Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 19 – 10 mei 2017

Deze week o.a. Tijdelijk niet parkeren in kasteeltuin, Inzamelen taxussnoeisel, Standplaats Vierdaagse 2017, Evenement organiseren?, Start bestrijden bladluis, Vergaderingen en bijeenkomsten en Verleende APV vergunning/bijzondere wetten.

Tijdelijk niet parkeren in kasteeltuin
Vanwege de Kasteelfeesten kunt u van 17 tot en met 31 mei niet parkeren in de kasteeltuin. U kunt uw auto parkeren:

  • op de parkeerplaatsen aan de noordzijde van het station (Meerkoetstraat);
  • op de parkeerplaats Oude Klapstraat achter de bioscoop;
  • op de parkeerplaats tegenover de brandweerkazerne (bij Vraagwijzer);
  • en natuurlijk op alle andere openbare parkeerplaatsen.

Houdt u rekening met de bewoners in de omgeving van het station? Parkeer niet voor hun deur.

Inzamelen taxussnoeisel
Elk voorjaar start de stichting Taxus Taxi weer met het inzamelen van snoeisel van taxus. Ieder jaar is er een grote hoeveelheid aan vers snoeisel nodig in de strijd tegen kanker. Het snoeisel wordt dus zeer goed gebruikt. Als gemeente zamelen wij daarom al jaren dit gemeentelijk snoeiafval in. Helpt u ook mee? Als inwoner kunt u namelijk ook snoeisel van de taxus inzamelen. En een bijdrage leveren aan dit initiatief. De inzameling vindt ieder jaar plaats van 1 juni tot en met 15 oktober.
Medicijn tegen kanker
De Taxus Taxi zamelt het snoeisel in omdat een bedrijf dit afval van de taxus verwerkt tot de stof Taxol. Wereldwijd is er vraag naar deze stof. Taxol is een medicijn tegen kanker. En wordt gebruikt voor chemotherapieën.
Hoe doet u mee?
U kunt meedoen als u zich aanmeldt op www.taxustaxi.nl. De Taxus Taxi haalt het taxussnoeisel dan gratis bij u op. En u levert zo een belangrijke bijdrage in de wereldwijde strijd tegen kanker.
Meer informatie of vragen?
Voor meer informatie of vragen kijkt u op www.taxustaxi.nl. Of neem contact op met Taxus Taxi via telefoonnummer 085 489 63 50.

Standplaats Vierdaagse 2017
Wilt u een standplaats langs de route van de Vierdaagse in 2017? Voor het innemen van een standplaats heeft u een vergunning nodig. Dit geldt voor de openbare weg èn op particulier terrein. Vraag de vergunning op tijd aan maar uiterlijk 15 mei 2017.
Waarvoor heb ik een vergunning nodig?
U heeft een vergunning nodig als u iets wilt verkopen op woensdag 19 juli. Bijvoorbeeld broodjes, ijs of drank. Maar ook als u een plaats voor de verzorging van wandelaars wilt inrichten. Dit geldt op het hele parcours van de Vierdaagse door onze gemeente.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Of wilt u weten waar u het aanvraagformulier kunt vinden?
Op www.wijchen.nl/vierdaagse vindt u al deze informatie.

Evenement organiseren?
Het mooie weer komt er aan. En daarmee ook de gezellige buurt- en straatfeesten en andere leuke evenementen. De gemeente wil dit allemaal zo goed mogelijk laten verlopen. Daarom zijn er regels voor evenementen. Soms hoeft u alleen een melding te doen. Een andere keer is een vergunning nodig.
Doe de vergunningcheck online!
U kunt voortaan online een check doen om te weten of u een melding moet doen. Of dat u een vergunning moet aanvragen. Een melding kunt u heel eenvoudig en snel online doen. Ga naar www.wijchen.nl/evenement om de check te doen.

Start bestrijden bladluis
Vanaf mei bestrijdt de gemeente Wijchen weer bladluizen op de plaatsen waar de meeste overlast is. Op www.wijchen.nl vindt u hiervan een overzicht.
We bestrijden de bladluis op twee manieren:

  • We bespuiten de rijen bomen langs de weg met Eco-insect. Dit is een natuurvriendelijk middel. Het zorgt voor een beetje vet op de stoep en de straten. Dit kan voor overlast zorgen. Daarom spuiten we dit vet met water weg na het bespuiten van de bomen.
  • In de alleenstaande bomen en de bomen die in groepjes staan plaatsen wij lieveheersbeestjes. Deze eten de bladluizen op.

Melding doen of vragen?
U kunt de bladluis ook melden via MijnGemeente App of www.wijchen.nl/meldingdoen. Heeft u nog vragen? De wijkbeheerder bereikt u via 024 751 71 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumeldingen

  • Bijsterhuizen 51e straat ongenummerd, Wijchen (start bedrijf Euromaas).
  • Bijsterhuizen 51e straat ongenummerd, Wijchen (start bedrijf Noviostaal).
  • Loonse Waard 10 B, Niftrik (start bedrijf).
  • Loonse Waard 22, Niftrik (veranderen bedrijf).

Ontwerp bestemmingsplan “Houtsestraat 12, Balgoij”
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerp bestemmingsplan “Houtsestraat 12, Balgoij” op het gemeentekantoor ter inzage ligt. Het plan voorziet in de wijziging van de bestemming van ‘wonen’ naar recreatie. Ter plaatse wordt het volgende mogelijk gemaakt: bed&breakfast, campingterrein met 24 standplaatsen, overnachtingsplaats voor campers, 6 trekkershutten, horeca en terras. Het plangebied is gelegen aan de Houtsestraat 12 te Balgoij.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het ontwerp bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11. Of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBHoutsestraat 12-ON01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 11 mei 2017. Tijdens bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Ontwerp bestemmingsplan “Groenewoudseweg 85/85a en Gasthuisbergweg 18”
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerp bestemmingsplan “Groenewoudseweg 85/85 en Gasthuisbergweg 18, gemeente Wijchen” op het gemeentekantoor ter inzage ligt. Het plan voorziet in de functieverandering van het voormalige transportbedrijf naar wonen aan de Groenewoudseweg 85/85a en legalisatie van de paardenstal aan de Gasthuisbergweg 18 ter verevening van de sanering en functieverandering van de voormalige bedrijfsbebouwing aan de Groenewoudseweg 85/85a. Het plangebied is gelegen aan de Groenewoudseweg 85/85a en Gasthuisbergweg 18 te Wijchen.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het ontwerp bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11. Of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBGasthuisGroenew-ON01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 11 mei 2017. Tijdens bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Sloopmelding

  • Koolbergseweg 7, Wijchen (sloop bijgebouw met asbesthoudend materiaal).

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Markt ongenummerd, Wijchen, geluidsontheffing voor Stichting NEC Doelbewust voor Niemand buiten spel, 24 mei 2017.
  • Weg door de Berendonck ongenummerd, Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing, besluit tijdelijke verkeersmaatregelen en ontheffing drank en horeca wet voor Emporium 2017, 27 mei 2017.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Hoefsmid 35, Wijchen (bouw carport).
  • Kasteellaan 59, Wijchen (uitbreiden woning).
  • Weg door de Berendonck ongenummerd bij nummer 4, Wijchen (afwijken bestemmingsplan tijdelijk sportevenement).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen