Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 17 – 26 april 2017

Deze week o.a. Kom 30 april naar de duurzaamheidsmarkt!, Leerlingenvervoer aanvragen, Koningsdag gesloten, MijnGemeente App en Naar Vraagwijzer op afspraak!

Kom 30 april naar de duurzaamheidsmarkt!
Zondag 30 april van 13.00 tot 17.00 uur staat de lokale duurzaamheidsmarkt weer in het centrum van Wijchen. Op de markt kunt u bijvoorbeeld informatie krijgen over energiebesparing, isolatie of elektrisch rijden. Wilt u weten hoe uw nieuwe papiercontainer eruit ziet? Dar en de gemeente Wijchen laten het u graag zien. U kunt ook meteen uw afvalkennis testen. Doe mee met het afvalscheidingsspel en u weet meteen het antwoord. Ook de Wereldwinkel en het repaircafé vindt u op de markt. Natuurlijk is ook aan de kinderen gedacht. Voor hen staat een springkussen klaar. Wilt u meer weten? Op delokaleduurzaamheidsmarkt.nl vindt u meer informatie.

Leerlingenvervoer aanvragen
Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelfstandig of alleen onder begeleiding naar school kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of de school is te ver van huis gevestigd. Meer dan 6 kilometer en afhankelijk van het soort onderwijs. Het gaat dan om vervoer tussen uw woonadres en de dichtstbijzijnde school die passend is voor uw kind.
Welk vervoer vergoeden wij?
De gemeente bepaalt welk vervoer voor u wordt vergoed. Uitgangspunt is het openbaar vervoer. Maar zij kan ook bepalen dat u een vergoeding krijgt voor bijvoorbeeld uw eigen auto of (brom)fiets.
Hoe vraagt u leerlingenvervoer aan?
Wilt u voor het komende schooljaar 2017-2018 in aanmerking komen voor de regeling leerlingenvervoer? Dan kunt u dit online aanvragen via www.wijchen.nl/leerlingenvervoer. U logt in met uw DigiD en vult het digitale formulier in. Liever niet digitaal? Dat kan ook. Print een formulier uit via www.wijchen.nl/leerlingenvervoer en stuur deze terug. Of haal een formulier op bij de balie van het gemeentekantoor. Let op! Vraag leerlingenvervoer vóór 1 juni 2017 aan.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar [email protected]. Of neem contact op met Riekie Dibbits via 024 751 71 11. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op www.wijchen.nl/leerlingenvervoer.

Koningsdag gesloten
Het gemeentekantoor, Vraagwijzer, de gemeentewerf en het Sociaal Wijkteam zijn donderdag 27 april gesloten omdat het Koningsdag is. Vrijdag 28 april staan wij weer voor u klaar!
Munitax
Het kantoor van Munitax is 27 en 28 april gesloten. Maandag 1 mei zijn zij weer bereikbaar van 08.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer 024 678 09 62.
DAR zamelt geen afval in
Op Koningsdag haalt Dar geen restafval op. Dit halen zij op een andere dag op. Kijk op uw afvalwijzer www.dar.nl/afvalwijzer of de Dar app wanneer ze langskomen. De milieustraat Bijsterhuizen is op Koningsdag gesloten.

MijnGemeente App
Kent u MijnGemeente App al? Met deze app kunt u ons laten weten dat er een gat in het wegdek zit. Of dat er zwerfafval ligt of als u een kapotte lantaarnpaal ziet.
Download de app
U kunt de app downloaden via de Google Playstore of de App Store. Kies voor gemeente Wijchen. U kunt nu melden en in de melding aangeven of u anoniem wilt melden. Tip: zet locatievoorzieningen aan, dan kunt u heel precies de plaats van de melding aangeven. Of gebruik de QR-code. Zo kunt u via uw smart phone makkelijk en snel een melding aan ons doorgeven. Heeft u geen smart phone? Geef het dan door via www.wijchen.nl/meldingdoen.

Naar Vraagwijzer op afspraak!
Heeft u moeite met het rondkomen met uw loon of uitkering? Wilt u advies over de financiële regelingen die de gemeente heeft voor mensen met een laag inkomen? Heeft u schulden en heeft u bij het vinden van een oplossing hulp nodig? Eerst kon u zonder afspraak bij Vraagwijzer binnenlopen voor een gesprek hierover. Dat kan binnenkort niet meer. Want vanaf 1 mei 2017 werken wij op afspraak. Wij helpen u dan op de afgesproken tijd. U hoeft dus niet meer te wachten. Ideaal voor u en voor ons!
Hoe maakt u een afspraak?
U kunt online een formulier invullen via www.wijchen.nl/afspraakmaken. U kunt dan aangeven dat u een afspraak wilt maken. Wij bellen u dan voor het maken van een afspraak. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken via de balie van Vraagwijzer of via het algemene telefoonnummer 024 751 71 11.

Luxe achter de Limes
Op 20 april is er in het Kasteel van Wijchen een bijzondere fietsroute geopend. Deze route van 49 kilometer gaat door de gemeente Heumen, Nijmegen en Wijchen.
En verbindt 28 plekken uit de tijd van de Romeinen met elkaar.
Wat is het project Luxe achter de Limes?
Met deze fietsroute maken we het Romeinse verleden meer zichtbaar. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland.

  • De fietsroute laat u zien hoe onze regio eruit zag in de Romeinse tijd. En u maakt kennis met het leven van de Romeinen.
  • De route heeft drie officiële startpunten; het Valkhof in Nijmegen, het Kerkplein in Malden en het Kasteel in Wijchen.
  • De app is er voor jong en oud! In de Romeinenweek van 29 april tot en met 7 mei kunnen spelers van de app een originele Romeinse scherf verdienen! Kijk voor meer informatie op romeinenweek.nl.

Routegids en app
De routegids is verkrijgbaar bij de VVV’s in het Rijk van Nijmegen. De fietsroute wordt nog leuker met de gratis app ‘Luxe achter de Limes’. De app bevat ook een game. Hiermee kunt u uw eigen Romeinse museum inrichten. Kijk voor meer informatie op www.wijchen.nl

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieu

  • Buys Ballotstraat 14-16, Wijchen (veranderen autobedrijf).
  • Nieuweweg 287, Wijchen (starten garagebedrijf).

Slopen

  • De Weem 17, Bergharen (slopen woning met asbest).
  • Woordsesteeg 5, Wijchen (slopen bijgebouw met asbest).

Apv en bijzondere wetten

  • De Weem 1, Bergharen, geluidsontheffing en ontheffing drank en horeca, openpoppodium, 21 mei 2017.

Kappen

  • De Weertjes thv nr. 1201, Wijchen, 1 amberboom.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Abersland 3602, Wijchen (bouwen dakkapel).
  • De Gamert 2117, Wijchen (aanpassen interne trap, creëren gevelopeningen).
  • Kievitstraat 2, Wijchen (bouw acht luifels, koppelen van de galerijen).
  • Nieuweweg 162, Wijchen (wijzigen dak, bouw twee dakkapellen, bedrijfswoning).
  • Zuiderpoort 12, Wijchen (bouw twee winkelwagenstallingen).

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunningen

  • Tienakker 3, Wijchen (plaatsen airco-unit op monument).
  • Woordsesteeg 5, Wijchen (bouw bijgebouw, bedrijf aan huis).

Verleende omgevingsvergunningen

  • De Gamert 2313, Wijchen (uitbreiden bijgebouw).
  • Nieuweweg 196, Wijchen (bouw afdak trailers).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen