Han Demmers nieuwe ambassadeur Ieder1Gelijk

Foto: D66 Wijchen

Han Demmers van D66 Wijchen is de nieuwe ambassadeur van Ieder1Gelijk voor de gemeente Wijchen. Tijdens de ambassadeursbijeenkomst van Ieder1Gelijk ( ADV, anti-discriminatievoorziening) heeft hij de intentieverklaring ondertekend en is officieel welkom geheten. In zijn functie als ambassadeur staat hij samen met Ieder1Gelijk op tegen discriminatie, in het bijzonder voor de gemeente Wijchen.

Han vindt dat alle mensen het recht hebben om zichzelf te mogen zijn. En als dat niet kan dan moeten mensen weten waar zij melding kunnen doen van discriminatie. “In onze omgeving zien we nog dagelijks gevallen van discriminatie. Soms zien we het zelf niet altijd, maar het zal je maar overkomen dat gevoel van niet welkom of gelijkwaardig te zijn. Ieder1Gelijk is daarom naast meldpunt ook een organisatie die werkt aan de bewustwording van dit feit”, aldus Han. Dat zijn redenen waarom Han zich beschikbaar heeft gesteld als ambassadeur van de antidiscriminatie voorziening , Ieder1Gelijk.

Bij Ieder1Gelijk kunnen burgers melding maken of een klacht indienen van discriminatie. Lang niet iedereen weet dat daar een meldpunt voor bestaat. Ook vragen mensen zich af waarom ze het überhaupt zouden melden als ze zich gediscrimineerd voelen. Om de burgers van de gemeente Wijchen op de hoogte te brengen van het bestaan van Ieder1Gelijk en van het nut melding te maken van discriminatie, heeft Han Demmers het ambassadeurschap van Ieder1Gelijk op zich genomen.

Gina Plaggenborg, directeur van Ieder1Gelijk: “Mensen ervaren vaak een drempel om discriminatie zelf te melden. Ze weten niet dat het kan, denken dat het niets helpt of vergeten het voorval liever snel. Maar ook in Wijchen komt het voor, bijvoorbeeld omdat iemand een andere nationaliteit heeft of gehandicapt is. Of nu, in de actualiteit, dat moslims die al jaren zonder problemen in een gemeente wonen, opeens weer anders behandeld worden. Een ambassadeur kan dan een stimulerende rol vervullen, door bewoners van de eigen gemeente te informeren over mogelijkheden om zelf actie te ondernemen als ze discriminatie signaleren, bij zichzelf of medebewoners.Ieder1Gelijk.

Ieder1Gelijk, Bureau Gelijke Behandeling Gelderland Zuid, is het expertisebureau en meldpunt voor discriminatie in de regio Gelderland Zuid. Wanneer u zich gediscrimineerd, buitengesloten, gepest voelt, kunt u terecht bij Ieder1Gelijk. Voor een luisterend oor, advies of bemiddeling. Ook kan het bureau ondersteunen bij het doen van aangifte of het starten van een procedure.

Discriminatie kunt u melden via de website www.ieder1gelijk.nl, het e‐mailadres [email protected] en telefonisch via (024) 324 04 00

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen