Voldoende vrijwilligers voor bemensing stembureaus

Foto: Ulrike Leone via Pixabay

Gemeente Wijchen zal geen stemstraten inrichten voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Een oproep voor medewerkers en tellers op de stembureaus heeft inmiddels voldoende belangstellenden opgeleverd.

Op 17 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nijmegen gaat Wijchen dit niet doen, zo zei burgemeester Marijke van Beek op de onlangs gehouden gemeenteraadsvergadering. Volgens Van Beek is het mogelijk om coronaproof stemmen mogelijk te maken.

Omdat hiervoor wel extra medewerkers nodig zijn, heeft de gemeente onlangs, onder meer via deze site, belangstellenden gevraagd zich te melden.

Aanmeldingen

Er zijn via de werving in de media ruim 160 nieuwe aanmeldingen binnengekomen. Uit het eigen bestand van de gemeente hebben 80 mensen gereageerd en 42 collega’s hebben gereageerd op de interne oproep van de gemeente. Er zijn daarmee meer dan genoeg aanmeldingen binnen.

Wie wordt ingezet krijgt een financiële vergoeding van 160 euro voor stembureauleden en van 55 euro voor de tellers die vanaf 21.00 uur de stemmen gaan tellen.

Zie ook:
Stembureauleden en tellers gezocht voor verkiezingsdag

 

 

 

 

 

Reacties