Commissaris van de Koning Clemens Cornielje opent Hospice Wijchen

Samen met een paar prominente bouwers mocht Commissaris van Koning Clemens Cornielje de officiële openingshandeling verrichten voor de opening van Hospice Wijchen. Een Hospice waar heel Wijchen trots op mag en kan zijn.

Het gebouw is energietechnisch helemaal verantwoord, makkelijk schoon te houden en met duurzame materialen gebouwd. Het heeft voor de gasten kamers, kleine appartementen, die heel zorgvuldig zijn ingericht en met uitzicht op een onder architectuur onderworpen tuin. Het straalt huiselijkheid uit zodat de gasten zich thuis kunnen voelen. Zo’n 65 opgeleide vrijwilligers zullen zorgen voor de zorg, verpleging en toewijding van de gasten. Ook zal de hulp van professionals worden ingeschakeld.

Voorzitter Rob Jeurissen stond stil bij de totstandkoming van het Hospice. Vanaf het moment van ontstaan van de plannen in 2008 tot aan de opening op vrijdag 30 januari. Met behulp van ondernemers uit Wijchen, vele vrijwilligers, donateurs, vrienden van Hospice Wijchen heeft het een resultaat opgeleverd waar wij trots op mogen zijn,” aldus Rob Jeurissen. “Daarom wees trots op Wijchen, want nu kunnen we mensen die in een huiselijk omgeving willen sterven, en dit thuis niet kunnen, iets bieden. Zij zullen hun laatste levensdagen door kunnen brengen in een omgeving waar ze zich thuis zullen voelen. Ik maak daarom een diepe buiging voor alle bouwers en vrijwilligers die hieraan meegewerkt hebben.”

P1110389

Na het openingswoord van Jeurissen was het woord aan de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Cornielje was zichtbaar trots op de Wijchense samenleving. “Ik feliciteer Wijchen met de aanwinst van dit prachtige gebouw. De gemeenschap van Wijchen heeft fantastisch werk geleverd. Samen hebben jullie iets gerealiseerd dat een krachtig voorbeeld van actief burgerschap is.

Clemens Cornielje, burgemeester Verheijen en Rob Jeurissen luisteren aandachtig
P1110387

Door het slechten van een muur opende Cornielje samen met de bouwers Hospice Wijchen
P1110399

Cornielje mocht samen met Verheijen als eerste het Hospice betreden.

 

P1110409

De bouwers
P1110397

 

 

Reacties