Dar haalt hele week geen afval op in Wijchen

Foto: Dar

De Dar haalt tot en met zaterdag 13 februari geen afval op. Het is door de vele sneeuwval onveilig om met de grote vuilniswagens in de wijken te rijden. Dit geldt voor oud papier, gft-, rest- en plastic+-afval. Onder- en bovengrondse containers leegt Dar wel. De strooiploegen proberen ervoor te zorgen dat deze veilig bereikbaar zijn. De milieustraten blijven ook open.

Omdat op de meeste wegen nog veel sneeuw en ijs ligt, is het onveilig om in de wijken te rijden. Daarnaast is het heel moeilijk voor bewoners om containers in deze omstandigheden aan de straat te zetten. En voor Dar-medewerkers en bijvoorbeeld vrijwilligers die oud papier ophalen om de containers naar de vuilniswagens te rollen en te legen.

Oud papier

De ophaaldagen van gft-afval worden niet ingehaald. Het oud papier haalt Dar de eerstvolgende ophaaldag op. Hebben bewoners meer papier dan in de papiercontainer past, dan mag het oud papier tijdens de inhaaldag gebundeld naast de papiercontainer aan de straat staan. Zodra de wegen goed begaanbaar zijn, kunnen bewoners het oud papier ook al eerder gratis naar de milieustraat op Bijsterhuizen brengen.

Dar probeert de inhaaldagen voor rest- en plastic+-afval in de week van 15 februari te plannen. Dit is afhankelijk van de omstandigheden op de weg op dat moment. Het moet voor iedereen veilig zijn om met grote vuilniswagens in de wijken te rijden.

Grof afval

De afspraken die deze week gepland staan om thuis grof afval op te halen, gaan niet door. Deze bewoners krijgen hierover bericht van Dar. Afspraken kunnen worden verzet of geannuleerd. De milieustraten blijven open. Zodat bewoners die echt afval weg moeten brengen, bijvoorbeeld door een verhuizing of overlijden, dit toch kunnen doen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen