Wie worden de Wijchense sportman en sportvrouw van het jaar?

De organisatie van de sportverkiezingen 2012-2014 is in handen van de Stichting Sportevenementen Wijchen. De jury heeft inmiddels haar keus gemaakt en zaterdag 24 januari worden de winnaars tijdens het sportgala in ’t Mozaïek bekend gemaakt.

Een nieuw item bij dit evenement is de introductie van een heuse Wall of Fame van de Wijchense sport. Door de inwoners van de gemeente Wijchen zijn sporticonen genomineerd die voor deze eervolle plek in de Wall of Fame in aanmerking zouden kunnen komen. Vooraf zijn criteria voor de Wall of Fame opgesteld. De jury heeft op basis van deze criteria haar keuze gemaakt.

De nominaties van de talenten bij de jongens, de meisjes, de sportmannen, de sportvrouwen en de beste sportteams zijn alweer een aantal weken bekend. Van alle 15 genomineerden zijn sportbeelden opgenomen. Deze filmpjes zullen per categorie in de theaterzaal van ‘t Mozaïek aan de bezoekers worden getoond.

De jury, onder voorzitterschap van oud burgemeester Sjef Franssen, heeft zich er zeer serieus over gebogen en de winnaars worden tijdens een spetterende sportavond bekend gemaakt.

De avond wordt mede opgeluisterd door de jubilerende Balletstudio van Stella van Wanrooij. Op deze avond zal ook de prijs van de Fitste klas worden uitgereikt. De beroemde Wijchense motorrijder Henk Knuiman jr. blikt terug op 10 jaar Dakar, o.a. ondersteund door zelfgemaakte camerabeelden door Henk vanaf de motor.

Evenals bij de vorige editie in 2012 wordt deze avond gepresenteerd door John Spierings.

Het Mozaïek is al uitverkocht, maar voor de thuisblijvers zijn de sportverkiezingen live te volgen bij De Wijchense Omroep.

Voor alle ins en outs, alsmede het volledige programma, kunt u de website van de Stichting Sportevenementen raadplegen, www.stichting-sportevenementen.nl.

Reacties