Wijchen doet het goed

Tijdens de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Verheijen werd een korte film over de gemeente Wijchen getoond. Deze geeft aan hoe veelzijdig de gemeente is. Een gemeente met schitterende dorpen, met prachtige natuur en met een geweldige bedrijvigheid en dynamiek. Ook een sportieve gemeente met mogelijkheden voor jong en oud.

Burgemeester Verheijen en zijn gezin voelen zich thuis in Wijchen. Het is een warme samenleving, waarin men voor elkaar klaarstaat. Zo begon Verheijen maandag 5 januari aan zijn nieuwjaarstoespraak.
Verheijen stond natuurlijk ook even stil bij de verschrikkelijke ramp van de MH17 waarbij Petra van Eldijk en haar vriend Erik Maas omkwamen. Hoe wreed kan het leven zijn. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis.

Maar natuurlijk is er ook positief nieuws. Het gaat goed met ondernemend Wijchen. Modderkolk schreef de MVO-Award 2014 op zijn naam en evenals in 2013 werd Wijchen het afgelopen jaar uitgeroepen tot winnaar van de Google eTown Award. De werkgelegenheid is gegroeid en op Bijsterhuizen is er nog steeds volop uitbreiding. Opvallend vond Verheijen de kracht van de familiebedrijven in de gemeente: Markt19, de 100-jarige Slagerij Sanders en Bufkes, Banken Champignons of Nooteboom. Om zo maar een paar bedrijven te noemen.

Hoewel Wijchen werd opgeschrikt door een viertal gewapende overvallen in het laatste kwartaal van 2014 is Wijchen toch veiliger geworden. Het aantal woninginbraken nam zelfs met 40% af.

Lees HIER de volledige nieuwjaarstoespraaktoespraak van burgemeester Verheijen

De film is geproduceerd door Eyes&Ears.

 

 

Reacties