Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 20 – 17 mei 2017

Deze week o.a. Bespaar geld en doe mee aan onze pilot!, Vrouwen praten over werk én toekomst, Hemelvaart gesloten, Veteranenbijeenkomst en Vergaderingen en bijeenkomsten

Bespaar geld en doe mee aan onze pilot!
Gaat u binnenkort (ver)bouwen in Wijchen? En moet u de vergunning hiervoor nog aanvragen bij de gemeente Wijchen? Doe dan mee aan onze pilot “Private Kwaliteitsborging”. LET OP: als u meedoet, betalen wij de extra kosten die u moet maken voor het inschakelen van een deskundige (kwaliteitsborger)! Wij zoeken maximaal vijf deelnemers. Aanmelden kan tot en met 19 mei.
Wat is private kwaliteitsborging?
Private kwaliteitsborging is het technisch toetsen van bouwplannen door commerciële gespecialiseerde bedrijven. Dat is iets nieuws want eerst deed de gemeente dat toetsen van bouwplannen altijd zelf. Dit gaat in 2018 veranderen omdat de wetgeving verandert. Ook moet de gemeente vanaf 2018 stoppen met het zelf houden van toezicht tijdens de bouw van huizen en bouwwerken. Ten tweede gaan die bedrijven vanaf 2018 óók het toezicht doen tijdens de bouw van huizen en bouwprojecten.
Waarom deze pilot?
Met deze pilot wil de gemeente Wijchen zich zo goed mogelijk voorbereiden op de wetswijziging die het Rijk in 2018 invoert. Dit heet de wet Kwaliteitsborging Bouwen. Verder wil de gemeente ‘’bouwend Wijchen’ een platform bieden om – met het oog op de nieuwe wetgeving die in 2018 ingaat – samen te werken zoals in de nieuwe wet staat. En om zich ook goed voor te bereiden. De pilot loopt tot 1 januari 2018.
Aanmelden voor de pilot
Wilt u weten of u mee kunt doen aan deze pilot? Neem dan contact op met de projectleider Irshad Hassankhan van de gemeente Wijchen via 024 751 71 11. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Uw aanmelding moeten wij eerst goed bekijken.  De pilot is bijvoobeeld niet bedoeld voor grote projecten. De pilot is ook niet van toepassing op een verbouwing van een rijks- of gemeentelijk monument.

Vrouwen praten over werk én toekomst
Bent u een vrouw die graag weer aan de slag wilt? Maar weet u niet zo goed hoe u dat aan moet pakken? Praat dan mee met andere vrouwen die in dezelfde situatie zitten. Het eerste gesprek uit een reeks van zeven is op donderdag 1 juni in basisschool ’t Palet van 9.30 tot 11.30 uur. Deelname is gratis!
De tafel van één
De reeks bijeenkomsten wordt georganiseerd onder de naam “De tafel van één”. Het gaat om een initiatief van WOMEN inc., een organisatie die zich inzet voor vrouwen die na een langere tijd van werkloosheid graag weer aan de slag willen.  “De tafel van één” wordt ondersteund door diverse gemeenten en het ministerie van OCW.
Bijeenkomsten
Vrouwen kunnen – onder professionele begeleiding – met elkaar praten over hun toekomst. Er zijn ook workshops waar de deelnemers leren hoe zij het beste kunnen netwerken. Na de bijeenkomsten kunnen deelnemers verder ondersteuning en begeleiding krijgen bij het vinden van een baan.
Doet u mee?
Is uw belangstelling gewekt en wilt u meedoen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] Zet in uw aanmelding ook uw telefoonnummer. Voor meer informatie kunt u ook bellen met telefoonnummer 06 52 16 93 18 of met 06 15 58 93 94. De eerste bijeenkomst is dus op 1 juni. De andere bijeenkomsten zijn op 8, 15, 22, 29 juni en op 6 en 13 juli.

Hemelvaart gesloten
Donderdag 25 mei zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer, de gemeentewerf en het Sociaal Wijkteam Wijchen gesloten omdat het Hemelvaart is. Let op! Het kantoor van Munitax is donderdag 25 èn vrijdag 26 mei gesloten.
Dar haalt geen afval op
Op Hemelvaartsdag haalt Dar geen afval op. Dit doen zij op een andere dag. Wilt u weten wanneer ze bij u langskomen? Kijk dan op www.dar.nl/afvalwijzer. De milieustraat Bijsterhuizen is op 25 mei gesloten.

Veteranenbijeenkomst
Zaterdag 17 juni organiseert de gemeente Wijchen weer een veteranenbijeenkomst voor alle veteranen die in de gemeente Wijchen wonen. Via het Veteraneninstituut krijgen wij de gegevens van onze veteranen. Zij hebben allemaal persoonlijk een uitnodiging ontvangen.
Veteranenpas aangevraagd?
Jonge veteranen bereiken we vaak niet als ze geen veteranenpas hebben aangevraagd bij het Veteraneninstituut. In 2012 is de Veteranenwet ingevoerd. Dit betekent dat u als militair in werkelijke dienst na een relevante uitzending ook de veteranenstatus ontvangt. En recht heeft op de veteranenpas. Meld u daarvoor aan bij het Veteraneninstituut. Als u daar bekend bent kunnen wij u uitnodigen voor de veteranenbijeenkomst.
Uitnodiging of meer informatie ontvangen?
Heeft u geen uitnodiging ontvangen? En wilt u wel aanwezig zijn bij de bijeenkomst? Of wilt u meer informatie over de Wijchense Veteranendag? Neem dan contact op met Tanja Bruins. Dat kan via e-mail: [email protected].

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Bijsterhuizen 2514A, Wijchen (veranderen bedrijf).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • De Weem 17, Bergharen (bouw woning).
  • Diepestraat 4, Hernen (aanbouw carport).
  • Dorpsstraat 31, Hernen (bouw tuinhuis en bouw bij monument).
  • Heilige Stoel 6701, Wijchen (werkzaamheden waardevolle bomen en aanleg inrit).
  • Liendensestraat 1, Batenburg (verhogen woning).
  • Saltshof 2516, Wijchen (uitbreiden aanbouw en bouw luifel).

Verleende omgevingsvergunning

  • De Maasakkers 7, Balgoij (bouwen woonhuis en aanleg uitweg).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen