Coco staat centraal tijdens Nationale Voorleesdagen

Foto: Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen beginnen komende woensdag en duren tot en met zaterdag 30 januari. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar Coco kan het! van Loes Riphagen.

 De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Juist in deze bijzondere tijd van beperkte contacten zorgt voorlezen voor een fijn gevoel van samenzijn. De campagne richt zich op ouders van kinderen tussen 6 maanden en 6 jaar.

Online voorlezen

Ieder jaar lezen bekende en onbekende Nederlanders, lokale en nationale helden voor tijdens De Nationale Voorleesdagen. Onder anderen prinses Laurentien, Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal, Lucy Woesthoff, burgemeester Aboutaleb en demissionair minister Arie Slob zetten zich dit jaar (online) in om aan te tonen hoe belangrijk voorlezen is.

Prentenboeken

Coco kan het!, Prentenboek van het Jaar 2021, is een verhaal over moed verzamelen. Coco is een babyvogeltje die het veel te spannend vindt om haar vleugeltjes uit te slaan, als alle babyvogels al zijn uitgevlogen.

Naast dit boek zijn nog negen andere prentenboeken gekozen uit de Prentenboek Top 10. Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen deze tien boeken extra aandacht; ze zijn normaal gesproken via de website van de Bibliotheek in Wijchen te reserveren, maar in verband met werkzaamheden is dit nu niet mogelijk.

Kinderen tot 6 jaar kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen