Koninklijke onderscheiding voor Woezikman Lex Coenen

Zaterdag 3 januari heeft burgemeester  Verheijen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Lex Coenen. De uitreiking vond plaats in het clubhuis van s.v. Woezik in Wijchen. In aanwezigheid van vele leden en sponsoren werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie officieel afscheid genomen van Lex Coenen als voorzitter van Sportclub Woezik. Lex werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lex Coenen heeft zich ruim 45 jaar uitermate actief ingezet op het gebied van het betaald en amateur voetbal. In de periode 1967 tot 1990 als voorzitter bij de Sportclub Excelsior in Nijmegen. Ook was hij hier actief vrijwilliger tot 1992 als trainer van de jeugdelftallen, lid van de jeugdcommissie en medeoprichter van de carnavalsvereniging van de club. Ten tijde van zijn voorzitterschap was hij een van de grondleggers van ‘De Club van 11’ met als doel een goede en stevige positie binnen het Nijmeegse amateurvoetbal te bewerkstelligen. Dit samenwerkingsverband bestaat nog steeds onder de naam van de Nijmeegse Federatie van voetbalverenigingen.

Ook als penningmeester van de KNVB (1991-1993), voorzitter van de betaald-voetbalclub N.E.C. (1994-1997) en secretaris van de Stichting Groene Gras-velden in Wijchen (1997-1998) heeft hij zich op gedreven wijze en met een scherp inzicht en gevoel voor juiste verhoudingen ingezet op het terrein van sport. In de periode 1999 tot 2011 was de heer Coenen tevens lid van het poolcollege van de KNVB. Dit college doet bindende uitspraken in conflicten over opleidingsvergoedingen tussen betaald-voetbalclubs.

Sinds 2010 heeft hij op een heel bijzondere en zeer actieve manier invulling gegeven aan zijn functie. Onder zijn leiding zijn een aantal belangrijke zaken op zowel het sportieve vlak als daarbuiten gerealiseerd. Formeel heeft Lex tijdens de algemene ledenvergadering in september de functie van voorzitter van Sportclub Woezik neergelegd.

Daarnaast was de heer Coenen in de periode 2002 tot en met 2010 raadslid voor de VVD in de gemeente Wijchen, waarvan in de laatste periode tevens fractievoorzitter.
Voor al deze vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontving hij de Koninklijke onderscheiding.

Reacties