Erick Loermans kandidaat voorzitter AWC

Oud wethouder en gemeenteraadslid Erick Loermans zal Frans Derks, na formele goedkeuring door de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar, gaan opvolgen als voorzitter van AWC. Ook zullen er enkele verschuivingen binnen het bestuur gaan plaatsvinden.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie deelde voorzitter Frans Derks de aanwezigen mede dat in 2015 de nieuwe bestuursstructuur, zoals geadviseerd door de HAN, in werking zal treden. Het bestuur zal van dat moment niet meer uit 9 maar uit 7 bestuursleden bestaan. Kandidaten voor het merendeel van de bestuursfunctie zijn er reeds.

Erick Loermans wordt de nieuwe voorzitter. Hij zal Frans Derks gaan opvolgen. Loermans is in het dagelijks leven directeur bedrijfsvoering en directeur VMBO-t en onderbouw HAVO/VWO. Door zijn vroegere functies als gemeenteraadslid en wethouder kent hij de klappen van de zweep en weet hij in sportief Wijchen de politieke paden op de juiste wijze te bewandelen.

Loermans woont om de hoek, aan de Leemweg, dus de leden zullen de nieuwe voorzitter regelmatig langs de velden zien staan, zowel op zaterdag bij de jeugd als op zondag bij de dames en de senioren. De keuze voor AWC was voor hem niet zo heel moeilijk. “AWC is een echte Wijchense vereniging die een belangrijke maatschappelijke functie binnen Wijchen vervult. Ik wil graag mijn bijdrage aan de Wijchense samenleving leveren door de komende jaren de rol als voorzitter te vervullen,” aldus Loermans.
Hij vervolgt: “Er gaat de komende jaren veel veranderen. Zo komen er steeds minder jeugdleden en wordt ook de subsidiekraan verder dichtgedraaid. We zullen dus steeds meer onze eigen broek moeten ophouden. Door een goed kader en een goede structuur neer te zetten, moeten we hierop inspelen. Ook moeten we op bepaalde gebieden wellicht de samenwerking met andere voetbal- en/of sportverenigingen zoeken.”
Loermans doelt hierbij niet op het samengaan van de Wijcense voetbalverenigingen, alleen maar op een samenwerking op bepaalde gebieden. Want de  sportieve voetbalstrijd tussen Alverna, Woezik en AWC moet blijven bestaan.

Tot de Algemene Ledenvergadering zal Loermans veel gaan praten met de leden om zo een nog beter beeld van de vereniging te krijgen. “Iedereen mag mij aanspreken. Ik wil namelijk met zo veel mogelijk leden praten, want de club is van de leden en ik ben maar een pion.” Met een “ik kijk er naar uit en heb er veel zin in” sloot Erick Loermans af.

Fred Thanhauser zal de functie van secretaris gaan vervullen, Frans Derks neemt de portefeuille Algemene Zaken op zich, Robin Campschreur wordt bestuurslid Voetbal Technische zaken en Harrie Jansen wordt bestuurslid Vrijwilligerszaken. Kandidaten voor de functies van penningmeester en commerciële zaken worden nog gezocht.

 

Reacties