Kerstengelen steunen Wijchenaren én ondernemers

De Kerstengelen op de Markt in Wijchen in 2019
Foto: Marion Arts

De Wijchense Kerstengelen zamelen al 26 jaar kerstpakketten en donaties in voor Wijchenaren die een extraatje voor de feestdagen goed kunnen gebruiken. Door de coronacrisis kunnen zij hun winterse lekkernijen niet op de Markt verkopen voor het goede doel. Daarom vragen zij dit jaar een digitale gift.

Dit jaar willen de Kerstengelen ook de Wijchense ondernemers ondersteunen, door naast de cadeaukaarten van de supermarkt ook de Wijchen= cadeaukaart aan te schaffen en weg te geven. Deze kunnen worden besteed bij 90 van de Wijchense ondernemers.

Sponsors

“We hopen met deze actie veel donaties binnen te krijgen, zodat we ook cadeaukaarten van onze Wijchense ondernemers kunnen aanschaffen en weggeven”, zegt voorzitter Sjaak Jansen. “Het zijn vaak al jaren trouwe sponsors van onze actie en wij zien dat zij het nu ook moeilijk hebben. Daar willen we graag een bijdrage aan leveren. Van Wijchenaren voor Wijchenaren én Wijchense ondernemers. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Het bestuur van de Kerstengelen (v.l.n.r.): Rob Netten, Sjaak Jansen en Piet Hendriks

Voedselbank

Net als in voorgaande jaren worden alle giften doorgegeven aan mensen die deze echt nodig hebben. De Kerstengelen krijgen de adressen daarvoor van uiteenlopende organisaties als de Voedselbank, sociale instellingen, scholen, buurtzorg en andere instanties. Met de donaties en sponsoring worden in eerste instantie waardebonnen voor supermarkten gegeven, waarmee arme gezinnen wat extra’s in huis kunnen halen voor de feestdagen.

Stichting

Vorig jaar werd de actie voor de 25e keer gehouden. De actie is sinds 2012 ondergebracht in de daarvoor opgerichte Stichting Vrienden van het Wijchense Kerstpakket om de continuïteit te waarborgen. Elk jaar worden 150 tot 190 kerstpakketten geschonken.

Reacties

Cookieinstellingen