Expositie drie kunstenaars in Kunsthuis

Foto: KunstKring Wijchen

In het Kunsthuis in Wijchen is vanaf zaterdag een expositie te zien met werk van drie kunstenaars: Marie-Louise Hooymans maakt tekeningen, schilderijen en grafiek, Anja Knuiman werkt met keramiek en maakt beelden en schilderijen, en Herman Coumans is fotograaf.

De titel van de tentoonstelling De verbeelding verstild verwijst naar het gemeenschappelijk element in het werk van deze drie kunstenaars: een zekere verstilling in hun beelden. De expositie is georganiseerd door KunstKring Wijchen.

Kunstenaars

Marie-Louise Hooymans vindt haar inspiratie in de natuur en haar reizen. Zij maakt tekeningen, linosneden en olieverfschilderijen, en combineert die technieken (zoals linodrukken op een schilderij). Welke techniek zij ook kiest, steeds herkenbaar is haar zachte en wat lieflijk illustratieve stijl.

Anja Knuiman is een creatieve autodidact die vanuit een belangstelling voor klei is gaan experimenteren. Vanaf 1995 richt zij zich op het maken van keramische kunst, waarin ze haar eigen stijl heeft ontwikkeld. Daarnaast schildert zij met olieverf op paneel portretten en stillevens, en maakt als beeldhouwer zowel figuratief als abstract werk.

Herman Coumans werkt sinds 2016 fulltime als fotograaf. In verschillende workshops en door samenwerking met andere fotografen ontwikkelde hij zijn vaardigheden en visie. Zijn interesses zijn breed: van karakteristieke portretten tot sprekende beelden uit de natuur. De laatste tijd experimenteert hij met het vervagen van het beeld, waardoor details verdwijnen, maar de essentie en de emotie behouden blijven.

Kunsthuis

De expositie is te zien in het Kunsthuis (het voormalige gemeentehuis, ingang Europaplein), van 21 november tot en met 6 december, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

 

Reacties