Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 18 – 3 mei 2017

Deze week o.a. Herdenkingen 4 mei, Bevrijdingsdag 5 mei gesloten, Een energieneutraal Wijchen in 2040?, Start bestrijden eikenprocessierups en Controle hondenbelasting

Een energieneutraal Wijchen in 2040?
Wilt u meepraten over een energieneutraal Wijchen in 2040? Meld u dan aan voor een van de verdiepingssessies. Wij organiseren vier bijeenkomsten om 18.30 uur in het Kasteel van Wijchen op 8 mei, 9 mei, 15 mei en 17 mei. Op 20 februari 2017 hebben wij de klimaattop georganiseerd in het Kasteel van Wijchen. We willen de ideeën die tijdens deze bijeenkomst zijn besproken uitwerken. Dit doen wij graag met u tijdens deze sessies. Door bijvoorbeeld een projectvoorstel, acties of afspraken te maken. Let op: Elke sessie bespreken wij een ander onderwerp.
Aanmelden en meer informatie?
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Zet in uw e-mail aan welke sessie(s) u mee wilt doen. U mag zich aanmelden voor één of meerdere sessies. Er is plaats voor maximaal 25 personen per sessie. Dus vol = vol. Wilt u meer informatie over de tijden en de onderwerpen? Kijk dan op www.wijchen.nl. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Patrick Aelmans via 024 751 71 11.

Bevrijdingsdag 5 mei gesloten
Het gemeentekantoor, Vraagwijzer, de gemeentewerf en het Sociaal Wijkteam Wijchen zijn vrijdag 5 mei gesloten omdat het Bevrijdingsdag is. Ook het kantoor van Munitax is deze dag gesloten.

Start bestrijden eikenprocessierups
Vanaf mei starten wij weer met het bestrijden van de eikenprocessierups. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 weken. Wij geven van te voren aan omwonenden en voorbijgangers aan waar en wanneer wij gaan spuiten.
Wat doen wij?

  • Wij brengen de locaties in kaart door rood-wit lint om de bomen te binden.
  • De rupsen bestrijden we door preventief te spuiten met een biologisch middel. Zo voorkomen wij dat er nieuwe nesten komen.
  • Wanneer we rupsen ontdekken dan zuigen we deze weg.

Wat doet u als u de eikenprocessierups ziet?
Ziet u de eikenprocessierups? Meld het ons via MijnGemeente app, www.wijchen.nl/meldingdoen of via de wijkbeheerder op telefoonnummer 024 751 71 11.

Controle hondenbelasting
Heeft u één of meerdere honden? Dan betaalt u hiervoor jaarlijks hondenbelasting. Binnen 14 dagen moet u bij aanschaf van een hond zelf aangifte doen. Bent u dit vergeten of bent u hiervan niet op de hoogte? Van 2 mei tot 15 juli controleert de gemeente of u aan de plicht heeft voldaan om aangifte te doen van uw hond.
Wie controleert er?
Het is mogelijk dat een controleur van Munitax in deze periode bij u aanbelt. Natuurlijk kunnen de controleurs zich legitimeren met een legitimatiebewijs dat zij van Munitax hebben gekregen. Bent u niet thuis en vermoedt de controleur dat u een hond heeft waarvoor geen aangifte is gedaan? Dan laat hij een aangifteformulier in uw brievenbus achter. U bent verplicht dit formulier in te vullen en terug te sturen. Ook als u geen hond heeft.
Hoe geef ik mijn hond aan?
Op de website van Munitax kunt u uw hond aangeven. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. U kunt ook telefonisch een aangifteformulier bij Munitax opvragen via 024 67 80 962.

Herdenkingen 4 mei
Wijchen
Geef vrijheid door. Dat is het thema dat ook in Wijchen centraal staat tijdens de jaarlijkse herdenking. U bent hierbij op 4 mei vanaf 19.30 uur van harte welkom bij het monument aan de Meerdreef in Wijchen. Dit is achter de St. Antonius Abt kerk. Burgemeester Verheijen houdt een toespraak en er is muziek en zang. Ook worden er gedichten voorgelezen en bloemen gelegd. De Wijchense Omroep zendt de herdenking live uit.
Bergharen
In Bergharen begint om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de RK-kerk in de Dorpsstraat. Daarna is er een stille tocht vanaf de protestantse kerk naar het monument voor burgemeester Luske aan de Dorpsstraat. Na de twee minuten stilte worden er bloemen gelegd. Loco-burgemeester Loermans is aanwezig bij de herdenking in Bergharen. Deze herdenking is georganiseerd door het plaatselijke comité 4 mei.
Batenburg
In Batenburg begint de herdenking om 19.00 uur in de oude St. Victorkerk met gedichten en muziek. Even na half acht gaan de aanwezigen via het oorlogsmonument naar de begraafplaats aan de Kasteelse Allee. Daar zijn we twee minuten stil. Wethouder Gerrits is aanwezig bij de herdenking in Batenburg.
Niftrik
Dit jaar wordt ook in Niftrik een herdenking georganiseerd. Deze vindt plaats bij het monument aan de Maasbandijk bij het spoor. Namens het gemeentebestuur zijn Titus Burgers en Alice Vroom aanwezig. Om 19.30 uur vertrekt de drumband vanuit het dorp naar het monument aan de dijk. Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte.

Kent u iemand die een lintje verdient?
Op 26 april heeft het zoals ieder jaar lintjes geregend in het kasteel van Wijchen. Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? En die in de gemeente Wijchen woont? Dan kunt u hem of haar tot 1 juni 2017 voor de Lintjesregen 2018 voordragen.
Voordragen kan nog tot 1 juni 2017!
Draag iemand uiterlijk 1 juni 2017 voor. De lintjesregen 2018 lijkt nog ver weg, maar deze tijd is nodig om de hele procedure te doorlopen. Alle informatie, de voorwaarden en het voorstelformulier vindt u op www.wijchen.nl. Wij raden u aan vooraf te overleggen en contact op te nemen met Sandra Langeslag of uw aanvraag kans van slagen heeft. Dit kan via [email protected] of via 024 751 71 10.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Nieuwe regelingen

  • Gemeenschappelijke Regeling werkorganisatie Druten-Wijchen;
  • Tijdelijk mandaat bestuur in oprichting werkorganisatie Druten-Wijchen;
  • Aanwijzing leden van het bestuur werkorganisatie Druten-Wijchen;
  • Wijzigingsverordening Delegatieverordening;
  • Wijzigingsverordening Algemene Plaatselijke Verordening;
  • Aanwijzingsbesluit handelsreclame Wijchen Centrum en Bijsterhuizen;
  • Wijzigingsbesluit nadere regels sandwichborden;

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen