Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 14 – 4 april 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Stationslaan afgesloten, Bedank uw mantelzorger, Toegangsweg Huurlingsedam afgesloten en verleend/aangevraagde vergunningen

Stationslaan afgesloten
Vanaf maandag 9 april tot en met vrijdag 13 april sluiten wij een deel van de Stationslaan af. De weg is afgesloten vanaf de rotonde bij het station tot de kruising Stationslaan-Ringlaan.
Waarom gaat de weg dicht?
De aannemer legt in deze week nieuwe bushaltes aan. Dit is onderdeel van het nieuwe stationsplein. Deze nieuwe bushalte moet nog even dicht blijven zodat het beton kan  uitharden. Daarom stopt de bus tot en met 29 april op de buurtbushalte. Deze is onderaan de molen, tegenover de huisarts.
Hoe moet u omrijden?
Via de Bronckhorstlaan, Kasteellaan en Ringlaan kunt u omrijden. Wij leiden u met borden om. Zie print hierna.
Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Nick Bos via 024 751 72 17. 

Bedank uw mantelzorger
Wij vinden de inzet van mantelzorgers belangrijk. Deze inzet belonen wij graag. Daarom stellen wij een bedrag van € 150,- beschikbaar aan iedereen die mantelzorg krijgt. Zo kunnen zij daarmee zelf hun mantelzorger(s) bedanken. Dit noemen we een mantelzorgwaardering. Hieronder leest u hier meer over.
Wat zijn de regels voor mantelzorgwaardering?
Er zijn regels verbonden aan de mantelzorgwaardering. De mantelzorger zorgt minstens acht uur per week voor u. En zorgde in 2018 minimaal drie maanden achter elkaar voor u. Het gaat om meer dan wat familieleden of huisgenoten normaal gesproken voor elkaar doen. De mantelzorgwaardering kunt u één keer per jaar aanvragen. Dit kan van 1 april tot en met 31 december 2018.
Hoe vraagt u de mantelzorgwaardering aan?
Op www.wijchen.nl/mantelzorgwaardering leest u alle informatie en vraagt u met uw DigiD makkelijk de mantelzorgwaardering aan. Vraagt u het liever op papier aan? Dan kunt u het formulier op de website ook printen. Of haal het formulier op bij het sociaal wijkteam. Vul het aanvraagformulier helemaal in en stuur het naar de gemeente Wijchen, t.a.v. Backoffice Wmo en Jeugd, postbus 9000, 6600 HA Wijchen.
Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het sociaal wijkteam via telefoonnummer 024 642 57 59.

Toegangsweg Huurlingsedam afgesloten
Vanaf maandag 9 april tot en met vrijdag 4 mei sluiten wij de toegangsweg naar de Huurlingsedam af. Het gaat om de straat Mulder vanaf de rotonde bij de Zuiderdreef.
Hoe gaat u wijk in en uit?
Fietsers en voetgangers leiden we om via de fietsbrug en het fietspad aan de Kerkedreef. Met de auto kunt u via de Graafseweg de wijk inrijden. U wordt met borden omgeleid.
Waarom gaat de weg dicht?
In opdracht van de VOF Huurlingsedam sluit Postma Bouw & GWW b.v. de weg af. Zij gaan de riolering aanleggen voor de nieuwe woningen in fase 2. Daarna komt er tijdelijk asfalt op de weg. Het duurt nog ongeveer anderhalf jaar voordat de uiteindelijke weg wordt aangelegd.
Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Jurriaan Smits van Postma Bouw & GWW b.v. via 06 20 60 13 41. Of met Hugo de Baaij van de VOF Huurlingsedam via 06 10 17 92 06.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Weg door de Berendonck ongenummerd, Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing, ontheffing voor de Zondagswet en ontheffing drank en horeca wet voor Strong Viking mud editie 2018, 7 en 8 april 2018, verleend en verzonden op 28 maart 2018.

Ontvangen sloopmelding

  • Aalsburg 2401, Wijchen (sloop bijgebouw).

Ontvangen gebruiksmelding

  • Markt 4, Wijchen (brandveilig gebruik horecapand).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 3165, Wijchen (plaatsen gevelreclame).
  • Nieuweweg 285, Wijchen (splitsen pand in meer units).
  • Saltshof 1329, Wijchen (aanleg 2e inrit).
  • Spoorstraat 62, Wijchen (bouw aanbouw).
  • Woeziksestraat 501, Wijchen (herbouw schuur).

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Meidoornstraat 37, Wijchen (uitbreiden woning).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Boomsestraat 18, Wijchen (veranderen kap en plaatsen dakkapellen).
  • de Maasakkers 13, Balgoij (bouw woning).
  • Elzenweg 30, Wijchen (bouw berging).
  • Gasthuisbergweg 18, Wijchen (legaliseren paardenstal).
  • Kamerlingh Onnesstraat 5, Wijchen (veranderen brandcompartimentering).
  • Kraaijenberg 7031, Wijchen (bouw carport).
  • Meidoornstraat 37, Wijchen (uitbreiden woning).
  • Nieuweweg bij nr. 227, Wijchen (kap acacia).
  • Rotonde Vijverlaan-Nieuweweg-Kasteellaan-Stationslaan, Wijchen (plaatsen 5 reclameborden).
  • Weg door de Berendonck 4, Wijchen (tijdelijk afwijken bestemmingsplan voor Strong Viking, 7 en 8 april 2018).

Van rechtswege verleende omgevingsvergunning

  • Woeziksestraat 501, Wijchen (herbouw schuur).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen