemmingsplan overschrijden achtergevelrooilijn en maximale nokhoogte, uitbreiden woning, vervangen kap en verdiepingsvloer, aanleg tweede inrit).

 

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 51e straat ongenummerd, Wijchen (bouw bedrijfspand en aanleg inrit).
  • Tienakker 3, Wijchen (plaatsen airco-unit op monument).

 

Verleende omgevingsvergunningen

  • De Gamert 21-09, Wijchen (afwijken bestemmingsplan bedrijf aan huis).
  • Torenstraat 17 en 17A, Balgoij (realiseren bijgebouw).
  • Touwslagersbaan 14, Wijchen (vernieuwen pui).
  • Zandbergseweg 5, Hernen (vervangen dak).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen