Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 37 – 12 september 2018

Foto: wijchen.nieuws.nl

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Wat vond u van de inzameling van gft in de zomer?, Fiets voor jezelf, het milieu én een goed doel, Wie staat er voor mijn deur? en World Clean Up Day

Wat vond u van de inzameling van gft in de zomer?
Dat willen wij graag weten. Daarom hebben wij in de laatste week van augustus 1.000 hangers aan gft-containers gehangen. Dat hebben we willekeurig over de hele gemeente verdeeld. Heeft u nog een hanger thuis? Vul deze dan snel in en stuur deze zonder postzegel naar ons terug. Dit kan nog tot en met 23 september 2018. Wie weet wint u wel één van de vijf VVV-bonnen van 15 euro!
Zomerinzameling afgelopen
Het is even wennen na drie maanden, maar de zomerinzameling van het gft-afval is voorbij. Let dus goed op welke container u buitenzet. De ene week zet u de restafvalcontainer met de plastic+ zakken buiten. De andere week zet u de gft-container buiten. Zet u de verkeerde container buiten? Dan kunnen wij die helaas niet leegmaken.

Fiets voor jezelf, het milieu én een goed doel
Fietsen is leuk en gezond! Het zorgt ook voor een beter leefmilieu en minder files. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je nu ook fietsen voor een goede doel. Download de app Ring-Ring en fiets samen met andere inwoners van de gemeente Wijchen zoveel mogelijk kilometers bij elkaar.
Fiets mee voor de voedselbank
Alle inwoners van Wijchen die zich aanmelden, fietsen ook mee voor het goede doel. Bij de eerste 10.000 kilometer die zij bij elkaar fietsen, gaat er een mooi geldbedrag naar de lokale voedselbank. Alle fietskilometers van, naar en in de gemeente Wijchen tellen automatisch mee. Je hoeft alleen maar te fietsen. Als we het eerste doel halen, is er nog een tweede doel mogelijk. Hiervoor kunnen onze inwoners ideeën aandragen.
Hoe werkt het?
Het werkt heel eenvoudig. Download gratis de Ring-Ring app en meld je aan. De app houdt bij welke routes je rijdt en hoeveel kilometers je fietst. Je kunt je eigen prestaties bijhouden én meedoen als groep. Zo stimuleer je elkaar om meer te fietsen. Want je kunt bijvoorbeeld zien wie de meeste ritten maakt en wie de meeste kilometers. Natuurlijk ben jij de enige die jouw detailgegevens kan zien. Deze actie loopt tot eind 2018 en is opgezet in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Deze week is van 16 tot en met 22 september en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Wie staat er voor mijn deur?
Bij een babbeltruc gebruikt een dader een smoes of leugen om zich de woning van een slachtoffer in te praten. Het is zijn bedoeling een diefstal te plegen. Diefstal door een babbeltruc komt steeds vaker voor. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie let goed op deze vorm van diefstal. Lees hieronder een aantal tips hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt.

Tips

 • Doe de deur niet open zonder eerst te kijken wie er voor de deur staat.
 • Onthoud dat medewerkers van een bank, de gemeente of een energiemaatschappij niet zonder afspraak langskomen.
 • Vraag bij twijfel om een legitimatie.
 • Bel direct de politie als de persoon zich niet kan legitimeren en als u het niet vertrouwd.
 • Geef nooit uw bankpas en/of pincode af. Ook niet aan zogenaamde medewerkers van de bank of politie.
 • Verdachte situatie? Bel 112. Geen spoed, wel politie: bel 0900-8844. Op www.politie.nl/babbeltrucs vindt u meer informatie.

 World Clean Up Day
Zaterdag 15 september is het tijd voor de grootste wereldwijde opruimactie ooit: World Cleanup Day. In onze gemeente zijn al meer dan vijf jaar vrijwilligers actief met het opruimen van zwerfafval. Deze wereldwijde opschoondagen helpen mee aan een schonere leefomgeving en bewustwording van (zwerf)afval.
Wat gebeurt er 15 september?
Op 15 september ruimen vrijwilligers niet alleen op. Zij brengen ook in kaart wat er nu eigenlijk precies op straat ligt. Wil je ook meehelpen? Meld je dan aan bij ons aan via het formulier op www.wijchen.nl/zwerfafval of de MijnGemeente app. Wij stellen materiaal beschikbaar om zwerfafval op te ruimen. Geef daarom uw e-mailadres door voor informatie over het ophalen van de materialen en het inzamelen van het zwerfafval.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Gehandicaptenparkeerplaats

 • Startvenseweg 33, Wijchen

Mededeling voorgenomen kap

 • Diepvoorde naast nr. 1247, Wijchen, 2 esdoorns.
 • Hoekgraaf bij nr. 15, Bergharen, 2 populieren.
 • Pieter Zeemanstraat voor nr. 41, Wijchen, 1 acacia.
 • Wijksestraat bij nr. 7, Bergharen, 1 es.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

 • Veldwachter 59, Wijchen (bouw veranda).
 • Europaplein 119, Wijchen (plaatsen gevelreclame).
 • Bijsterhuizen 5034, Wijchen (bouw kantoor en werkplaats).

Verleende omgevingsvergunningen

 • Passeweg 73, Wijchen (uitbreiden woning en afwijken bestemmingsplan).
 • Urnenveldweg bij 22 en 24, Wijchen (plaatsen frame met 20 zonnepanelen).
 • Leemweg 75, Wijchen (uitbreiden woning en dakkapel).
 • Markt 24, Wijchen (veranderen voorpui).
 • Hoeveweg 13, Balgoij (bouw kapschuur).
 • Bijsterhuizen 3140, Wijchen (bouw stellingen in bedrijfspand).

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

 • Markt 24, Wijchen (veranderen voorpui).
 • Recreatiegebied de Berendonck sectie C nr. 2201 en 2090, Wijchen (bouw 3 toiletgebouwen).

 

Reacties

article
82388
Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 37 – 12 september 2018
Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Wat vond u van de
https://wijchen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180912/gemeentepagina-gemeente-wijchen-week-02-10-januari-2018-34/
2018-09-12T11:01:32+02:00
https://wijchen.nieuws.nl/media/sites/379/2014/01/xn42ahhjfdhpl36eucxs3215r-gemeentenieuws.jpg
Gemeente Wijchen, Gemeentepagina Wijchen, wijchen
Gemeenteberichten