Fietspad langs Ravensteinseweg in Wijchen klaar

Foto: Gemeente Wijchen

Het fietspad langs de Ravensteinseweg in Wijchen is klaar. Het nieuwe fietspad langs de drukke weg zorgt voor een veel veiligere situatie. In september van dit jaar startte de aanleg; nu, 3 maanden later, kan het fietspad in gebruik genomen worden. Volgend jaar wordt het fietspad doorgetrokken naar de Maasbandijk.

Wethouder Paul Loermans testte het nieuwe fietspad deze week uit. Foto: Gemeente Wijchen

Wethouder Paul Loermans, die deze week al een eerste ritje op zijn fiets over het nieuwe fietspad maakte, zegt: “Heel mooi dat dit deel van het fietspad er nu ligt. Daar ben ik erg blij mee. Het is een mooi breed fietspad geworden, zodat je veilig in twee richtingen langs deze drukke weg kunt fietsen. Wat ik nog veel belangrijker vind, is dat we volgend jaar direct doorpakken met fase 2. Dat betekent dat we het fietspad doortrekken naar de Maasbandijk”, aldus Loermans.

Belijning

Het fietspad heeft nu nog geen belijning. Zodra het droog weer is en het ook lang genoeg droog blijft, komen de witte lijnen erop. Die zorgen voor een duidelijk zichtbare begrenzing richting de bermen (kantmarkering) én voor de afscheiding van de twee rijrichtingen. Het fietspad mag nu al wel gebruikt worden.

Onderzoeken

Nu ligt het fietspad tot aan de rotonde van de N845. De gemeente Wijchen gaat het fietspad nog doortrekken tot aan de Maasbandijk; de verwachting is dat de gemeente in het voorjaar van 2021 kan starten met die werkzaamheden, zodat het fietspad in het najaar helemaal klaar is.

Voordat de werkzaamheden starten, is de gemeente in gesprek met het waterschap en de provincie voor de benodigde vergunningen. Ook komen er nog onderzoeken naar flora en fauna.

Veilige verkeerssituatie

De gemeente Wijchen krijgt ongeveer 126.000 euro van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit geld is bedoeld om verkeersveiligheidsmaatregelen te treffen. Naast de aanleg van dit fietspad, besteedt de gemeente dit geld aan het aanbrengen van kantmarkering op fietspaden in een bosrijke omgeving.

Foto: Google Maps

Maar ook zorgt de gemeente voor veilige oversteekplaatsen op de Randweg Noord-Kraaijenberg 70e straat, en langs de Meerdreef. In Hernen neemt de gemeente een snelheidsremmende maatregel.

Zie ook:
Kruising Meerdreef/’t Laantje wordt veiliger gemaakt

Reacties